Οι πυραμίδες και η σφίγγα του οροπεδίου της Γκίζας είναι πιθανώς χιλιάδες χρόνια παλαιότερες από ότι λένε οι καθεστωτικοί αρχαιολόγοι. Στην πραγματικότητα, αυτές οι αρχαίες δομές θα μπορούσαν να ξεπερνούν τον πολιτισμό της αρχαίας Αιγύπτου χιλιάδες χρόνια πιο πίσω.
Πολλοί ερευνητές υποδεικνύουν ότι υπάρχουν αρκετά στοιχεία που δείχνουν ότι το οροπέδιο της Γκίζας υπέστη σοβαρές ζημιές στο παρελθόν, με δεδομένο τα στοιχεία που βρέθηκαν στο οροπέδιο της Γκίζας, η Σφίγγα και οι πυραμίδες θα μπορούσαν να είναι μερικές από τις μεγαλιθικές δομές που επιβίωσαν από τον Μεγάλο Κατακλυσμό.
Οι ερευνητές λένε ότι η Σφίγγα, και η Μεγάλης Πυραμίδα της Γκίζας έχουν διάβρωση εξαιτίας υδάτων.Πολλά έχουν ειπωθεί για τη μεγάλη πυραμίδα της Γκίζας και τον μυστηριώδη Σφίγγα της Γκίζας. Αν και δεν έχει δοθεί απολύτως καμία ένδειξη για το πότε χτίστηκε η Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας,και η Σφίγγα, που έχουν προταθεί πολλές θεωρίες που προσπαθούν να εξηγήσουν αυτές τις δύο μυστηριώδεις δομές.
Ενώ υπάρχουν πολλές αναπάντητες ερωτήσεις σχετικά με τη μεγάλη πυραμίδα της Γκίζας, εξακολουθεί να μας απασχολεί η πολυπλοκότητα και η ακρίβεια αυτών των αρχαίων και απίστευτων κατασκευών χιλιάδες χρόνια μετά τη δημιουργία τους. είπε ο Ivan Petricevic
Σήμερα υπάρχουν περισσότερες ερωτήσεις παρά απαντήσεις σχετικά με τη Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας. Πώς είναι δυνατόν, πριν από χιλιάδες χρόνια, οι άνθρωποι να κατάφεραν να μεταφέρουν τεράστιους λίθους και να τους ενσωματώσουν στη δημιουργία μιας από τις πιο αινιγματικές αρχαίες δομές στη Γη. Αλλά ίσως το πολύ μεγαλύτερο μυστήριο είναι πώς η αρχαία ανθρωπότητα κατόρθωσε να ευθυγραμμίσει τη μεγάλη πυραμίδα της Γκίζας.
Η Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας είναι μια δομή με την μεγαλύτερη ακρίβεια στην ευθυγράμμισή που υπάρχει στον πλανήτη. Η θέση του Βόρειου Πόλου ευθυγραμμίζεται ακριβώς με την πυραμίδα . Από την άλλη πλευρά, η μεγάλη πυραμίδα βρίσκεται στο κέντρο της γης που διασχίζει το μεγαλύτερο μέρος της γης και το μεσημβρινό.
Ωστόσο, όλα τα παραπάνω δεν είναι τόσο εντυπωσιακά όσο τα ίχνη της διάβρωσης του νερού που βρέθηκαν στο οροπέδιο της Γκίζας. Προφανώς το σύνολο τοπίο της Γκίζας συμπεριλαμβανομένου της πυραμίδα και της σφίγγας δείχνει σημάδια διάβρωσης, γεγονός που υποδηλώνει ότι στο μακρινό παρελθόν, αυτές οι δομές είχαν βυθιστεί κάτω από το νερό.
Ο Δρ. Robert M. Schoch ήταν ένας από τους πρώτους ερευνητές που διατύπωσαν ότι οι δομές του οροπεδίου είναι πολύ παλαιότερες από οτι πιστεύαμε. Στις αρχές της δεκαετίας του '90, ο Δρ schlock πρότεινε ότι η Σφίγγα κτίστηκε χιλιάδες πριν από ότι πιστεύουν οι αρχαιολόγοι, και χρονολογείται 5.000 έως 9.000 χρόνια π.Χ. η πρόταση αυτή βασίζεται στο πρότυπο της διάβρωσης του νερού που Βρίσκεται στα μνημεία και στους γύρω βράχους.Ωστόσο, ο Δρ. Robert M. Schoch δεν είναι ο μόνος που υποδεικνύει με ενδείξεις ότι αυτές οι αρχαίες δομές ήταν κάποτε βυθισμένες.
Ο αρχαιολόγος Sherif El-Morsi λέει ότι το οροπέδιο της Γκίζας, κάποτε είχε πλημμυρίσει ,δήλωσε προς έκπληξή του, οτι επάνω στην επιφάνεια των μπλοκ της πυραμίδας βρέθηκε απολίθωμα που φαίνεται να είναι αχινού, είναι θαλάσσια πλάσματα που ζουν σε σχετικά ρηχά νερά, και πιστεύει ότι η πλημμύρα είχε μέγιστο ύψος περίπου 75 μέτρα πάνω από το τρέχον επίπεδο.Ο Morsi προτείνει επίσης ότι υπάρχουν στοιχειά στα μνημεία και στα γύρω τετράγωνα που δείχνουν την παρουσία τσουνάμι στο παρελθόν.
Το μυστήριο της Μεγάλης Σφίγγας
Δύο Ουκρανοί επιστήμονες ( Manichev και Parkhomenko), που παρουσίασαν τη μελέτη τους στο Διεθνές Συνέδριο αρχαιολογίας που πραγματοποιήθηκε στη Σόφια με τίτλο γεωλογική άποψη το πρόβλημα της χρονολόγησης την κατασκευή της Μεγάλης Σφίγγας, δείχνει ότι η Μεγάλη Σφίγγα της Γκίζας είναι εκατοντάδες χιλιάδες των ετών και παρουσιάζει σαφείς ενδείξεις διάβρωσης από το νερό.
Σύμφωνα με αυτούς:
Το πρόβλημα με την κατασκευή της Μεγάλης Αιγυπτιακής Σφίγγας παραμένει άγνωστο, παρά τις μακροχρόνιες έρευνες. Η γεωλογική προσέγγιση σε σχέση με άλλες φυσικο-επιστημονικές μεθόδους μας επιτρέπει να απαντήσουμε στην ερώτηση σχετικά με την ηλικία της Σφίγγας στο περίπου. Η οπτική έρευνα στη Σφίγγα κατέληξε στο συμπέρασμα και το ρόλου του νερού, μεγάλων ποσοτήτων νερού που εν μέρει πλημμύρισαν το μνημείο και από τα κύματα κόπηκαν οι κάθετοι τοίχοι του.Λένε ότι η Σφίγγα ηταν βυθισμένη για μεγάλο χρονικό διάστημα κάτω από το νερό.
Οι ερευνητές εκτιμούν ότι τα τελευταία 140.000 χρονιά τα επίπεδα της θάλασσας έχουν διακυμάνσεις κατά 120 μέτρα σε διάφορα μέρη του κόσμου.Ο Robert Ballard, ένας από τους πιο γνωστούς αρχαιολόγους,που το 1985 χρησιμοποιώντας ένα ρομποτικό υποβρύχιο με τηλεχειριστήριο είχε έχει βρει το διάσημο ναυάγιο του Τιτανικού, και αρχαία στα βάθη της Μαύρης Θάλασσας κοντά στις ακτές της σημερινής Τουρκίας και πολλές δομές αρχαίων πολιτισμών που χρονολογούνται από τον καιρό του Νώε, γεγονός που δείχνει ότι η μεγάλη βιβλική πλημμύρα, που αναφέρεται στα αρχαία σουμεριανά κείμενα ήταν πραγματική. Ο Ballard καθιέρωσε ακόμη μια χρονολογική σειρά των γεγονότων με βάση τα κοχύλια που που είχαν βρεθεί κατά μήκος της παλιάς ακτογραμμής. Ο Ballard υπολογίζει ότι γύρω στο 5,000 π.Χ. συνέβη η καταστροφική πλημμύρα, μια ημερομηνία που σύμφωνα με πολλούς μελετητές είναι η ημερομηνία της ιστορικής πλημμύρας του Νώε.
Η ιστορία ενός "Μεγάλου Κατακλυσμού" που έστειλε ο Θεός (ή οι θεοί σύμφωνα με προηγούμενα αρχαιότερα κείμενα που καπηλεύτηκαν οι Εβραίοι ως δίκη τους ιστορία), να καταστρέψει την ανθρωπότητα για τις αμαρτίες της, είναι μια γενικευμένη ιστορία απο πολλές θρησκείες και πολιτισμούς σε ολόκληρο τον κόσμο. Από την Ινδία μέχρι την αρχαία Ελλάδα, τη Μεσοποταμία και ακόμη και από φυλές της Βόρειας Αμερικής, που όλες περιγράφουν την ίδια ιστορία . Ορισμένες από αυτές τις περιγραφές μοιάζουν παρόμοιες που αναρωτιέται κανείς αν όλοι οι πολιτισμοί στον πλανήτη εκείνη την εποχή είχαν βιώσει ένα τέτοιο γεγονός.
Μπορεί να είναι όλες οι ιστορίες πλημμύρας σε όλο τον κόσμο μια συλλογή μύθων ή μεμονωμένων περιστατικών, όπως υποστηρίζει η αρχαιολογική κοινότητα που συνηθίζει να βαφτίζει μύθους οτι παρεκκλίνει απο την επίσημη αρχαιολογία; Ή μήπως ο Μεγάλος Κατακλυσμός ηταν ένας παγκόσμιος κατακλυσμός που επηρέασε όλη την Γη; μάλλον το δεύτερο.
Με βάση τα παραπάνω, δεν είναι δύσκολο οτι οι Πυραμίδες και η Μεγάλη Σφίγγα, χτίστηκαν πριν από τον κατακλυσμό, ένα πολύ αρχαίο πολιτισμό, που ηταν πιο παλιός άκομα και απο τα πιο παλιά αιγυπτιακά αρχεία . Ίσως χτίστηκαν ακόμη πριν η Αίγυπτος γίνει έρημος, και μάλιστα πριν από την αρχή του ανθρώπου όπως το ξέρουμε, και ίσως από τους πολιτισμούς άλλων κόσμων.©ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΕΤΟΣ
0 comments
Δημοσίευση σχολίου