Ο 32χρονος Αλβανός δολοφόνος του Ζαφειρόπουλου ήταν ελεύθερος κάνοντας χρήση του νόμου Παρασκευόπουλου.

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.Ο 32χρονος είχε συλληφθεί προ δεκαετίας για δύο ληστείες και βιασμούς νεαρών κοριτσιών που είχε διαπράξει (μαζί με δύο συνεργούς του) στις 29 Νοεμβρίου 2006 στο άλσος Βεΐκου και στις 6 Ιανουαρίου 2007 στην περιοχή Γλύφα Χαλκίδας.

Οι πληροφορίες ωστόσο σχετικά με τη δράση του Αλβανού εκτελεστή του δικηγόρου σοκάρουν για άλλη μια φορά καθώς όπως αποκαλύπτεται, ο 32χρονος ήταν ελεύθερος κάνοντας χρήση του νόμου Παρασκευόπουλου. Όπως αποκαλύπτει Το Βήμα ο 32χρονος Αλβανός είχε αποκτήσει ελευθερία κινήσεων με τον νόμο Παρασκευόπουλου και με ευνοϊκή απόφαση του συμβουλίου των φυλακών είχε αποκτήσει ελευθερία κινήσεων.

Ειδικότερα, ο Αλβανός δολοφόνος του άτυχου δικηγόρου παρότι είχε καταδικαστεί κατά συγχώνευση σε 25 χρόνια κάθειρξη (για βιασμούς και ληστείες) είχε αποφυλακιστεί το 2015, με βάση τον νόμο του τότε υπουργού Δικαιοσύνης επειδή είχε εκτίσει τα δύο πέμπτα της ποινής του.

Επιπλέον του δόθηκε νέα μοιραία άδεια από τις αγροτικές φυλακές Κασσάνδρας. Και αυτό χωρίς να προσμετρηθεί ότι προχώρησε σε νέα αδικήματα, είχε επιστρέψει παράνομα στη χώρα, δεν υπήρχαν σαφή στοιχεία της διεύθυνσής του και υπήρχε σημαντικός κίνδυνος να παραβιάσει την άδειά του.

Την ίδια ώρα, αποκαλύπτεται ότι ο συγκεκριμένος φυσικός αυτουργός της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου όχι μόνο ήταν συγκρατούμενος στην Ε Πτέρυγα με τους Αλβανούς ηθικούς αυτουργούς του φόνου του 52χρονου ποινικολόγου αλλά και συμμετείχε μαζί τους στην εγκληματική επίθεση στις 4 Ιανουαρίου 2017 με μαχαίρι εναντίον Έλληνα ποινικού στη διάρκεια επισκεπτηρίου στις φυλακές Κορυδαλλού.

Χωρίς ωστόσο να κατηγορηθεί για αυτή την επίθεση. Ο 32χρονος μεταφέρθηκε εσπευσμένα στις φυλακές Κασσάνδρας για να απομακρυνθεί από τους Αλβανούς συνεργούς του. Όμως λίγο καιρό αργότερα απέδρασε για να προχωρήσει στην αιματηρή επίθεση εναντίον του δικηγόρου, ύστερα από εντολές των ίδιων ανθρώπων.

Ο 32χρονος είχε συλληφθεί προ δεκαετίας για δύο ληστείες και βιασμούς νεαρών κοριτσιών που είχε διαπράξει (μαζί με δύο συνεργούς του) στις 29 Νοεμβρίου 2006 στο άλσος Βεΐκου και στις 6 Ιανουαρίου 2007 στην περιοχή Γλύφα Χαλκίδας.

Τα θύματα βρίσκονταν μαζί με τους συνοδούς τους σε σταθμευμένα αυτοκίνητα. Οι κακοποιοί απομάκρυναν και χτυπούσαν τους φίλους των άτυχων νεαρών γυναικών και στη συνέχεια τις κακοποιούσαν σεξουαλικά με την απειλή μαχαιριού. Ο 32χρονος λήστευε στη συνέχεια τα θύματά του. Ο δολοφόνος του 52χρονου δικηγόρου για αυτές τις εγκληματικές ενέργειες καταδικάστηκε σε ποινές φυλάκισης άνω των 50 ετών που συγχωνεύτηκαν σε 25 έτη.

Προ δύο ετών είχε αποφυλακιστεί υπό όρους και φέρεται να είχε απελαθεί. Ωστόσο λίγο αργότερα η Ασφάλεια της Ν. Ιωνίας συνέταξε νέα δικογραφία σε βάρος του -αφού είχε επιστρέψει παρανόμως στη χώρα- για 12 κλοπές και διαρρήξεις στη συγκεκριμένη περιοχή. Στη δίκη που ακολούθησε ο δολοφόνος του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου καταδικάστηκε σε έξι χρόνια φυλάκιση. Όπως αναφέρει ο τότε νομικός εκπρόσωπος του (σ.σ. διευκρίνισε ότι δεν επιθυμεί πλέον την υπεράσπισή του) δικηγόρος Πειραιά κ. Ιωάννης Γλύκας «τα αδικήματα που είχε διαπράξει ο αλλοδαπός ποινικός ήταν ιδιαιτέρως σοβαρά κι ο χειρισμός τους ιδιαίτερα σύνθετος».

Όμως του δόθηκε με χαρακτηριστική άνεση νέα άδεια από τις φυλακές Κασσάνδρας με το σκεπτικό ότι συμπλήρωσε την απαραίτητη χρονική περίοδο κράτησης από τα έξι χρόνια φυλάκισης της νέας καταδίκης αλλά και ότι η νέα του ποινή για τις κλοπές και τις διαρρήξεις δεν είχε τελεσιδικήσει (σ.σ. για να υπάρξει άθροιση των προηγούμενων πολυετών καθείρξεων με τους βιασμούς των δύο νεαρών γυναικών).

Όπως αναφέρουν νομικοί με τους οποίους επικοινώνησε το «Βήμα», «οι υπεύθυνοι του υπουργείου Δικαιοσύνης έπρεπε να προσμετρήσουν το βαρύ ποινικά παρελθόν του, το αιματηρό περιστατικό στον Κορυδαλλό τον Ιανουάριο του 2017 που ήταν η αιτία που μεταφέρθηκε στην Κασσάνδρα, τη σχέση του με τους Αλβανούς ποινικούς, το γεγονός ότι επέστρεψε στη χώρα -μετά το 2015- για να αρχίσει νέα εγκληματική δράση και ότι τα στοιχεία της διαμονής του (σ.σ. μιας συγγενούς του στην Πιερία) ήταν ασαφή. Και αυτή η παραχώρηση στον αλβανό ποινικό ήταν μοιραία».

Follow Share:

Post A Comment: 0

Blog

Disqus

O ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie,για να διασφαλίσουμε ότι έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία,με τη χρήση αυτού του ιστότοπου αποδέχεστε τη χρήση των cookie.Περισσότερα

_ Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications