Καίει τον χειρουργό το πόρισμα για τον θάνατο της μεσίτριας-Μου έμεινε στα χέρια,ήταν ιατρικό λάθος,δηλώνει τώρα ο γιατρός

Νέες εξελίξεις έρχονται στο φως σχετικά με την υπόθεση του αγγειοχειρούργου που φέρεται να δολοφόνησε μέσα στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης την άτυχη μεσίτρια, μητέρα τριών παιδιών.

Στο πόρισμα του Διοικητικού Συμβούλιο του Ιπποκράτειου το οποίο συνεδρίασε χθες για την υπόθεση του αγγειοχειρουργού αναφέρεται ξεκάθαρα πως ο αγγειοχειρούργος είχε ζητήσει άδεια από τον υπεύθυνό του να φέρει μία ασθενή για μία επαναληπτική θεραπεία ευρυαγγειών. Ο υπεύθυνός του, αφού αρχικά του τόνισε την υποχρέωση καταγραφής της ασθενούς στο μητρώο των αγγειοχειρουργικών ασθενών , του επισήμανε την προσοχή ώστε να μην τελέσει μόνος του την πράξη αλλά να είναι παρών ο εφημερεύων ειδικός ή ο ειδικευόμενος.

Μάλιστα όπως προκύπτει από το πόρισμα της προκαταρκτικής εξέτασης η νοσηλεύτρια των ΤΕΠ της Ουρολογικής, ανέφερε πως ο αγγειοχειρούργος στις πέντε παρά τέταρτο το μοιραίο απόγευμα της ζήτησε το κλειδί του ιατρείου αλλαγών και δύο σετ ορών, για να κάνει όπως της εξήγησε μία μικροεπέμβαση και μία έκχυση. Της δήλωσε ότι δεν θέλει βοήθεια και όταν η ίδια πήγε τους ορούς στο ιατρείο , διαπίστωσε ότι εκεί βρισκόταν ένας γιατρός (δεν αναγνώρισε ποιος) που κρατούσε μία λαβίδα και έκανε κάτι στη γαστροκνήμια της ασθενούς η οποία ήταν μπρούμυτα στο χειρουργικό τραπέζι και μαζί του, όρθιος στην απέναντι πλευρά ήταν ο 38χρονος αγγειοχειρουργός.

Μάλιστα μετά το τέλος της επέμβασης το κλειδί δεν επεστράφη στην νοσηλεύτρια και το βρήκε γύρω στις οκτώ το απόγευμα πάνω στην πόρτα του ιατρείου αλλαγών και τον εσωτερικό χώρο τακτοποιημένο.

Μεταξύ άλλων στο πόρισμα αναφέρεται πως ο 38χρονος που φέρεται να δολοφόνησε την άτυχη Ντιάνα δεν ζήτησε άδεια από κανέναν ειδικό ούτε ενημέρωσε τον συνεφημερεύοντα ειδικευόμενο, για πιθανή αποχώρηση ή ανάγκη απουσίας του από την εφημερία. Ωστόσο όπως προκύπτει είχε γίνει και παλαιότερα επίπληξη στον 38χρονο επειδή είχε αποχωρήσει από γενική εφημερία χωρίς άδεια. Αυτό εγείρει πολλά ερωτηματικά είναι πως κανένας από το νοσοκομείο δεν τον αναζήτησε στις τόσες ώρες απουσίας του από το νοσοκομείο, από την στιγμή που έπρεπε να έχει φυσική παρουσία στον χώρο.

Το πόρισμα καταλήγει στο συμπέρασμα πως: « Με βάση τα ανωτέρω εκτιμώ ότι δεν μπορεί να αποδειχθεί η φυσική παρουσία του… στο χώρο του Νοσοκομείου από τις 22:30 μ.μ, έως 7:30 της επομένης, ούτε το γεγονός ότι εκτέλεσε ιατρική πράξη μόνος του, στο ιατρείο αλλαγών μεταξύ 17:00μμ-19:00μμ». Ακόμη ένα σημείο του πορίσματος που γεννά ερωτηματικά για την λειτουργία του νοσοκομείου , καθώς ο 38χρονος υποστηρίζει τώρα πως πρόκειται για ιατρικό λάθος, την στιγμή που το Ιπποκράτειο υποστηρίζει ότι δεν εκτέλεσε ιατρική πράξη μόνος του.

Μεταξύ άλλων αναφέρεται στο πόρισμα «Από την εκτίμηση των μαρτυριών διαπιστώθηκαν ορισμένες παρατυπίες οι οποίες θεωρώ ότι χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης», την ώρα που ο αγγειοχειρούργος παραδέχεται πως η άτυχη Ντιάνα του «έμεινε», μέσα στο Ιπποκράτειο. Όπως αναφέρουν οι νοσηλεύτριες μεταξύ 19:30 -20:00 ο αγγειοχειρούργος εμφανίστηκε στο χώρο ανάπαυσης των νοσηλευτριών και έδειχνε νυσταγμένος και στην τυπική συζήτηση που διεξήχθη είπε ότι θα πάει να ξανακοιμηθεί.

Το τελευταίο στίγμα του αγγειοχειρούργου στο νοσοκομείο ήταν στις δέκα περίπου το βράδυ όπου έκατσε για περίπου ένα τέταρτο στο γραφείο ειδικευόμενων και έκτοτε η φυσική του παρουσία καταγράφεται την επόμενη ημέρα στις 7:30 . Το πρωί, όπου παρουσία της Προϊσταμένης της κλινικής συνομιλεί στο τηλέφωνο με τον φερόμενο ως σύζυγο της θανούσης που αναζητεί την γυναίκα του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αγγειοχειρουργος αρχικά στην κατάθεσή του είχε υποστηρίξει ότι ουδέποτε συνάντησε την Ντιάνα εκείνο το απόγευμα και πως ποτέ η 36χρονη δεν πήγε στο προγραμματισμένο ραντεβού. Έναν ισχυρισμό που πλέον τον αλλάζει και με αίτημά του στην ανακρίτρια ζητά να δώσει συμπληρωματική κατάθεση με την οποία ανατρέπει όλα όσα είχε αναφέρει μέχρι σήμερα, αφού κάνει λόγο για ιατρικό λάθος κατά την διάρκεια επέμβασης που πραγματοποίησε ο ίδιος.

Μάλιστα υποστηρίζει πως του «έμεινε» στο χειρουργικό τραπέζι. Ο αγγειοχειρούργος αρχικά υποστήριζε πως κάποιος τον είχε παγιδεύσει ώστε να φαίνεται ύποπτος για την δολοφονία της, φωτογραφίζοντας ουσιαστικά τον σύζυγό της. Μάλιστα προέτρεπε τις διωκτικές και ανακριτικές αρχές να ψάξουν στο περιβάλλον της άτυχης γυναίκας για να βρουν τον δολοφόνο. Αν και είχε κριθεί προφυλακιστέος, είχε επιμείνει στην πλήρη αθωότητά του και είχε καταθέσει αίτηση αποφυλάκισης, αμέσως μόλις ήταν δυνατόν.

Την ίδια ώρα κατάθεση φοιτητή της Ιατρικής «καίει» τον αγγειοχειρουργό, αφού τον είδε εκείνη την ημέρα, το μοιραίο απόγευμα να μεταφέρει ένα κάδο γενικής χρήσεως και να είναι ιδρωμένος. Μάλιστα όταν ο φοιτητής ρώτησε τον 38χρονο που πήγαινε τον κάδο, εκείνος αποκρίθηκε πως το πήγαινε «στο μπλε κτίριο για να καθαρίσει ένα εφημερείο».

Τις επόμενες ώρες αναμένεται να παραδοθεί το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης και της τοξικολογικής ανάλυσης για τα αίτια του θανάτου της 36χρονης μεσίτριας, μητέρας τριών παιδιών, που ότι δολοφονήθηκε μέσα στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Στο άψυχο σώμα της άτυχης Ντιάνας η ιατροδικαστής εντόπισε και δεύτερη ουσία, εκτός από την προποφόλη, η οποία ταυτοποιήθηκε. Πρόκειται για το σκληρό οπιούχο ναρκωτικό φάρμακο, fentanyl, το οποίο είναι 80 με 100 φορές πιο ισχυρό από τη μορφίνη και 40-50 φορές πιο ισχυρό από ηρωίνη 100% καθαρότητας. Το συγκεκριμένο φάρμακο εντοπίστηκε στο αίμα και τα ούρα της άτυχης 36χρονης. Επίσης από την ιατροδικαστική εξέταση προκύπτει ότι δεν έγινε ποτέ η μικροεπέμβαση για την οποία είχε προγραμματισμένο ραντεβού η άτυχη μεσίτρια.

Ο κατηγορούμενος γιατρός κάλεσε τη δικηγόρο που τον εκπροσωπεί και αποφάσισε να αλλάξει ρότα. Όπως είπε η κυρία Μαρινάκη στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, ο πελάτης της παραδέχθηκε πως η 36χρονη Ντιάνα του έμεινε στα χέρια κατά τη διάρκεια χειρουργικής επέμβασης. Υποστήριξε πως δεν επρόκειτο για δολοφονία αλλά για ένα μοιραίο ιατρικό λάθος. ''Οι σχέσεις του κατηγορούμενου με την άτυχη γυναίκα ήταν φιλικότατες. Δεν υπήρχε λόγος να τη σκοτώσει. Για να μιλήσουμε για δολοφονία πρέπει να υπάρχει δόλος και δόλος δεν φαίνεται από πουθενά'' υποστήριξε η δικηγόρος του και συνέχισε... ''

Ο πελάτης μου δεν μπορεί να καταλάβει πιο ακριβώς ήταν το λάθος που έκανε. Ακολούθησε τους κανόνες της ιατρικής''. Στη συνέχεια η κυρία Μαρινάκη παραδέχθηκε πως ο αγγειοχειρουργός προσπάθησε να ξεφορτωθεί το πτώμα. Πλέον σειρά παίρνει ο αρμόδιος ανακριτής στον οποίο ο κατηγορούμενος θα καταθέσει τις επόμενες μέρες. Πλέον στην υπόθεση ανατρέπονται τα πάντα καθώς ο κατηγορούμενος μέχρι σήμερα δήλωσε αθώος και πως δεν έχει καμία σχέση με τον θάνατο της μητέρας. Πλέον παραδέχεται πως του έμεινε στα χέρια και μένει να εξηγήσει πως έγινε το κακό στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο. Εκεί που συνάδελφός του, είχε αναφέρει πως τον είχε δει να σπρώχνει ένα καρότσι και να χάνεται στους διαδρόμους.

Όπως αποκάλυψε η δικηγόρος του, όταν διαπίστωσε τον θάνατο της μεσίτριας, έχασε την ψυχραιμία του και προσπάθησε να εξαφανίσει το πτώμα της μητέρας. ''Δυστυχώς το έκανε'' απάντησε σε σχετική ερώτηση του Γιώργου Παπαδάκη... Για το μοιραίο απόγευμα της εξαφάνισης της μεσίτριας, στις 26 Απριλίου, ο 38χρονος γιατρός είχε πει στην ανακρίτρια ότι υπήρχε προγραμματισμένο ραντεβού για να υποβληθεί η γυναίκα σε συμπληρωματική επέμβαση φλεβίτη. Όπως υποστήριξε, η γυναίκα δεν προσήλθε στο προγραμματισμένο τους ραντεβού. Μάλιστα τον ειδοποίησε τηλεφωνικά ότι «της έτυχε κάτι έκτακτο».

Επίσης, ο αγγειοχειρούργος ανέφερε ότι για το συγκεκριμένο ραντεβού ήταν ενήμερος και ο διευθυντής καθώς όπως είπε ότι δεν ήταν ανεπίσημο. Σχετικά με τις ύποπτες κινήσεις που κάνει τη συγκεκριμένη ημέρα και οι οποίες έχουν καταγραφεί από τις κάμερες στο πάρκινγκ του Ιπποκράτειου νοσοκομείου ο 38χρονος είχε υποστηρίξει ότι μετακίνησε το αυτοκίνητό του για να βάλει μέσα σε αυτό κάποιες σακούλες με άπλυτα ρούχα. Εν τω μεταξύ, το αργότερο μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα, αναμένεται να παραδοθεί το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης και της τοξικολογικής ανάλυσης για τα αίτια του θανάτου της 36χρονης μεσίτριας, μητέρας τριών παιδιών.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η ιατροδικαστής Ελένη Ζαγγελίδου, έως στιγμής το νεότερο στην υπόθεση είναι ότι στο σώμα της άτυχης γυναίκας ανιχνεύτηκε και δεύτερη αναισθητική ουσία, της κατηγορίας των οπιούχων και συγκεκριμένα το ισχυρό παυσίπονο φαιντανύλη (fentanyl), που χρησιμοποιείται ως αναλγητικό στη διάρκεια της αναισθησίας. «Αυτή τη στιγμή με προσομοίωση και πειραματικό μοντέλο κάνουμε προσπάθεια για τον ποσοτικό προσδιορισμό τής ουσίας, για να δούμε αν η ποσότητά της ήταν τέτοια, που θα μπορούσε να προκαλέσει τον θάνατο σε έναν ζωντανό άνθρωπο. Ωστόσο, ο ποσοτικός προσδιορισμός είναι πολύ δύσκολος έως αδύνατος, καθώς το σώμα βρίσκεται σε προχωρημένη σήψη. Στο εργαστήριο όλοι κάνουν τα αδύνατα δυνατά» σημείωσε η κ. Ζαγγελίδου. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα πρώτα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης, ο θάνατος της 36χρονης δεν προήλθε από στραγγαλισμό, πυροβολισμό ή χρήση μαχαιριού.

Follow Share:

Post A Comment: 0

Blog

Disqus

O ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie,για να διασφαλίσουμε ότι έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία,με τη χρήση αυτού του ιστότοπου αποδέχεστε τη χρήση των cookie.Περισσότερα

_ Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications