Γυναίκα ήταν τελικά ο Viking πολεμιστής που ανακαλύφθηκε στη Σουηδία

Οι Σουηδοί επιστήμονες επιβεβαίωσαν ότι στο στρατό των Βίκινγκς υπήρχαν και γυναίκες, αφού απέδειξαν ότι ο σκελετός που ανακάλυψαν σε τάφο πολεμιστή του Χ αιώνα, ανήκε σε γυναίκα, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα American Journal of Physical Anthropology.

Όπως και οι Δωριείς στην Αρχαία Σπάρτη λογικό και αναμενόμενο,(οι μάχιμες Σπαρτιάτισσες στην αρχαία Σπάρτη,οχι σαν τις σημερινές !) αφού δωρική φυλή ηταν και η μεν και η δεν! άπλα χωρίστηκαν σε αλλες περιοχές.

Η λέξη «ίριδα» της ελληνικής γλώσσας χρησιμοποιείται και στις μέρες μας. Οι αρχαίοι Έλληνες αποκαλούν τον επιχρωματισμό των ματιών μπροστά στο φως ίριδα, που σημαίνει πως ίδιοι σαν φυλή είχαν ανοιχτόχρωμα μάτια (γαλάζια, πράσινα, ανοιχτά καστανά) η ταινία οι 300 δεν αναπαριστά οπως ηταν οι αρχαίοι Σπαρτιάτες ύπουλα ,ο Βακχυλίδης έγραψε ότι η τρίχα των Σπαρτιατών ήταν ξανθιά, λογικό αφού ηταν δωρική φυλή.

Πιο συγκεκριμένα, στα τέλη του 19ου αιώνα, μετά την ανασκαφή του τάφου, που ονομάζεται Bj 581, στην πόλη Μπίρκα της Σουηδίας, ο ερευνητής Hjalmar Stolpe θεώρησε ότι ανακάλυψε τον σκελετό ενός άνδρα. Ωστόσο, πριν από μερικά χρόνια, η οστεολόγος του Πανεπιστημίου της Στοκχόλμης, Anna Kjellstrom, παρατήρησε ότι τα ζυγωματικά του πολεμιστή Βίκινγκ ήταν πολύ λεπτά για να ανήκουν σε άνδρα και τα οστά του ισχίου ήταν γυναικεία.

Ωστόσο, μόνο χρόνια αργότερα, μετά τη διεξαγωγή γενετικής και οστεολογικής ανάλυσης των οστών, οι ερευνητές από τα πανεπιστήμια της Ουψάλα και της Στοκχόλμης, στη Σουηδία κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι «πραγματικά είναι γυναίκα, ηλικίας περίπου 30 ετών και πολύ ψηλή, περίπου 170 εκατοστά» εδώ ξανά βλέπουμε οτι στην αρχαιότητα αυτός ηταν ο μέσος όρος γυναικών ανδρών .

Μεταξύ των αντικειμένων που βρίσκονταν δίπλα στη γυναίκα είναι μια πλήρης εξάρτηση των πολεμιστών των Βίκινγκ καθώς και όλος ο εξοπλισμός που χρησιμοποιούσαν για την επιβίωσή τους οι μαχητές. Τα ευρήματα δείχνουν ότι επρόκειτο για έναν υψηλόβαθμο στρατιωτικό ηγέτη, δηλώνει η Charlotte Hedenstierna-Jonson, αρχαιολόγος στο Πανεπιστήμιο της Ουψάλα.

Δεξιά η "μαύρος ήλιος" που είχαν και οι Γερμανοί Δωριείς έως το 1945 μαζί με τον πανάρχαιο ισοσκελή σταυρό (όχι τον χριστιανικό )
«Ήταν μάλλον ασυνήθιστο [για μια γυναίκα να είναι στρατιωτικός ηγέτης], αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση, ίσως είχε να κάνει περισσότερο με το ρόλο της στην κοινωνία και στην οικογένεια που εκπροσωπούσε παρά με το φύλο της», κατέληξε η Hedenstierna-Johnson.

Εκτός από το γένος, η ανάλυση έδειξε τη γενετική συγγένεια της Βίκινγκ με τους σημερινούς κατοίκους των Βρετανικών Νήσων (Αγγλία και Σκωτία), των νήσων του Βορείου Ατλαντικού (Νήσοι Ισλανδία και Όρκνυ), της Σκανδιναβίας (Δανία και Νορβηγία) και της ανατολικής Ευρώπης (Λιθουανία και Λετονία).

Follow Share:

Post A Comment: 0

Blog

Disqus

O ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie,για να διασφαλίσουμε ότι έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία,με τη χρήση αυτού του ιστότοπου αποδέχεστε τη χρήση των cookie.Περισσότερα

_ Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications