Μήπως ο «Κόκκινος Βαρώνος» κατέρριψε στην πραγματικότητα έναν ιπτάμενο δίσκο ή «άγγελοι» έσωσαν τους άνδρες βρετανικών στρατευμάτων στα πεδία μαχών του Α “Παγκοσμίου Πολέμου;
Επιμέλεια Ηλίας Σιατούνης
Κάτι τέτοιες ερωτήσεις πρέπει να απαντήσει μια ομάδα Βρετανών αξιωματικών των μυστικών υπηρεσιών που θα ερευνήσουν τις παράξενες θεάσεις στον ουρανό κατά την διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου.
Οι περισσότεροι από εμάς πιστεύουμε ότι τα ΑΤΙΑ και οι μυστηριώδεις θεάσεις στον ουρανό είναι ένα σύγχρονο φαινόμενο – αλλά εμφανίσεις αγνώστων αντικειμένων γινόντουσαν από την αρχαιότητα, άλλοτε σωρεία θεάσεων και άλλοτε μεμονωμένες. Κατά τα πρώτα χρόνια του εικοστού αιώνος, είχαμε μια πληθώρα εμφανίσεων που προκάλεσαν πανικό στην κοινή γνώμη αφού τακτικά εμφανίζονταν και σε εφημερίδες. Με αποκορύφωμα τον Α Παγκόσμιο Πόλεμο, όπου είναι απαραίτητη μια πιο επιστημονική προσέγγιση.
Ο Nigel Watson, συγγραφέας του βιβλίου «ΑΤΙΑ του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου», λέει, «Το βιβλίο μπορεί να θεωρηθεί ως ο πρώτος επίσημος οδηγός για τη μελέτη των ΑΤΙΑ, πολύ πριν η CIA ή οποιαδήποτε άλλη οργάνωση ενδιαφερθεί για το θέμα.»
«Κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου υπήρξαν πολλές αναφορές για μυστηριώδεις φώτα και αντικείμενα που κινούνταν στους ουρανούς. Αυτά μελετήθηκαν από τον Βοηθό Διευθυντή του Στρατιωτικού αεροναυτικής, Αντισυνταγματάρχη W.S. Brancker και του Αντισυνταγματάρχη Kell της τότε μυστικής υπηρεσίας, προκατόχου της Μ15. Ο Brancker και Kell μπορoύν να θεωρηθούν ως οι πρώτοι «Μόλντερ και Σκάλι που μελέτησαν τις εκθέσεις ΑΤΙΑ που έρχονταν στα γραφεία τους», λέει ο Nigel Watson.
Φώτα στον ουρανό
Ένα από τα περιστατικά ήρθε με τηλεγράφημα στο γραφείο των Brancker και Kell το 1914 από τον διοικητή του Lancashire που έλεγε, «Μεγάλο κόκκινο φως εθεάθη στις 20:45 σήμερα, περνώντας πάνω από μια γέφυρα στο Arches. Αμέσως μετά, μια έκρηξη ακούστηκε στις συνοικίες Widnes και Runcorn.Οι κατευθυντήριες γραμμές που καθορίζονται από το γραφείο του πολέμου βοηθά τους αξιωματικούς να κατηγοριοποιήσουν τις θεάσεις ως φυσικής προέλευσης – ή ως κάτι πιο μυστηριώδες …»
Ιπτάμενοι δίσκοι
Διάφοροι μύθοι σχετικά με ΑΤΙΑ έχουν κυκλοφορήσει σχετικά με τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο – εκ των οποίων το πιο εκπληκτικό (και απίθανο) είναι ότι ο Γερμανός άσσος πιλότος «Κόκκινος Βαρώνος» κατέρριψε ένα …ΑΤΙΑ.Συνάδελφοι πιλότοι του «Κόκκινου Βαρώνου» ισχυρίστηκαν, μετά τον πόλεμο, ότι ο Βαρώνος Μάνφρεντ Βον Ριχτόφεν κατέρριψε ένα ιπτάμενο σκάφος τύπου πιατάκι – από το οποίο οι δύο επιβαίνοντες μικρού μεγέθους τράπηκαν σε φυγή!
Ο Γερμανός πιλότος Peter Waitzrick δήλωσε ότι αυτός και οι συναδέλφοι του είδαν ένα αεροσκάφος σαν ανάποδο πιατάκι, «Ήμασταν τρομοκρατημένοι γιατί ποτέ δεν είχαμε δει κάτι τέτοιο παρόμοιο στο παρελθόν. Ο Βαρώνος άνοιξε αμέσως πυρ και το αντικείμενο έπεσε και συνετρίβη στο δάσος.» Η ιστορία βεβαίως είναι εξαιρετικά αμφίβολη, ωστόσο – δεδομένου ότι Waitzrick δεν είπε την ιστορία αμέσως μετά τον πόλεμο αλλά 80 χρόνια μετά το συμβάν, σε εφημερίδα των ΗΠΑ την Weekly World News.
Οι εξαφανισμένοι στρατιώτες
Πολλοί οπαδοί των ΑΤΙΑ ισχυρίζονται ότι «εξωγήινοι» έχουν απαγάγει στρατιώτες από τα πεδία μαχών του Β “Παγκοσμίου Πολέμου. Κάτι τέτοιο συνέβη και στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο όταν εκατοντάδες άνδρες «εξαφανίστηκαν» μέσα σε ένα σύννεφο κατά τη διάρκεια της εκστρατείας στην Καλλίπολη.
Μάρτυρες υποστήριξαν ότι είδαν Βρετανούς στρατιώτες να προελαύνουν προς τον λόφο 60 στην περιοχή Sulva Bay στην Τουρκία στις 21, Αυγούστου του 1915, ενώ αμέσως μετά τους «άρπαξε» ένα σύννεφο. Μια δήλωση από ένα υποτιθέμενο αυτόπτη μάρτυρα που δημοσιεύθηκε το 1965, είπε: «Όταν έφτασαν σε αυτό το σύννεφο, βάδισαν κατευθείαν σε αυτό χωρίς δισταγμό, αλλά κανείς δεν βγήκε ποτέ μετά να πολεμήσει. Περίπου μία ώρα αργότερα αυτό το σύννεφο πολύ διακριτικά σηκώθηκε από το έδαφος, έφτασε μέχρι τα άλλα σύννεφα στον ουρανό, και μετακινήθηκε προς τα βόρεια. »
Η ιστορία μοιάζει ψευδής. Έγγραφα που κυκλοφόρησαν μετά την ανακωχή δείχνουν ότι 180 στρατιώτες βρέθηκαν πίσω από τις εχθρικές γραμμές και μάλλον είναι εκείνοι που «εξαφανίστηκαν». Οπότε η ιστορία του νέφους είναι ένας μύθος.
Οι Άγγελοι του Μόνς
Στην αιματηρή και ιδιαίτερα καταστροφική για τους Βρετανούς , η μάχη του Μόνς ήταν από τις πρώτες στην οποία οι Βρετανοί αντιμετώπισαν τους Γερμανούς – και παρά την υποχώρηση, χάθηκαν μόνο 1.600 ζωές. Υπήρξαν αναφορές ότι φωτεινές οντότητες σαν άγγελοι σταμάτησαν τους Γερμανούς κατά την υποχώρηση των Βρετανών, με αποτέλεσμα χιλιάδες να σωθούν.
Δεκαετίες αργότερα, η συζήτηση συνεχίζεται ακόμα, με το περιστατικό να φιλοξενείτε και στις εφημερίδες.
Ο δημοφιλής συγγραφέας, Άρθουρ Μάχεν ισχυρίστηκε ότι αυτός ο μύθος δημιουργήθηκε από ένα άρθρο του με τίτλο “The Bowmen» που δημοσιεύθηκε στην The Evening News, την 29η Σεπτεμβρίου του 1914.
Στο άρθρο αναφερόταν στις μάχες της Μονς και συγκεκριμένα στις προσπάθειες μιας ομάδας στρατιωτών του που ενώ αγωνίζονταν απεγνωσμένα ενάντια στις συντριπτικές Γερμανικές επιθέσεις, ένας εξ’ αυτών επικαλέσθηκε το πνεύμα του Αγίου Γεωργίου. «…………..είδε μπροστά του, πέρα από την τάφρο, μια σειρά από σχήματα που τα περιέβαλλε μια λάμψη. Ήταν σαν άνδρες που τέντωσαν το τόξο και με μια κραυγή τους ένα σύννεφο από βέλη πέταξαν σφυρίζοντας στον αέρα προς τις Γερμανικές θέσεις».
Ο Nigel Watson, συγγραφέας του «ΑΤΙΑ στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο» είπε, «Ακόμα και σήμερα η ιστορία προκαλεί διαμάχη. Θεωρίες σχετικά με το φαινόμενο κυμαίνονται από το να είναι ένας μύθος που βασίζεται στην ιστορία Machen, προϊόν παραισθήσεων που οφείλονται στο στρες και την εξάντληση των στρατιωτών, πραγματική επέμβαση «αγγέλων» επισκέψεις, φαντάσματα, παραισθήσεις από το φυσικό αέριο στους βάλτους της περιοχής, ΑΤΙΑ και άλλα».
0 comments
Δημοσίευση σχολίου