Οι επιστήμονες καταγράφουν μυστηριώδη βουητό από βαθιά μέσα στη Γη

Η πρώτη προσπάθεια ανίχνευσης αυτού του βουητού έγινε το 1959, αλλά το 1998 οι επιστήμονες αποδέχτηκαν τελικά την ύπαρξή του. - Έκτοτε, έχουν γίνει εκατοντάδες προσπάθειες καταγραφής του βουητού της Γης, αλλά όλες με τη χρήση σεισμομέτρων στη γη.Τώρα οι ερευνητές έχουν καταγράψει το βόμβο για πρώτη φορά χρησιμοποιώντας σεισμικά όργανα στο βάθος της θάλασσας.

Οι ερευνητές συγκέντρωσαν τα πρώτα στοιχεία από 57 σταθμούς σεισμομέτρων που βρίσκονται στον Ινδικό Ωκεανό, ανατολικά της Μαδαγασκάρης, μεταξύ 2012 και 2013.Στη συνέχεια, εφάρμοσαν έναν συνδυασμό τεχνικών για την άρση των παρεμβολών από τα κύματα υπερθέρμανσης των ωκεανών, τα ρεύματα και τις ηλεκτρονικές δυσλειτουργίες,και διορθώθηκε το σήμα που δημιουργήθηκε από οποιονδήποτε σεισμό.

Τελικά, ήταν σε θέση να καθορίσουν ότι οι φυσικοί κραδασμοί της Γης κορυφώνονται σε αρκετές συχνότητες μεταξύ 2,9 και 4,5 millihertz.Αυτές οι δονήσεις δεν ακούγονται από τους ανθρώπους, επειδή είναι περίπου 10.000 φορές μικρότερες από το κατώτερο όριο ακοής του ανθρώπινου αυτιού (20 hertz).

Ωστόσο, το γεγονός ότι έχουν ανιχνευθεί στον πυθμένα του ωκεανού και περίπου το 70% της επιφάνειας του πλανήτη καλύπτεται από νερό, υποδηλώνει ότι το βουητό υπάρχει σε όλη την υδρόγειο.

Η ερευνητική ομάδα, με επικεφαλής την Martha Deen στο Ινστιτούτο Φυσικής της Γης του Παρισιού, ελπίζει ότι τα νέα δεδομένα θα παράσχουν ενδείξεις ως προς την πηγή του βουητού.

Οι σεισμολόγοι έχουν προτείνει πολλές διαφορετικές θεωρίες για να εξηγήσουν τη συνεχή δόνηση - από τις ατμοσφαιρικές διαταραχές, στα κύματα των ωκεανών, που μετακινούνται πάνω από το δάπεδο της θάλασσας.

Ωστόσο, η μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο Geophysica l Research Letters, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι αυτές οι θεωρίες εξηγούν μόνο μέρος της δόνησης.

Η Deen και οι συν-συγγραφείς της πιστεύουν ότι τα δεδομένα θα μπορούσαν επίσης να βοηθήσουν τους επιστήμονες να χαρτογραφήσουν το εσωτερικό της Γης με περισσότερες λεπτομέρειες και ακρίβεια από ποτέ άλλοτε.

Οι επιστήμονες μελετούν παραδοσιακά το εσωτερικό της γης κατά τη διάρκεια σεισμών, αλλά αυτό σημαίνει ότι περιορίζονται σε συγκεκριμένους χρόνους και σε περιοχές στις οποίες συνήθως συμβαίνουν σεισμοί.

Η χρήση του σήματος βόμβου ως πηγής σεισμικών κυμάτων θα αποφύγει αυτό το πρόβλημα, επειδή παράγεται συνεχώς και μπορεί να ανιχνευθεί σε όλη την επιφάνεια του πλανήτη.

AΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ SKY WATCH TV : corfiatiko

Follow Share:

Post A Comment: 0

Blog

Disqus

O ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie,για να διασφαλίσουμε ότι έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία,με τη χρήση αυτού του ιστότοπου αποδέχεστε τη χρήση των cookie.Περισσότερα

_ Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications