Τι λέει ο Έλληνας γιατρός για τη σπουδαία ανακάλυψη που μπορεί να θεραπεύσει τον καρκίνο

Για το άγνωστο έως τώρα όργανο, που μάλιστα φαίνεται να παίζει ρόλο σε διάφορες κοινές παθήσεις όπως ο καρκίνος, μίλησε στο Ραδιόφωνο 24/7, στους 88,6, ο Έλληνας γαστρεντερολόγος Πέτρος Μπενιάς, ένας εκ των επικεφαλής της έρευνας που έφερε στο φως αυτή τη σπουδαία ιατρική ανακάλυψη.

Ένα απ’ αυτά που διαπίστωσαν, εξήγησε, είναι ότι «αυτό το σύστημα, (δίκτυο εναλλακτικά) συνδέει όλα τα όργανα, συνδέει το δέρμα, το συκώτι, τα πάντα. Φαίνεται τουλάχιστον ότι μέσα σ’ αυτό το σύστημα περνάει υγρό παράλληλα με το αγγειακό σύστημα».

«Έχουμε αποδείξει μέσα από ανάλυση που κάναμε σε ιστούς από καρκίνο και διάφορα, ότι μέσα σ’ αυτό τον χώρο περνάνε και κύτταρα από καρκίνο» είπε ακόμη ο δρ Μπενιάς και εξέφρασε την ελπίδα ότι μέσω αυτού «ίσως μπορέσουμε να μην κάνουμε χειρουργική επέμβαση στον καρκίνο».

«Ίσως να μπορούμε να τον θεραπεύουμε κάνοντας κάτι απλά μέσα σε αυτό τον χώρο. Κάπως να το μπλοκάρουμε να μην πηγαίνει πιο βαθιά», πρόσθεσε.

Όσο για το πώς εξηγείται χρονικά η ανακάλυψη, ο έλληνας γαστρεντερολόγος σημειώνει ότι το νέο όργανο, «είναι κάτι που δεν θα το δεις σε μια αξονική ούτε αν ανοίξεις το σώμα», αλλά «είναι πάρα πολύ μικρό» και «είναι παντού».

«Δηλαδή με το μικροσκόπιο δεν φαινόταν, και επειδή ο ιστός αλλάζει έπρεπε να γίνει ειδική έρευνα με τεχνολογία που μας επιτρέπει να κάνουμε μικροσκοπική ανάλυση τη στιγμή που κάνουμε γαστροσκόπηση. Δηλαδή αυτά γίνονται ζωντανά, βλέπουμε τον ιστό όπως είναι. Βλέπουμε το αίμα να κυκλοφοράει, το υγρό να περνάει από διάφορους χώρους. Εκεί καταλάβαμε τι είναι και πως υπάρχουν στοιχεία μέσα στο στομάχι και σε άλλα σημεία που δεν ταιριάζουν με αυτά που ξέρουμε, τις γνωστές γνώσεις», συνέχισε.

Ο δρ Μπενιάς είπε ακόμη ότι αυτή η τεχνολογία υπάρχει περίπου οκτώ χρόνια και ότι εργάζονται πάνω σε αυτή την έρευνα τα τελευταία πέντε. Όμως, όπως τόνισε, «είναι αρχή, δεν έχει τελειώσει ακόμα το θέμα».

«Τώρα ξεκινάμε μια συζήτηση με όλη την επιστημονική κοινότητα να καταλάβουμε καλύτερα αυτό τον χώρο, πώς θα μας βοηθήσει να καταλάβουμε καλύτερα διάφορες αρρώστιες, τον καρκίνο. Πιστεύω ότι είναι η αρχή τώρα».

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή παθολογίας Νιλ Θάιζε της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης και τον Πέτρο Μπενιά της Ιατρικής Σχολής Icahn του Όρους Σινά και του Ιατρικού Κέντρου Mount Sinai Beth Israel της Ν. Υόρκης, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Scientific Reports», εκτιμούν ότι το νέο όργανο περιέχει περίπου το ένα πέμπτο του συνολικού όγκου των υγρών του ανθρωπίνου σώματος.

www.inewsgr.com
Follow Share:

Post A Comment: 0

Blog

Disqus

O ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie,για να διασφαλίσουμε ότι έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία,με τη χρήση αυτού του ιστότοπου αποδέχεστε τη χρήση των cookie.Περισσότερα

_ Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications