Αγαλματίδια 7000 ετών με ανθρωπόμορφες φιγούρες και χαρακτηριστικά σαύρας

Αγαλματίδια 7000 ετών που ανακαλύφθηκαν στη Μεσοποταμία έχουν μια περίεργη ομοιότητα με ανθρωπόμορφες φιγούρες με χαρακτηριστικά σαύρας.

Τα περισσότερα από τα αγαλματίδια αποκαλύφθηκαν σε έναν αρχαιολογικό χώρο που ονομάζεται Al’Ubaid, έναν μικρό οικισμό στο νότιο Ιράκ. Λίγα είναι γνωστά για τον πολιτισμό Ubaid αλλά την επιρροή του μπορείτε να την δείτε σε πολλές πτυχές του Σουμέριου πολιτισμού.

Ο πολιτισμός της Ubaid είναι ένας προϊστορικός πολιτισμός της Μεσοποταμίας, που χρονολογείται μεταξύ 4000 και 5500 π.Χ. Όπως και με τους Σουμέριους, η προέλευση των ανθρώπων της Ubaid είναι άγνωστη.

Ζούσαν σε μεγάλους οικισμούς, σε χωριά με πλινθόκτιστα σπίτια και είχαν αναπτύξει την αρχιτεκτονική, τη γεωργία και την καλλιέργεια της γης με τη χρήση της άρδευσης.

Η εγχώρια αρχιτεκτονική περιλαμβάνει μεγάλα σπίτια σε σχήμα Τ, αυλές, πλακόστρωτα δρομάκια, καθώς και εξοπλισμό επεξεργασίας τροφίμων.

Μερικά από αυτά τα χωριά εξελίχθηκαν σε πόλεις, ναοί άρχισαν να εμφανίζονται, καθώς και ιστορικά μνημεία όπως στην Eridu, την Ουρ και την Ουρούκ, τις μεγάλες τοποθεσίες του πολιτισμού των Σουμερίων. Σύμφωνα με τα κείμενα των Σουμερίων, η Ουρ πιστεύεται ότι είναι η πρώτη πόλη.

Τα παράξενα αγαλματίδια ανακαλύφτηκαν το 1919 και από τότε έχουν προβληματίσει την επιστημονική κοινότητα.

Follow Share:

Post A Comment: 0

Blog

Disqus

O ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie,για να διασφαλίσουμε ότι έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία,με τη χρήση αυτού του ιστότοπου αποδέχεστε τη χρήση των cookie.Περισσότερα

_ Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications