Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Νότιας Κορέας θα αρχίσει να δημιουργεί μικτές μονάδες ανθρώπων και ρομπότ στις ένοπλες δυνάμεις, αρχής γενομένης από το 2024. Αυτό ανακοινώθηκε, σύμφωνα με το Defense Aerospace , από τον υπουργό Άμυνας Song Young-moo.
Οι Κορεάτες σχεδιάζουν να χρησιμοποιούν δυναμικά τα ρομπότ στις ένοπλες δυνάμεις της Νότιας Κορέας. Η ασιατική χώρα αντιμετωπίζει μια δημογραφική κρίση. Σήμερα ο πληθυσμός της χώρας είναι περίπου 50 εκατομμύρια άνθρωποι. Σύμφωνα με τις προβλέψεις του ΟΗΕ, μέχρι το 2050 η χώρα θα μειωθεί σε 40 εκατομμύρια ανθρώπους και 20 εκατομμύρια μέχρι το έτος 2100, εάν συνεχιστεί η κατάσταση.
Η μείωση του πληθυσμού οδηγεί σε μείωση του αριθμού των ενόπλων δυνάμεων, καθώς υπάρχει έλλειψη ατόμων κατάλληλων για στρατιωτική θητεία. Σύμφωνα με το στρατό, ο σχηματισμός μικτών μονάδων ρομπότ και ανθρώπων θα στηρίξει τον στρατό. Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Νότιας Κορέας διενήργησε μελέτη, η οποία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η χρήση ρομπότ θα αντικαταστήσει 500 έως 600 άτομα του στρατού.
Τα ρομπότ θα κάνουν μερικές αυτόνομες λειτουργίες όπως: αναγνώρισης πεδίου,σε υποβρύχια και εναέρια μέσα, και σε ορισμένα αυτόνομα συστήματα μάχης,τα ρομπότ μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποτελεσματικά σε διάφορες θέσεις των ενόπλων δυνάμεων. Ταυτόχρονα, θα πρέπει να αλληλεπιδράσουν με τους ανθρώπους στη μονάδα τους.
Πριν από λίγους μήνες, η υπηρεσία Defense Advanced Research (DARPA) των ΗΠΑ και το Υπουργείο Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών, ολοκλήρωσε το ACTUV, ένα ρομπότ πλήρως αυτόνομο που έχει σχεδιαστεί για την ανίχνευση και την επίθεση σε υποβρύχια του εχθρού. Σύμφωνα με τους υπευθύνους,έχει ολοκληρώσει όλες τις δοκιμές, και θα παραδώσουν το ρομπότ στο υπουργείο ναυτικών ερευνών (ONR), το οποίο θα πραγματοποιήσει διάφορες επιπλέον δοκιμές της συσκευής.
Πιο κοντά στους ανθρώπους:ένα ρομπότ με ζωντανούς μυς!
Ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Τόκιο έχουν δημιουργήσει ένα ρομπότ που λειτουργεί με τη χρήση ζωντανών μυών. Η συσκευή προσομοιώνει τις λειτουργίες ενός ανθρώπινου δάκτυλου και είναι ικανό να εκτελεί απλές λειτουργίες. Το παρακάτω βίντεο κυκλοφόρησε από ερευνητές στο πανεπιστήμιο του Τόκιο. ©ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΕΤΟΣ
0 comments
Δημοσίευση σχολίου