Το μυστήριο των “εξωγήινων” κουτιών των 100 τόνων που ανακαλύφθηκαν στην Αίγυπτο

Ζυγίζουν πάνω από 100 τόνους, και είναι απο συμπαγής γρανίτη και είναι σχεδιασμένοι με τόση μεγάλη ακρίβεια που θεωρείται μη εφικτό ακόμη και σήμερα.

Πώς οι αρχαίοι Αιγύπτιοι δημιούργησαν 24 παράξενα μαύρα κουτιά σε σχήμα φέρετρου που βρέθηκαν θαμμένοι σε ένα σύστημα σπηλαίων στην πλαγιά ενός λόφου, 12 μίλια νότια της Μεγάλης Πυραμίδας της Γκίζας; και γιατί;

Η ικανότητα κοπής της πέτρας, με μεγάλη ακρίβεια , είναι τόσο αξιοσημείωτο γεγονός που ορισμένοι ειδικοί έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι δεν δημιουργήθηκαν από τους Φαραώ της Αιγύπτου ούτε απο τους Αιγύπτιους , αλλά στην πραγματικότητα είχαν εγκαταλειφθεί στη Γη από έναν εξωγήινο πολιτισμό και απλώς οι Φαραώ τα βρήκαν εκεί οπως και η μεγάλης πυραμίδας της Γκίζας που ειναι πολύ αρχαιότερη πρίν καν την ύπαρξή των Φαραώ.

Ο πραγματικός σκοπός και η λειτουργία των κιβωτίων παραμένει ασαφής, αλλά ήταν σαφώς κάτι σημαντικό, καθώς κόπηκαν με μεγάλη ακρίβεια που θα μπορούσε να παραμείνουν στο αρχικό σχήμα τους για πολλές χιλιετίες.Πιστεύεται ότι οι τάφοι ανήκουν στον Σέραπις , που λατρεύονταν ως θεότητα στην Αρχαία Αίγυπτο.

Υπάρχει το Σεράπειο που είναι ένας ναός αφιερωμένος στην ελληνο-αιγυπτιακή θεότητα Σέραπι, Άπι. Ονομάστηκε Άσερ-χαπι, δηλαδή Όσιρις-Άπις ή Σάραπις. Ο Σέραπις ηταν γνωστός σε όλη την περιοχή της Μεσογείου και σε ελληνικές αρχαίες θρησκείες, συνήθως απεικονίζεται ως ένας άνδρας με ένα τρικέφαλο σκύλο και μια αλυσίδα.

Πιστεύεται ότι ο επίσημος τόπος ταφής χτίστηκε περίπου 3300 χρόνια πριν από τον Ραμσή ΙΙ. Η ακρίβεια με την οποία κατασκευάστηκαν αφήνει τους ερευνητές άφωνους. Πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι ήταν τόπος ταφής για τους ταύρους του Άπι, που λατρεύονταν ως ενσαρκώσεις του θεού Πτα (ήταν κύρια θεότητα της αιγυπτιακής μυθολογίας).

Αιγυπτιολόγοι λένε ότι επειδή οι ταύροι ηταν σαν θεοί ,ο γιος του Ραμσή ΙΙ διέταξε να κατασκευαστεί ένα τούνελ μέσα στο βουνό στην περιοχή και να έχει πλαϊνά τμήματα για τους μεγάλους σαρκοφάγους από γρανίτη έως 100 τόνων το καθένα, για να κρατήσουν τα μουμιοποιημένα λείψανα των ταύρων.

Είχε θεωρήθηκε ότι οι ταύροι του Άπι ήταν ενσαρκώσεις του θεού Πτα. Ο ναός ανακαλύφθηκε από τον Auguste Mariette, ο οποίος είχε πάει στην Αίγυπτο για να εξετάσει χειρόγραφα, αλλά στη συνέχεια άρχισε να ενδιαφέρεται για τα ερείπια της νεκρόπολης.©AETOS NEWS

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications