Στο Περού βρέθηκαν αρχαίοι τάφοι ανθρώπων με επιπλέον πόδια και χέρια
Στο Περού βρέθηκαν αρχαίοι τάφοι ανθρώπων με επιπλέον πόδια και χέρια!

Οι αρχαιολόγοι προσπαθούν να καταλάβουν γιατί κοντά σε ενα ψαροχώρι στο Περού υπάρχουν ανθρώπινοι σκελετοί με επιπλέον χέρια και πόδια, ανέφεραν τα τοπικά ΜΜΕ.

Η παράξενη ανακάλυψη έγινε σε έργα της ύδρευσης στην πόλη της Huanchaco, στη βόρεια ακτή της χώρας.Σε μερικούς τάφους που βρέθηκαν υπήρχαν σκελετοί που είχαν «έξτρα» χέρια και τα πόδια .

Οι επιστήμονες έχουν δώσει την κατά προσέγγιση ηλικία οτι είναι περίπου 1900 ετών και ανήκουν στον πολιτισμό του Viru. Συνολικά ανακαλύφθηκαν περίπου 50 τάφοι.

Πολλοί τάφοι περιείχαν επίσης πολύτιμα μεταλλικά αντικείμενα και κεραμικά πιάτα. Σημειώνεται ότι σε πολλά οστά έχουν εντοπιστεί ίχνη τραύματος.

Οι επιστήμονες σημειώνουν ότι βρέθηκαν επιπλέον άκρα σε μερικούς τάφους. Ίσως, κατά την ταφή των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους από τραύματα, έγινε κάποιου είδους αρχαίας τελετής, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Η κουλτούρα της ταφής νεκρών των Viru ανακαλύφθηκε από τους αρχαιολόγους κατά τις ανασκαφές της δεκαετίας του 2000. Ο πολιτισμός Viru υπήρχε στο Περού στην αρχαιότητα και πήρε το όνομά του από την κοιλάδα του ποταμού, στην οποία κατοικούσαν εκείνη την εποχή,και έχτισαν τις κατοικίες τους.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications