Η μούμια γυναίκας που πέθανε από χτύπημα στο κεφάλι και θάφτηκε με το άλογό της
Η μούμια γυναίκας που πέθανε από χτύπημα στο κεφάλι και θάφτηκε με το άλογό της

Αυτή η μούμια έγινε γνωστη από τα απίστευτα «μοντέρνα» υποδήματα της και βρέθηκαν διάφορα είδη ραπτικής μαζί της.. Νέες φωτογραφίες από αυτό το σημαντικό εύρημα της μούμιας δείχνουν σαφώς τις εντυπωσιακές κόκκινες ρίγες στις μπότες της,και συγκρίθηκαν αμέσως με τον μοντέρνο σχεδιασμό της μάρκας Adidas, βρισκόταν στον τάφο της για περίπου 1.100 χρόνια.

Οι αρχαιολόγοι βρήκαν αντικείμενα στο τάφο της όπως ένα σετ ομορφιάς! μέρος ενός καθρέφτη και μια χτένα - εκτός από ένα μαχαίρι.Αλλά οι μπότες της τράβηξαν την προσοχή περισσότερο. Στον τάφο της γυναίκας υπήρχε επίσης μια παλιά και κομψή τσάντα που θα μπορούσε να είναι ένα αξεσουάρ γυναικάς ακόμη και σήμερα. Βρήκαν επίσης μια σέλα με μεταλλικούς συνδετήρες, σε τέλεια κατάσταση που θα μπορούσαν ακόμα να χρησιμοποιηθούν.

Πιστεύεται ότι η γυναίκα ήταν μεταξύ 30 έως 40 ετών κατά τη στιγμή του θανάτου της.
Ο Galbadrakh Enkhbat, διευθυντής του Κέντρου Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Μογγολίας, δήλωσε ότι «οι μπότες είναι ψηλές, τα πέλματα είναι δερμάτινα και η ραφή είναι ραμμένη με λωρίδες με έντονο κόκκινο χρώμα, όταν η ανακάλυψη δημοσιοποιήθηκε, αναγκαστικά συγκρίθηκαν με τα υποδήματα της Adidas που έχουν τρεις παρόμοιες λωρίδες. Με αυτή την έννοια, αποτελούν ένα ενδιαφέρον αντικείμενο μελέτης για τους εθνογράφους, ειδικά για το πολύ μοντέρνο στυλ τους.

Οι επιστήμονες έχουν επίσης ανακαλύψει ότι η γυναίκα υπέστη σοβαρό τραυματισμό στο κεφάλι, αν και δεν είναι γνωστό αν αυτή ήταν η πραγματική αιτία του θανάτου της, η οποία συνέβη κάποτε στην περιοχή που σήμερα ειναι η Μογγολία.Επίσης, είναι ασαφές εάν της επιτέθηκαν η έπεσε και κτύπησε μονή της, αν και ελπίζεται ότι περαιτέρω έρευνες θα μπορέσουν να απαντήσουν σε αυτή την ερώτηση.

Προφανώς, οι αρχικές εξετάσεις αποκάλυψαν ότι: «ήταν πολύ πιθανό τα ίχνη ενός χτυπήματος που παρατηρήθηκε στα οστά του προσώπου να ήταν η αιτία του θανάτου της», σύμφωνα με τα λόγια του ίδιου του Enkhbat.

Με τον τάφο της να βρίσκεται σε υψόμετρο 2.803 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας - οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν 51 αντικείμενα, μεταξύ των οποίων μια «απίστευτα όμορφη κεντημένη τσάντα», τέσσερα φορέματα, αγγεία, μια σέλα. «Η τσάντα ήταν από τσόχα», πρόσθεσε ο ειδικός.Πιστεύεται ότι η γυναίκα ήταν τουρκικής καταγωγής.

"Αυτή είναι η πρώτη πλήρης τουρκική ταφή, τουλάχιστον στη Μογγολία - και ίσως σε όλη την Κεντρική Ασία". δήλωσε ο ερευνητής Β. Σουκμπατάρ του Μουσείου Khovd ,πρόσθεσε ότι: Όταν το εύρημα βρέθηκε το 2015, ο τάφος ήταν σχετικά άθικτος, αλλά το 2016 τα ζώα της περιοχής το έτρωγαν εν μέρει, γεγονός που οδήγησε την ομάδα να την μετακινήσει στο μουσείο Khovd.. Δεδομένου ότι ο τάφος ηταν σε δροσερό περιβάλλον, το ύφασμα και η τσόχα δεν είχαν μεγάλη φθορά.Φαινόταν σαν να είχαν χρησιμοποιηθεί μόλις χθες.

Εδώ να τονίσουμε στους "ειδικούς" και διάφορους σκοταδιστές που παριστάνουν τους αρχαιολόγους, ότι την εποχή που ζούσε η γυναικά δεν υπήρχε Τουρκιά άλλα Ανατολία! και κατοικούσαν εκεί Ίωνες (καυκάσιοι), που ίδρυσαν δώδεκα μεγάλες πόλεις (Ιωνική δωδεκάπολις) μέχρι τη Μογγολική εισβολή αρχίζοντας τη διαδικασία του εκτουρκισμού. Άρα η γυναικά μπορεί να ήσαν Ελληνίδα.... ©ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΕΤΟΣ

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications