Γιατί η επιστημονική κοινότητα δεν εχει δώσει μια σαφή απάντηση για την προέλευση της Σελήνης?

Έχω χάσει τον λογαριασμό από τις θεωρίες που μιλούν για το πώς εμφανίστηκε το φεγγάρι , η πιο γελοία θεωρία μιλάει ότι τάχα είναι κομμάτι από την Γη! και αυτή την λένε “επιστήμονες ”!!

Η Σελήνη είναι ένα δυσάρεστο θέμα που έχει προβληματίσει την επιστημονική κοινότητα για αιώνες, οι διάφορες και ποικίλες θεωρίες που εκφράστηκαν σχετικά με την προέλευση της, δεν έχουν δώσει μια σαφή εικόνα για την προέλευση της, η αλήθεια είναι ότι δεν έχουν ιδέα!

Δύο επιστήμονες, ο William K. Hartmann και ο Donald R. Davis, ήταν οι πρώτοι που πρότειναν την σύγχρονη υπόθεση της προέλευσης του φεγγαριού, σε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε το 1975 στο περιοδικό Ίκαρος.

Σε αυτήν την εργασία υποδεικνύεται ότι ένα αντικείμενο, με το μέγεθος του Άρη, συγκρούστηκε με τη νεαρή τότε Γη, 4.5 δισεκατομμύρια χρόνια πριν. Τα συντρίμμια από την σύγκρουση ρίχτηκαν τότε στο διάστημα, όπου συσσωρεύτηκαν σε μια στέρεα μάζα για να φτιάξουν το φεγγάρι και έκτοτε αυτή βρίσκεται μέσα στο Γήινο βαρυτικό πεδίο. Αυτή η θεωρία υποστηρίζεται από την παρόμοια σύνθεση των βράχων της Γης και της Σελήνης.

Η θεωρία αυτή μέχρι το 1984 είχε ατονήσει, όταν τότε οργανώθηκε μια διεθνής συνεδρίαση στην Kona της Χαβάης, για την προέλευση του φεγγαριού. Σε εκείνη την συνεδρίαση, η υπόθεση της γιγαντιαίας σύγκρουσης προέκυψε ως η καλύτερη που υπάρχει. Ο Michael Drake, διευθυντής του πλανητικού τμήματος επιστήμης του Πανεπιστημίου της Αριζόνα, περιέγραψε εκείνη την συνεδρίαση ίσως την επιτυχέστερη στην ιστορία της πλανητικής επιστήμης.

Γιατί όμως η υπόθεση της σύγκρουσης είναι σωστή;

Εάν κάποια θεωρία για τη σεληνιακή προέλευση μιλάει για μια εξελικτική διαδικασία, δεν μπορεί να εξηγήσει γιατί οι άλλοι πλανήτες δεν έχουν παρόμοια φεγγάρια. (Μόνο ο Πλούτωνας έχει ένα φεγγάρι που έχει σημαντικό μέγεθος σε σχέση με τον πλανήτη του.) Η υπόθεση της γιγαντιαίας σύγκρουσης έχει το πλεονέκτημα ενός καταστροφικού γεγονότος με μικρή πιθανότητας, κάτι που συνέβη μόνο σε έναν ή δύο πλανήτες από τους εννέα.

Τώρα, κάνω τις εξής ερωτήσεις.
Γιατί δεν έχει σχηματιστεί ένα δαχτυλίδι με σκόνη και κομμάτια βράχων μιας τέτοιας σύγκρουσης;
Γιατί έχει σχηματιστεί ένας δορυφόρος και όχι δύο ή τρεις;
Γιατί δεν υπάρχει ούτε ενα δείγμα αυτής της σύγκρουσης;
Γιατί τα πετρώματα της Σελήνης ειναι εκατομμύρια χρονιά πιο παλιά απο αυτα της Γης;

Γιατί εκτελεί ελλειπτική τροχιά; και αντίθετα με καθε άλλο ουράνιο σώμα;
Οι βασικές κινήσεις της Σελήνης είναι δύο. Κινείται γύρω από τη Γη σε ελλειπτική τροχιά και συμπληρώνει μια περιστροφή γύρω από το κέντρο της σε 29,53 ημέρες. Ο χρόνος αυτός ονομάζεται συνοδικός μήνας. Επίσης περιστρέφεται γύρω από τον άξονα της και συμπληρώνει μια περιστροφή σε 27,3 ημέρες. Ο χρόνος αυτός ονομάζεται αστρικός μήνας. Το αποτέλεσμα των δύο αυτών κινήσεων είναι η Σελήνη να δείχνει σε μας πάντοτε την ίδια πλευρά. Τέλος με βάση αυτα που λένε όλοι αυτοι οι “ειδικοί ” δεν έπρεπε να ειναι σε αυτη την θέση! στην Γη ειναι πολύ μεγάλο για να το κρατάει η βαρύτητα της Γης!, θα είχε φύγει προς τον Ήλιο απο την βαρύτητα του !! ... ΥΓ φαινομενικά φαίνεται μεταλλική! ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΕΤΟΣ

Follow Share:

Post A Comment: 1

Blog

1 comment

Ανώνυμοςείπε...

τι απαντηση να δωσουν τα ανθρωπακια αφου ολο το συμπαν το δημιουργησε Ο ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΟΣ ΘΕΟΣ .ρενα .

Disqus

O ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie,για να διασφαλίσουμε ότι έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία,με τη χρήση αυτού του ιστότοπου αποδέχεστε τη χρήση των cookie.Περισσότερα

_ Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications