Οι S-500 έπληξαν στόχο στα 480 χλμ! – Ποτέ στο παρελθόν δεν είχε καταγραφεί τέτοια απόσταση (VID)

Mια δοκιμή που ξεπέρασε κάθε προσδοκία και φαντασία έλαβε χώρα στην Ρωσία όπου το νέο ρωσικό αντιαεροπορικό και αντιβαλλιστικό σύστημα S-500 έπληξε τον στόχο του σε απόσταση που δεν είχε καταγραφεί μέχρι σήμερα.

Η Ρωσία, μυστικά, διεξήγαγε τη δοκιμή του νέου συστήματος S-500 Prometey επιτυγχάνοντας ένα αξεπέραστο βεληνεκές όπως αναφέρουν με ανησυχία και τρόμο οι αμερικανικές υπηρεσίες.

Πηγές προσκείμενες στα υψηλά κλιμάκια της CIA και της NSA αναφέρουν ότι κατά τη δοκιμή, το S-500 έπληξε στόχο σε απόσταση 299 μιλίων (περίπου 480 χλμ.), δηλαδή κατά 50 μίλια περισσότερα από το προηγούμενο ρεκόρ!

Το βεληνεκές του επίσης εξελιγμένου α/α S-400 όταν χρησιμοποιεί τον πύραυλο 40N6 είναι περίπου 250 μίλια
Όμως δεν αναφέρθηκε ο τόπος και ο χρόνος διεξαγωγής της δοκιμής
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας και η κατασκευάστρια Almaz-Antey, δεν προέβησαν σε κανένα σχόλιο όπως και το τελευταίο χρονικό διάστημα δεν έχει γίνει καμία αναφορά στην εξέλιξη του S-500. Το S-500 Prometey αναμένεται να ενταχθεί σε υπηρεσία το 2020.

Έχει αναφερθεί ότι το σύστημα είναι ικανό να πλήττει drones, συμβατικά αεροσκάφη και αεροσκάφη τεχνολογίας stealth και υπέρ-υπερηχητικά όπλα.
Βέβαια έχει ενδιαφέρον να γίνει γνωστό σε τι απόσταση μπορεί να εντοπίσει και να πλήξει αεροσκάφη τεχνολογίας stealth.
Το σύστημα βασίζεται στον μεγάλου βεληνεκούς πύραυλο αναχαίτισης 40Ν6 που μπορεί να εμπλέκει στόχους σε απόσταση 155 μιλίων, ενώ μπορεί να πλήττει στόχους και στο διάστημα σε ύψος άνω των 60 μιλίων.

Το νέο πυραυλικό σύστημα θεωρητικά θα μπορεί να πλήξει στόχους σε ακτίνα 650 χλμ και ύψος 200 χλμ. Για να γίνει κατανοητό το εύρος δράσης τους, ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός βρίσκεται μόλις στα 418 χιλιόμετρα ύψος.
Οι πρώτοι πύραυλοι S-500 θα εγκατασταθούν στα περίχωρα της Μόσχας, δημιουργώντας μία αδιαπέραστη ομπρέλα πάνω από την ρωσική πρωτεύουσα και την κεντρική Ρωσία γενικότερα.

Θα ανήκει δηλαδή στο A-135 (NATO: ABM-3 Gorgon)αντιβαλλιστικό σύστημα που προστατεύει την Μόσχα και είναι ενεργό από το 1995 αντικαθιστώντας το προηγούμενο, το A-35.
Οι συγκεκριμένοι πύραυλοι θεωρούνται απάντηση στο σύστημα αεράμυνας THAAD των ΗΠΑ που χρησιμοποιεί το ΝΑΤΟ.
Ήδη ο ρωσικός στρατός «τεστάρει» τους S-350 Vityaz με εύρος δράσης τα 120 χλμ και ύψος δράσης τα 30 χλμ.

Follow Share:

Post A Comment: 0

Blog

Disqus

O ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie,για να διασφαλίσουμε ότι έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία,με τη χρήση αυτού του ιστότοπου αποδέχεστε τη χρήση των cookie.Περισσότερα

_ Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications