Επιστημονική φαντασία συναντά την πραγματικότητα, αφού σύντομα θάλαμοι Λήθαργου θα μπορούν να στέλνουν ανθρώπους στο Διάστημα διατηρώντας τους για μήνες ή χρόνια η ανθρωπότητα ( ή πιθανόν και για χιλιάδες χρόνια) με την νέα τεχνολογία που παρουσιάστηκε μόλις από μία εταιρία που ονομάζεται Spaceworks. H NASA επίσης προωθεί τους πλήρως λειτουργικούς Θαλάμους Λήθαργου της Spaceworks ως μία βιώσιμη τεχνολογία.
Οι θάλαμοι Λήθαργου θα λειτουργούν ως εξής: Οι άνθρωποι θα τοποθετούνται στους διαστημικούς θαλάμους σε μία κατάσταση λήθαργου, στην οποία πέφτουν εντελώς οι χτύποι της καρδιάς, η αναπνευστική διαδικασία και άλλες σημαντικές σωματικές λειτουργίες , εκκινώντας αυτό που οι γιατροί ονομάζουν “Θεραπευτική Υπνοθερμία”, βοηθώντας έτσι την ανθρωπότητα να κατορθώσει να ταξιδέψει εξαιρετικά μεγάλες αποστάσεις στο Διάστημα. Κάτι τέτοιο θα σήμαινε το πρώτο ταξίδι στο “Βαθύ Διάστημα”, κάτι που μέχρι πρότινος ήταν σενάριο ταινιών επιστημονικής φαντασίας.
Η Τεχνολογία που παρουσιάστηκε από τον πρόεδρο της Spaceworks Δρ. John Bradford λέγεται πως θα ξεκινήσει την λειτουργιά της αλλά και τις απόπειρες τέτοιων ταξιδιών από το 2018 και έπειτα. Η Ταινία Passengers παρουσιάζει αυτή την πιθανότητα εξερεύνησης του Διαστήματος, όπου οι επιβάτες “κοιμούνται” σε ένα τέτοιο θάλαμο που ταξιδεύει στο Σύμπαν, αναζητώντας ένα νέο πλανήτη ή νέο άστρο. Αυτή η τεχνολογία πλέον θα είναι πραγματική, αφού αναπτύσσεται από την Spaceworks μα και την NASA.
Η Διαδικασία λειτουργεί χρησιμοποιώντας μία φαρμακευτική αγωγή που συνήθως χορηγείται σε δύσκολες περιπτώσεις όπως εγκεφαλικά τραύματα ή καρδιακές ανακοπές, έτσι ώστε οι γιατροί να καταστείλουν τις λειτουργίες του σώματος. Η Θεραπευτική Υποθερμία ρίχνει το σώμα σε θερμοκρασίες μεταξύ 32 και 34 βαθμών κελσίου ( η συνηθισμένη θερμοκρασία μας είναι 36,5 – 37 βαθμοί).
Αυτή η διαδικασία επιβραδύνει τους καρδιακούς παλμούς και την πίεση του αίματος. Όταν χρησιμοποιείται σε ιατρικό περιβάλλον, το σώμα μένει σε “στάση” για 24 – 48 ώρες, αλλά με μερικές τροποποιήσεις οι επιστήμονες θεωρούν πως θα καταφέρουν να διατηρήσουν το σώμα σε υποθερμική κατάσταση για μήνες ή ακόμη και χρόνια αφού υπάρχουν ήδη ενδείξεις πως η μεγαλύτερη περίοδος “στάσης” δεν βλάπτει το σώμα.
0 comments
Δημοσίευση σχολίου