Για να μένουν σε τσαντίρια μέσα σε σπίτια! και αυτο δεν ειναι αστείο,έχει γίνει, ένας γύφτος είχε φτιάξει σπίτι και είχε τσαντίρι στο σαλόνι! απο αυτο και μονο βγαίνουν κάποια συμπεράσματα: τα χαρακτηριστικά του χαρακτήρα ειναι πακέτο με την ράτσα και φυσικά δεν ειναι όλοι ίδιοι και ίσοι όπως λένε οι κήρυκες του ψεύδους, ο γύφτος θα παραμείνει γύφτος ειναι νομαδική φυλή γιαυτό επι αιώνες δεν έχει γίνει ενσωμάτωση τους στην κοινωνία, ο Εβραίος θα μείνει Εβραίος ανεξάρτητου χωράς,οι λαθρο κτλ κτλ,μια απο τα ίδια μια ελληνόφωνη ράτσα με συγκεκριμένες τάσεις, που έχουν βαφτίσει "ιδεολογία", αλλα αυτα ειναι "πυρηνική φυσική" για πολλούς νεοέλληνες(η πλειοψηφία) μειωμένης αντίληψης και νοημοσύνης, αμφίβολου προέλευσης και ράτσας, που νομίζουν οτι ειναι απόγονοι των αρχαίων!
Ξεκινάει άμεσα το πιλοτικό πρόγραμμα μετεγκατάστασης των Ρομά από καταυλισμούς και παραπήγματα, σε οικισμούς. Η αρχή γίνεται στην Άμφισσα, με τα πρώτα 250 άτομα Ρομά να μεταβαίνουν σε πρότυπο οικισμό 45 κτιρίων.
Μιλώντας σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, ανέφερε πως «ανοίγει έτσι ο δρόμος για πανελλαδική μετεγκατάσταση των Ρομά σε οργανωμένους οικισμούς».
Ειδικά για την Άμφισσα, ο οικισμός που δημιουργείται περιλαμβάνει μονάδες υγιεινής και ατομικής καθαριότητας. Στους οικισμούς θα πραγματοποιούνται ενέργειες περιβαλλοντικής υγιεινής (απεντομώσεις, χαλικοστρώσεις κ.ά). Θα έχουν κοντέινερ που, ανάλογα με τις ανάγκες του πληθυσμού, θα διαθέτουν μπανιέρες, ντουζιέρες και υγειονομικούς χώρους. Παράλληλα, θα διαθέτουν εγκαταστάσεις για πλυντήρια και στεγνωτήρια.
Το μοντέλο οργάνωσης του οικισμού συγκροτείται σε οικιστικές ενότητες, «γειτονιές», με δημόσιο χώρο, πλατεία και εσωτερικό πάρκο. Η χωροθέτηση, ο αρχιτεκτονικός-βιοκλιματικός σχεδιασμός και η τυπολογία των οικιών, λαμβάνουν υπόψη τις αρχές του αστικού σχεδιασμού της πόλης, τα τοπικά δεδομένα και τις φυσικές ιδιαιτερότητες του οικοπέδου.
Το ΦΕΚ για την Άμφισσα είναι πιλοτικό, καθώς εμπεριέχει όλα τα απαιτούμενα για τις χωρικές μετεγκαταστάσεις που ακολουθούν. Βασικός στόχος του προγράμματος, όπως τονίστηκε, είναι να στηριχθούν οι οικογένειες των Ρομά. Να πηγαίνουν όλα τα παιδιά στο σχολείο και σταδιακά να απορροφηθούν από τον αστικό ιστό. Από το πρόγραμμα έχουν βρεθεί 371 περιοχές που διαβιούν Ρομά, οι οποίοι υπολογίζονται 110.007 άτομα. Από αυτές τις περιοχές έχουν χαρακτηριστεί ως άκρως υποβαθμισμένες, στις οποίες ζούν 9.291 άνθρωποι.
Για τις περιπτώσεις που η προσωρινή μετεγκατάσταση δεν είναι άμεσα εφικτή, λόγω έλλειψης διαθέσιμου και κατάλληλου χώρου, στο πλαίσιο της βελτίωσης συνθηκών διαβίωσης των Ρομά, προωθείται η εγκατάσταση προσωρινών ή κινητών μονάδων υγιεινής και ατομικής καθαριότητας, οικίσκων πολλαπλών χρήσεων, κλπ.
Η Ειδική Γραμματεία Κοινωνικής Ένταξης των Ρομά προετοιμάζει την ενεργοποίηση παρεμβάσεων σε 20 ακόμη δήμους της χώρας, έχοντας ήδη εξειδικεύσει, σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους δήμους, παρεμβάσεις για μετεγκαταστάσεις, αναβάθμιση υποδομών, αντικατάσταση παραπηγμάτων με οικίσκους και δημιουργία Πολυκέντρων. Το ποσό των παρεμβάσεων ανέρχεται περίπου στα 30 εκατ. ευρώ.
Επιπροσθέτως, μέσω οριζόντιων παρεμβάσεων, συγχρηματοδοτούμενων από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ), οι Περιφέρειες θα προβούν, το προσεχές διάστημα, σε δράσεις απασχόλησης, επιδότησης ενοικίου, κ.ά., ενδεικτικού κόστους 53 εκατ. ευρώ. Συγκεκριμένα, οι δράσεις περιλαμβάνουν νέα παραρτήματα ΡΟΜΑ (4,5 εκατ. ευρώ), φορείς διαχείρισης οργανωμένων χώρων (4,9 εκατ. ευρώ), βελτίωση συνθηκών ατομικής και περιβαλλοντικής υγιεινής (11 εκατ. ευρώ), επιδότηση ενοικίου (10 εκατ. ευρώ) και δράσεις απασχόλησης (22 εκατ. ευρώ).
0 comments
Δημοσίευση σχολίου