Αλλόκοτος Ήχος στην Ανταρκτική Δείχνει Εγκατάσταση Εξωγήινων;

Αρκετοί από εμάς έχουν ακούσει να γίνεται λόγος για τα παράξενα μουγκρητά που διαχέονται σε πολλά σημεία του πλανήτη μας, σε κατοικημένες περιοχές. τα τελευταία χρόνια. Όμως, τώρα μυστηριώδεις ήχοι ακούγονται και στην Ανταρκτική.

Αυτοί οι περίεργοι ήχοι που πολλοί ονομάζουν και ως «Σάλπιγγες της Αποκάλυψης» εντοπίστηκαν και στην Ανταρκτική, όπου δεν ζουν άνθρωποι, ούτε υπάρχουν εγκαταστάσεις και δομές που θα μπορούσαν θεωρητικά να τους δημιουργούν, όπως έχει ειπωθεί ανάμεσα σε διάφορες εικασίες προκειμένου να δικαιολογήσουν την φύση τους.

Οι επιστήμονες που παρακολουθούν το φύλλο πάγου Ross (Ross Ice Shelf) στη Δυτική Ανταρκτική εντόπισαν μία ακουστική «παραφωνία». Χρησιμοποιώντας μια σειρά από εξαιρετικά ευαίσθητους σεισμικούς αισθητήρες αναπαρήγαγαν τον ήχο και τον πολλαπλασίασαν περίπου 1200 φορές περισσότερο, καθώς δεν γίνεται αισθητός στα αυτιά μας.

Τι προκαλεί αυτόν το ανατριχιαστικό ήχο;
Αν και κάποιοι συνωμοσιογράφοι ισχυρίζονται ότι η πηγή που τον προκαλεί θα μπορούσε να είναι κάποια μυστικά εργαστήρια που κρύβονται υπόγεια στους πάγους της Ανταρκτικής, ή από εκπομπές που κάνουν πραγματικοί εξωγήινοι που έχουν κάποια ανώτερης τεχνολογίας εγκατάσταση από κάτω, η επίσημη εκδοχή είναι πολύ διαφορετική.

Το 2014 οι ερευνητές χρησιμοποίησαν σεισμικό εξοπλισμό στην παγωμένη «τράπεζα» Ross, τον μεγαλύτερο πλωτό πάγο στην Ανταρκτική, για να μελετήσουν την κρούστα και το μανδύα κάτω από αυτόν.

Ο Julien Chaput, ένας ειδικός του περιβάλλοντος από το Πανεπιστήμιο του Κολοράντο, μετά από σχετική έρευνα δήλωσε πως «βρήκαν παράξενες φασματικές ανωμαλίες που ξεφύγουν από εύκολες εξηγήσεις, υποδηλώνοντας σεισμικά κύματα παγιδευμένα σε υψηλή συχνότητα στα δύο πρώτα μέτρα του χιονιού».

Στην ουσία, οι όποιες διαταραχές στην επιφάνεια του πάγου παγιδεύονται ως σεισμικά κύματα που διαδίδονται μέσα από τον πάγο. Η έρευνα τεκμηριώθηκε στο Geophysical Research Letters.

Οι διαταραχές που συμβαίνουν πάνω από την επιφάνεια, προέρχονται από μεταβολές στον άνεμο και σε αλλαγές θερμοκρασίας. Η συχνότητα του «τραγουδιού» άλλαζε μετά την εμφάνιση καταιγίδων αλλά και κάθε φορά που ο πάγος έλιωνε.

Ο ήχος, μοιάζει λες και βγαίνει μέσα από ένα στοιχειωμένο τόπο ή σαν να προέρχεται από μία δεύτερης ποιότητας ταινία της δεκαετίας του ’50 από εξωγήινους που εισβάλουν στη Γη.

©Σπύρος Μακρής

Follow Share:

Post A Comment: 0

Blog

Disqus

O ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie,για να διασφαλίσουμε ότι έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία,με τη χρήση αυτού του ιστότοπου αποδέχεστε τη χρήση των cookie.Περισσότερα

_ Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications