Μέχρι τώρα η παπική ατζέντα δεν είχε τίποτα να ζηλέψει από τα θέματα των οπαδών της παγκοσμιοποίησης, εκτός από το θέμα της μείωσης του πληθυσμού μέσω των αμβλώσεων. Τώρα φαίνεται γίνεται το πρώτο βήμα να καλυφθεί και αυτό
Βιολόγοι, οικολόγοι και οι οικονομολόγοι από όλο τον κόσμο έχουν προσκληθεί σε ένα συνέδριο στο Βατικανό αυτή την εβδομάδα, όπου θα εξεταστεί η επικείμενη εκδήλωση μαζικής εξαφάνισης που αντιμετωπίζει ο πλανήτης μας και τις πιθανές «λύσεις» που υπάρχουν.
«Μέχρι τις αρχές του επόμενου αιώνα αντιμετωπίζουμε την προοπτική να χαθεί η μισή της άγριας ζωής μας … Οι εξαφανίσεις που αντιμετωπίζουμε θέτουν για τον πολιτισμό μια απειλή ακόμη μεγαλύτερη κι από την κλιματική αλλαγή – για τον απλό λόγο ότι είναι μη αναστρέψιμη», είπε ο καθηγητής βιολογίας Peter Raven, του Βοτανικού Κήπου του Μιζούρι στον Observer.
«Τα συμπόσια που γίνονται στην Παπική Ακαδημία είναι επίσης συμβολικά. Αυτό δείχνει ότι η αρχαία εχθρότητα μεταξύ της επιστήμης και της εκκλησίας, τουλάχιστον σχετικά με το θέμα της διατήρησης των υπηρεσιών της Γης, έχει καταστείλει », δήλωσε ο οικονομολόγος Sir Partha Dasgupta, του Πανεπιστημίου του Cambridge.
Ωστόσο στο συμπόσιο που γίνεται για «την εξαφάνιση των ειδών» καλεσμένος είναι ο βιολόγος Paul Ehrlich, του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ στην Καλιφόρνια, μία από τις πιο αμφιλεγόμενες προσωπικότητες και έχει προγραμματιστεί να μιλήσει στην εκδήλωση.
Ο Εβραϊκής καταγωγής Αμερικανός βιολόγος Paul Ehrlich Ralph είναι γνωστός εδώ και δεκαετίες για τις απόψεις του για τη μείωση πληθυσμού της γης. Ο Ehrlich έγινε γνωστός το 1968 από το αμφιλεγόμενο βιβλίο του Ο πληθυσμός βόμβα, στο οποίο ισχυρίζεται ότι ο ανθρώπινος πληθυσμός θα αυξηθεί σύντομα σε σημείο όπου θα ακολουθήσει μαζική λιμοκτονία. [Το βιβλίο ήταν παραγγελιά της Sierra Club που προωθεί τις αμβλώσεις για έναν «βιώσιμο» πληθυσμό, για την οποία γράψαμε προ ημερών].
Μεταξύ των μέτρων που προτείνονται σε αυτό το βιβλίο ήταν ο έλεγχος του πληθυσμού, που κατά τη γνώμη του, θα πρέπει να επιβληθεί αν οι εθελοντικοί μέθοδοι αποτύχουν.
του Ehrlich έχουν ενθαρρύνει τις χώρες να λάβουν μέτρα για να αποτρέψουν την καταστροφή. Ο Ehrlich έχει αναγνωρίσει ότι μερικά από αυτά που είχε γράψει δεν συνέβησαν όπως τα έλεγε, αλλά κρατά την άποψή του ότι ο υπερπληθυσμός παραμένει ένα σημαντικό πρόβλημα. Ο Ehrlich έχει επικριθεί για τις απόψεις του ως «ακατάσχετος καταστροφολόγος», ωστόσο ο Carl Haub παρατήρησε ότι οι προειδοποιήσεις
Τι δουλειά, λοιπόν, έχει ο εν λόγω «κορυφαίος» επιστήμονας στην εκδήλωση που διοργανώνεται εν μέρει τόσο από την Παπική Ακαδημία Επιστημών και της Παπικής Ακαδημίας Κοινωνικών Επιστημών; Μοιάζει μάλλον ασυνήθιστο για τους Καθολικούς το ότι ένας τόσο μεγάλος υπέρμαχος του ελέγχου των γεννήσεων, όπως ο Ehrlich, θα έχει λόγο για να εκφράσει τις απόψεις του.
Ένα petiton που έχει ήδη ξεκινήσει μαζεύοντας σχεδόν 11.000 υπογραφές ζητά την ακύρωση της ομιλίας του στην εκδήλωση. Ο Ehrlich λέει ότι προσπαθεί να πείσει τον Πάπα ότι το γλυκό σημείο για ένα «βιώσιμο» ανθρώπινο πληθυσμό σε μακροπρόθεσμη βάση, είναι περίπου 1 δισεκατομμύριο άτομα συνολικά.
«Αν ο καθένας καταναλώνει πόρους στο επίπεδο των ΗΠΑ – κάτι που φιλοδοξεί ο κόσμος να κάνει- θα χρειαστούν άλλες τέσσερις ή πέντε Γαίες», σημειώνει. Ωστόσο, νέα έρευνα παλαιοντολόγων δείχνει ότι ο πλανήτης μας μπορεί να ανακάμψει από μαζικές εκδηλώσεις εξαφάνισης πιο γρήγορα από ό, τι εθεωρείτο μέχρι σήμερα.
Αλλά η θεωρία του υπερπληθυσμού της Γης είναι τόσο αξιόπιστη όσο και εκείνη της Κλιματικής Αλλαγής. Πηγάζει δε από τα ίδια γκλομπαλιστικά κέντρα, αυτά που καμώνονται ότι νοιάζονται για την εξαφάνιση των ειδών και της άγριας φύσης, ενώ στην ουσία τους ενδιαφέρει η εξαφάνιση των πολλών ανθρώπων πάνω στη Γη. Δεν είναι οι πόροι το πρόβλημα, αλλά ο έλεγχος τους σε έναν αιώνα που είναι προδιαγεγραμμένο και γνωστό από χρόνια, ότι θα υπάρξει μαζική Αφύπνιση. Και οι μοναχοί του Θιβέτ που πιστεύουν στην μετεμψύχωση λένε ότι ο πλανήτης τώρα γεμίζει από την επιστροφή όλων εκείνων που λαχταρούν να βιώσουν αυτή την μοναδική στην ιστορία της Ανθρωπότητας ευκαιρία…
Να γιατί η παγκόσμια ελίτ τρέμει και βιάζεται! www.i-gata.gr
0 comments
Δημοσίευση σχολίου