Κυνική ομολογία του δημιουργού της «Μπλε φάλαινας»: Καθάριζα την κοινωνία από «βιολογικά απόβλητα»

Στην φυλακή βρίσκεται πλέον ο άνθρωπος που είναι υπεύθυνος για τον θάνατο τουλάχιστον 16 εφήβων, μέσω του διαδικτυακού «παιχνιδιού αυτοκτονίας» με το όνομα Γαλάζια Φάλαινα, το οποίο έχει προκαλέσει σάλο παγκοσμίως.

Ο Φιλιπ Μπουντεΐκιν κρατείται με την κατηγορία της παρότρυνσης τουλάχιστον 16 νεαρών κοριτσιών σε αυτοκτονία, μέσω της συμμετοχής τους στο παιχνίδι Μπλε Φάλαινα.

Ο 21 ετών Ρώσος, ο οποίος έχει ομολογήσει, λέει ότι θεωρεί τα θύματα του παιχνιδιού του «βιολογικά απόβλητα» και δήλωσε στην αστυνομία ότι «ήταν χαρούμενες που πέθαναν» και πως ο ίδιος «καθάριζε την κοινωνία».

Οπως αναφέρει η Daily Mail, μέσω του παιχνιδιού, ο Μπουντεΐκιν έκανε πλύση εγκεφάλου σε ευαίσθητους έφηβους, οι οποίοι έπρεπε να ολοκληρώνουν συγκεκριμένες δοκιμασίες μέσα σε διάστημα 50 ημερών, όπως η παρακολούθηση ταινιών τρόμου, να βγαίνουν βόλτα σε «περίεργες» ώρες και να αυτοτραυματίζονται.

Στο τέλος, μετά από ένα διάστημα εξάντλησης και σύγχυσης, τους δινόταν η εντολή να προχωρήσουν σε αυτοκτονία, με τις ρωσικές αρχές να φοβούνται ότι δεκάδες έφηβοι έχουν προχωρήσει στο απονενοημένο διάβημα κατ’ εντολή του Μπουντεΐκιν ή άλλων “μεντόρων”.

Σε μία ανατριχιαστική του συνέντευξη ο Μπουντεΐκιν ρωτήθηκε εάν όντως ωθούσε εφήβους στην αυτοκτονία. «Ναι», απάντησε. «Πέθαιναν χαρούμενοι. Τους έδινα αυτό που δεν είχαν στην κανονική τους ζωή. “Θαλπωρή, κατανόηση, επικοινωνία”». Ο ίδιος αρνείται ότι έχουν υπάρξει 130 θάνατοι που σχετίζονται με το παιχνίδι και λέει ότι είναι 17.

«Υπάρχουν επίσης αυτοί, με τους οποίους απλώς επικοινωνούσα και οι οποίοι αυτοκτόνησαν αργότερα, αλλά όχι υπό την άμεση επιρροή μου. Υπάρχουν άνθρωποι και υπάρχουν και βιολογικά απόβλητα. Αυτοί που δεν έχουν καμία αξία για την κοινωνία. Που κάνουν, ή πρόκειται να κάνουν μόνο κακό. Καθάριζα την κοινωνία από τέτοια άτομα. Ξεκίνησε το 2013, όταν έφτιαξα τη διαδικτυακή κοινότητα F57. Για πέντε χρόνια σκεφτόμουν την ανάγκη να ξεχωρίσουμε τους κανονικούς ανθρώπους από τα βιολογικά απόβλητα».

Ο Μπουντεΐκιν παραδέχτηκε επίσης ότι έφτιαχνε σε μέσα κοινωνική δικτύωσης σελίδες με καταθλιπτικό περιεχόμενο, ώστε οι επισκέπτες να μπαίνουν στην κατάλληλη διάθεση, πριν τους επιτραπεί η είσοδος σε «πριβέ κοινότητες» όπου «όλα συμβαίνουν».

Follow Share:

Post A Comment: 0

Blog

Disqus

O ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie,για να διασφαλίσουμε ότι έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία,με τη χρήση αυτού του ιστότοπου αποδέχεστε τη χρήση των cookie.Περισσότερα

_ Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications