Παράξενες Μαρτυρίες Για Επιθανάτιες Εμπειρίες

Συγκλονιστικές μαρτυρίες ανθρώπων που βίωσαν επιθανάτιες εμπειρίες κάτω από το νερό περιλαμβάνονται σε βιβλίο του δρος Στάθη Αβραμίδη και της Jan Holden

Ομιλία του δρος Στάθη Αβραμίδη. Κάτω: Ερευνήτρια • Η Jan HoldenΕπί 30 λεπτά ήταν παγιδευμένη χωρίς οξυγόνο κάτω από την επιφάνεια του νερού η παιδίατρος Mary Neal, όταν ανατράπηκε το καγιάκ όπου επέβαινε. Τρομοκρατημένη η γυναίκα, ένιωσε ότι το τέλος της πλησίαζε... Ομως, τη στιγμή που το νήμα της ζωής της ήταν έτοιμο να κοπεί, αντίκρισε τον Χριστό!

Η Mary Neal θυμάται συγκλονισμένη να ακούει από το στόμα Του Θεανθρώπου, τον οποίο έβλεπε με τα μάτια της, ότι πρέπει να «επιστρέψει», αν και η ίδια δεν το ήθελε. Επρεπε να κρατηθεί στη ζωή, της έλεγε, για να στηρίξει τον άντρα της και να μπορέσει να αντέξει τον θάνατο του γιου τους, όταν θα γινόταν 18 ετών! Η γιατρός σώθηκε από τον πνιγμό και η ανάμνηση όσων βίωσε γινόταν όλο και πιο μακρινή με το πέρασμα του χρόνου. Αυτό που την επανέφερε με τον πιο τραγικό τρόπο ήταν ότι ο γιος τους σκοτώθηκε σε τροχαίο λίγο μετά τα 18α γενέθλιά του!

Αυτή είναι μία από τις πολλές συγκλονιστικές μαρτυρίες ατόμων που βίωσαν επιθανάτιες εμπειρίες και σώθηκαν από πνιγμό, οι οποίες περιλαμβάνονται στο βιβλίο με τίτλο «Near-death experiences while drowning» του Eλληνα ακαδημαϊκού και διευθυντή της Αθλητικής Ναυαγοσωστικής, δρoς Στάθη Αβραμίδη και της Αμερικανίδας κορυφαίας ερευνήτριας του είδους, καθηγήτριας Jan Holden, το οποίο έχει βραβευτεί από τη Βασιλική Κοινοπολιτεία Διάσωσης της βασίλισσας Ελισάβετ.

Οι μαρτυρίες καθηλώνουν και όλοι περιγράφουν κάποια από τα 16 συμπτώματα: ένα τούνελ, τη ζωή τους σαν ταινία, συναντήσεις με φωτεινές οντότητες ή άτομα που έχουν πεθάνει πριν από αυτούς (ακόμα και αν δεν το γνώριζαν) ή έχουν εξωσωματική εμπειρία (νιώθουν ότι εγκατέλειψαν το σώμα τους και παρατηρούν όσα συμβαίνουν).

Μια μαρτυρία αναφέρει ότι ένας νεαρός που κινδύνεψε να πνιγεί μέσα σε κολυμβητήριο, αφού σώθηκε από τον ναυαγοσώστη που του έκανε καρδιοπνευμονική ανάνηψη, είχε βγει από το σώμα του και είδε από ψηλά τον μικρότερο αδελφό του να κρύβεται στα αποδυτήρια. Αυτό επιβεβαιώθηκε λίγο αργότερα, αν και ο ίδιος ήταν αναίσθητος!

Παράξενα ακούστηκαν και όσα είπε η πεντάχρονη Audrey Dalton στους γονείς και τους γιατρούς, όταν βγήκε από την εντατική όπου νοσηλευόταν σε κώμα. Είχε δει στη θάλασσα τον πατέρα της να της δίνει το φιλί της ζωής, τη νοσοκόμα να τη μεταφέρει αναίσθητη και άκουγε όσα έλεγαν οι γονείς της σε άλλο δωμάτιο του νοσοκομείου, όσο εκείνη ήταν στην εντατική σε κώμα! Οταν η μητέρα της αναρωτιόταν αν θα ζήσει, ο γιατρός τής είπε: «Βάλε αυτό το καθρεφτάκι μπροστά στο στόμα της κόρης σου. Θα δεις ότι θα θαμπώσει από την αναπνοή της». H Audrey σκεφτόταν «εδώ είμαι, μανούλα», αλλά φυσικά δεν μπορούσε να της μιλήσει. «Συνάντησα τον αδελφό μου»

O τετράχρονος Jimmy John πνίγηκε στην οικιακή πισίνα. Το ασθενοφόρο κατέφθασε και του έκαναν ανάνηψη. Οταν συνήλθε, είπε: «Συνάντησα τον αδελφούλη μου. Ηταν εκεί. Μου είπε ότι η μαμά τον έβγαλε από την κοιλιά Βράβευση του δρος Στάθη Αβραμίδη από τον Ian Hutchings (πρόεδρος του RLSS UK) και την Jane Dowson (δήμαρχος του Leeds)της όταν ήταν 13 ετών». Συνέχισε να αναφέρει λεπτομέρειες για την άμβλωση την οποία είχε κάνει η μητέρα του σε μικρή ηλικία και η ίδια δεν είχε αποκαλύψει σε κανέναν από ντροπή.

Το βιβλίο «Επιθανάτιες εμπειρίες θυμάτων πνιγμού», αν και έκανε πάταγο διεθνώς, δεν κυκλοφορεί στη χώρα μας. Ομως, όπου εμφανίζεται ο Στάθης Αβραμίδης για να μιλήσει γι' αυτό γίνεται αποδέκτης πολλών αντίστοιχων εμπειριών. Πολλοί τον πλησιάζουν για να του μεταφέρουν ότι οι ίδιοι ή κάποιος δικός τους έζησε κάτι παρόμοιο. Οι προτάσεις του δρος Αβραμίδη για την πρόληψη των πνιγμών γίνονται διεθνώς αποδεκτές, όχι όμως στην Ελλάδα!

«Αν οι ηγεσίες των υπουργείων Υγείας, Ναυτιλίας και Τουρισμού αγκάλιαζαν τις προτάσεις μου για την επικαιροποίηση της ναυαγοσωστικής νομοθεσίας με την ίδια δεκτικότητα που βίωσα στην Αγγλία, δεν θα θρηνούσαμε την απώλεια ενός χωριού ετησίως από πνιγμό. Δυστυχώς, οι Ελληνες είμαστε καταδικασμένοι να διαπρέπουμε στο εξωτερικό και να βασανιζόμαστε όταν προσπαθούμε να βοηθήσουμε τη μάνα πατρίδα» λέει στην «Espresso» ο εξπέρ της ναυαγοσωστικής.

Follow Share:

Post A Comment: 0

Blog

Disqus

O ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie,για να διασφαλίσουμε ότι έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία,με τη χρήση αυτού του ιστότοπου αποδέχεστε τη χρήση των cookie.Περισσότερα

_ Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications