Για «μόνιμους πρόσφυγες με χορηγία Σόρος» και για «εγκατάσταση, σπίτια και εργασία σε 60.000 αλλοδαπούς» κάνει λόγο σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Εστία». - Όπως διαβάζουμε στην παλαιότερη εφημερίδα των Αθηνών, στην αρχή ζητήθηκε από τους Έλληνες να βοηθήσουν στη διάσωση των μεταναστών πού πνίγονταν στο Αιγαίο.
Εκατοντάδες κάτοικοι των νησιών περισυνέλεξαν από τα επικίνδυνα νερά χιλιάδες ανθρώπους.
Βοήθησαν στην περίθαλψή τους, μετά τούς ζητήθηκε να κάνουν ό,τι μπορούν για τη φιλοξενία, τη σίτιση και την εκπαίδευση τους, εν συνεχεία έγινε αποδεκτή ή μακροχρόνια φιλοξενία.
Τώρα αρχίζει η ενσωμάτωση. Από το «πείραμα της Λιβαδειάς», όπου περίπου 300 μετανάστες φιλοξενούνται σε διαμερίσματα, περάσαμε σε προγράμματα με ευφάνταστους τίτλους, όπως «Ξένιος», πού έχουν έναν και μοναδικό στόχο: την ενσωμάτωση στην κατακερματισμένη ελληνική κοινωνία των μεταναστών.
Όσοι ήλπιζαν, πρωτίστως δε οι ίδιοι οι μετανάστες πού θέλουν να εγκατασταθούν σε χώρες της Βορείου Ευρώπης, ότι ή πλειοψηφία των 60.000 και πλέον πού έχουν εγκλωβισθεί στην Ελλάδα θα ανακατανεμηθούν σε άλλες χώρες της EE, θα απογοητευθούν και θα ανησυχήσουν.
Όπως αποκαλύπτει η «Εστία», η Κομισιόν με την πρωτοβουλία «Αστικές Καινοτόμες Δράσεις», αθόρυβα και δρώντας έξυπνα, βάζει στο παιχνίδι Δήμους πού πλήττονται από τον μεγάλο αριθμό μεταναστών πού διαμένουν σε διάφορες δομές φιλοξενίας.
Την υλοποίηση του ευρωπαϊκού προγράμματος (CITIGE Crrizen and RefuGEs) ανέλαβε Δήμος Πειραιώς με συνοδοιπόρους και άλλους δήμους, όπως ο πολυπαθής Δήμος Λέσβου. Χωρίς να ερωτηθούν κάτοικοι και φορείς, οι Δήμοι εγκαινιάζουν πρόγραμμα πού, μεταξύ άλλων, προβλέπει την επιδότηση επιχειρήσεων για την πρόσληψη μεταναστών και τη συμμετοχή των τελευταίων σε προγράμματα επαγγελματικού προσανατολισμού.
Όπως κατήγγειλαν στην «Εστία» κάτοικοι της Μυτιλήνης, είναι αδύνατον το νησί να μπορέσει να απορροφήσει μία τόσο μεγάλη και με διαφορετικά χαρακτηριστικά μουσουλμανική κοινότητα.
Αντιλαμβάνονται ότι οι 10.000 μετανάστες πού επί μήνες ζουν στά νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, σε λίγο καιρό με χρήματα δικά τους και τής EE, θα ενσωματωθούν, όπως σημειώνεται στο πρόγραμμα, όχι μόνο στην κοινωνία αλλά και στην αγορά εργασίας.
Με ψήφους 19 υπέρ και 14 κατά, ο Δήμος Λέσβου απεφάσισε να μπει στην «ομάδα» του Πειραιά και να συνεργασθεί με τούς delivery partners, γνωστές ΜΚΟ, πού συμμετέχουν ως δια μαγείας σχεδόν σε όλα τα προγράμματα για μετανάστες.
Έτσι, οι Δήμοι Λέσβου και Πειραιώς θα έχουν μία καθοδήγηση από ΜΚΟ, όπως τη Μεταδράση, την Praksis και την διάσημη πλέον, λόγω τής εμπλοκής του επενδυτού Τζορτζ Σόρος, Solidarity Now (Αλληλεγγύη).
Δεν θα αναφερθούμε τώρα στα πυρά πού έχουν δεχθεί οι ΜΚΟ από τις Βρυξέλλες και τον ευρωπαϊκό Τύπο για τον τρόπο πού διαχειρίζονται τα κονδύλια, αλλά δεν μπορούμε να παραβλέψουμε τις καταγγελίες των κατοίκων των νησιών ότι κάποιοι πλουτίζουν στις δικές τους πλάτες.
0 comments
Δημοσίευση σχολίου