Σοκαριστικά νούμερα: Περισσότερες από 12.000.000 μισθώσεις γυναικών για σ@ξ γίνονται στην Ελλάδα της κρίσης κάθε χρόνο

Οι τιμές των s@xworkers στην Αθήνα κυμαίνονται από 10 έως 50 ευρώ, ενώ υπάρχουν εκδιδόμενες που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και για λιγότερα χρήματα.Τα ίδια που έκαναν και στην Δημοκρατία της Βαϊμάρης!!!

Οι αριθμοί: Στην Αττική, λειτουργούν 350 οίκοι ανοχής, όμως μόνο δυο έχουν άδεια. Πάνω από 12.000 γυναίκες είναι εργαζόμενες στο σ@ξ στην Αττική. Τα έτη 2012, 2013, 2014 η πορνεία στην Ελλάδα παρουσίασε άνοδο και το 2015 μειώθηκε ελαφρώς, ενώ κάθε χρόνο γίνονται περίπου 12 εκατομμύρια «μισθώσεις» εκδιδόμενων γυναικών.

Σε μια προσπάθεια να δημιουργηθεί δημόσιος διάλογος για την εργασία στο σ!ξ στην Ελλάδα, ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος σε συνεργασία με το AIDS Healthcare Foundation Europe, διοργάνωσαν χθες στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, την ημερίδα «Η εργασία στο σ!ξ στην Ελλάδα: Η πραγματικότητα και οι προοπτικές».

Όπως επαναλαμβανόμενα τονίστηκε, το νομοθετικό πλαίσιο που υπάρχει σήμερα καθιστά πρακτικά αδύνατη την νόμιμη εργασία στο σ@ξ, ωθεί τους s@xworkers στην παρανομία, καθώς απαγορεύει την ανεύρεση πελατών στο δρόμο. Χθες, ήταν μια ευκαιρία να συγκεντρωθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς ώστε να δημιουργηθούν οι βάσεις για την αναθεώρηση του νόμου 2734/1999. Μεταξύ των προσώπων που παραβρέθηκαν ήταν ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, Πανεπιστημιακοί, εκπρόσωποι της ΕΛ.ΑΣ εργαζόμενοι στο σ@ξ από την Ελλάδα και το Εξωτερικό, ακτιβιστές και εκπρόσωποι κομμάτων.

Ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδας εδώ και αρκετό καιρό έχει ξεκινήσει μια εκστρατεία με σκοπό την επανεκκίνηση του δημόσιου διαλόγου για την εργασία στο σ@ξ στην Ελλάδα, αλλά και τον εξορθολογισμό των περιορισμών στην άσκηση του συγκεκριμένου επαγγέλματος.

Το προηγούμενο διάστημα είχαν πραγματοποιήσει συναντήσει με τον Υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη προκειμένου να συζητηθεί το συγκεκριμένο ζήτημα. Χθες, στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε, ο υπουργός Εσωτερικών φάνηκε θετικός ως προς την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου και στον χαιρετισμό που απηύθυνε, υπογράμμισε πως θα έπρεπε να έχουν γίνει πιο νωρίς τέτοιες ημερίδες.

Όπως είπε, «αυτή η συζήτηση θα έπρεπε να έχει επιβληθεί όταν ο τότε υπουργός Υγείας με απαράδεκτο τρόπο είχε στοχοποιήσει και ποινικοποιήσει οροθετικές γυναίκες αντί να θίξει το θέμα της παράνομης πορνείας στη βάση του. Αυτός ο διάλογος στις μέρες μας αποτελεί φάρο ελπίδας σε μια εποχή που όλοι μας αντιμετωπίζουμε αυξημένες προκλήσεις».

Follow Share:

Post A Comment: 0

Blog

Disqus

O ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie,για να διασφαλίσουμε ότι έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία,με τη χρήση αυτού του ιστότοπου αποδέχεστε τη χρήση των cookie.Περισσότερα

_ Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications