Ο στενότερος κι επιστήθιος φίλος και συνεργάτης του Τσίπρα, ο σύντροφος Νίκος Παππάς είχε υποβάλλει πριν από 10 χρόνια στο σκωτσέζικο πανεπιστήμιο, που σπούδαζε, το διδακτορικό του για το πώς οι αλλοδαποί μετανάστες θα «σώσουν» τον ελληνικό πληθυσμό από την γήρανση.
Αξίζει να το διαβάσετε για να καταλάβετε ότι η πολιτική των ανοιχτών συνόρων και της λαθρομετανάστευσης, που εφαρμόζει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι συνειδητή επιλογή: Από το Διδακτορικό του Νίκου Παππά το 2008 στο Πανεπιστήμιο του Strathclyde.με τίτλο
«Μπορούν οι μετανάστες να σώσουν το δημογραφικό της Ελλάδας;».
Μεταξύ άλλων γράφει: «Η δημογραφική μεταβλητή με την μεγαλύτερη σημασία φαίνεται ότι είναι η ετήσια εισροή μεταναστών. Οι μετανάστες είναι κυρίως νεαροί και συχνά συνοδεύονται από παιδιά και έτσι η παρουσία τους τείνει να ελαττώνει την τάση για την γήρανση του πληθυσμού.
Η σημασία της εισροής μεταναστών είναι φανερή στα αποτελέσματα του σεναρίου «μηδενικής μετανάστευσης».
Αυτό το σενάριο απαντά στην ακόλουθη ερώτηση: Τι θα συνέβαινε εάν τα ελληνικά σύνορα έκλειναν εντελώς και οι αλλαγές στον ελληνικό πληθυσμό εξαρτώνταν μόνον στις εγγενείς γεννήσεις και το προσδόκιμο ζωής; Αυτό είναι το «χειρότερο» σενάριο». Και συνεχίζει:
«Από όλα όσα εξετάσαμε και αποκαλύπτει σε έναν μεγάλο βαθμό την θετική επίδραση που οι μετανάστες είχαν, έχουν και θα συνεχίσουν να έχουν στα επόμενα χρόνια».
Και συνεχίζει παρακάτω σημειώνοντας:
«Σε κάθε περίπτωση, η προφανής συνέπεια σε επίπεδο πολιτικής είναι ότι το επίπεδο της ετήσιας μετανάστευσης είναι πολύ σημαντικό για το δημογραφικό μέλλον της Ελλάδος και ότι τα σημερινά επίπεδα μετανάστευσης δεν είναι αρκετά για να αντιμετωπίσουν τις αρνητικές συνέπειες της γήρανσης (του πληθυσμού).
Στην μελέτη μας δεν υπάρχει κανένας διαχωρισμός μεταξύ νόμιμων και παρανόμων μεταναστών. Η ολοκληρωτική νομιμοποίηση των υπαρχόντων ξένων πληθυσμών θα μπορούσε να είναι το πρώτο βήμα προς μια συνεπή και βιώσιμη στρατηγική.
Η νομιμοποίηση θα έφερνε αύξηση στα έσοδα της εθνικής ασφάλισης και του φόρου και θα περιόριζε την μεταφορά κεφαλαίων εκτός της χώρας. Μια ενεργητική μεταναστευτική πολιτική ως εκ τούτου είναι απαραίτητη για να σιγουρέψει αρκετές ροές μετανάστευσης».
0 comments
Δημοσίευση σχολίου