Άλλη μια κοροϊδία Τσίπρα που είχε εξαγγείλει στις 10 Αυγούστου 2015 την κατάργηση των φορολογικών προνομίων των βουλευτών – Η μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης σε υπουργούς, βουλευτές και δημάρχους ξεχειλίζει το ποτήρι της οργής.
Η διατήρηση των προκλητικών φορολογικών προνομίων σε συνδυασμό με την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης η οποία επιβαλλόταν σε όλα τα πολιτικά πρόσωπα καθιστά τους βουλευτές ως τους πλέον ευνοημένους από το φορολογικό σύστημα.
Ο Αλέξης Τσίπρας ανακόλουθος και στην εξαγγελία του για κατάργηση των προνομίων των βουλευτών, εξαγγελία που έμεινε επίσης στα λόγια.
Εκπίπτουν τα ποσά με τα οποία χρηματοδοτούν τους εαυτούς τους
Παρά το σάλο για τα «δωράκια» προς τα πολιτικά πρόσωπα η κυβέρνηση προχωρά ακάθεκτη φέτος και στην εφαρμογή των διατάξεων που προβλέπει ότι το ποσό της ετήσιας δαπάνης ενός φορολογούμενου για την ιδιωτική χρηματοδότηση πολιτικού κόμματος ή συνασπισμού κομμάτων, όπως γράφει ο Ελεύθερος Τύπος, εκπίπτει ολόκληρο από το φορολογητέο εισόδημα, με το ποσό της έκπτωσης να φτάνει και τα 20.000 ευρώ!
Το ποσό της ετήσιας δαπάνης ενός φορολογούμενου για την ιδιωτική χρηματοδότηση υποψηφίων και αιρετών βουλευτών και ευρωβουλευτών εκπίπτει ολόκληρο από το φορολογητέο εισόδημα! Το ποσό της έκπτωσης μπορεί να φτάνει τα 5.000 ευρώ! Οι βουλευτές είναι επίσης ωφελημένοι καθώς δεν φορολογούνται για τα ποσά των αποζημιώσεων τους τα οποία διαθέτουν για τα πολιτικά κόμματα στα οποία ανήκουν αλλά και για ποσά τα οποία μπορούν να διαθέτουν για τους εαυτούς τους! Για τα ποσά αυτά δεν θα πληρώσουν ούτε φόρο εισοδήματος ούτε εισφορά αλληλεγγύης.
Απίστευτα προκλητικά τα προνόμια
Απίστευτα προκλητικά είναι τα φορολογικά προνόμια που απολαμβάνουν οι βουλευτές αφού ποσά που αντιστοιχούν σε ποσοστά 25% έως 77% των καθαρών εισοδημάτων τους ετησίως απαλλάσσονται από τον φόρο εισοδήματος, την ώρα που οι πολίτες υπερφορολογούνται!
Χαρακτηριστικό είναι ότι για το ίδιο εισόδημα ένας απλός πολίτης πληρώνει έως και 4,9 φορές υψηλότερο φόρο από έναν βουλευτή.
Δηλαδή, για το ίδιο ποσό εισοδήματος ο πολίτης πληρώνει έως και πενταπλάσιο ποσό φόρου σε σύγκριση με τον βουλευτή!
Οι βουλευτές απολαμβάνουν των παρακάτω παροχών και φοροαπαλλαγών
Το ποσό της βουλευτικής αποζημίωσης ανέρχεται σε 5.780 ευρώ μηνιαίως και σε 69.360 ευρώ ετησίως. Στο ποσό προστίθενται και το επίδομα γάμου το οποίο ανερχεται σε 35 ευρώ το μηνα ή 420 ετησίως.
Από την βουλευτική αποζημίωση πριν υπαχθεί σε φόρο αφαιρείται το ποσό των κρατήσεων για υγιειονομική περίθαλψη και κοινωνική ασφάλιση και τα ποσά που τυχόν αποδίδονται στο κόμμα.
Κατά την εκκαθάριση του φόρου εισοδήματος αφαιρείται από το καθαρό εισόδημα το 25% του ακαθάριστου ποσού της βουλευτικής αποζημίωσης ως τεκμαρτή ετήσια δαπάνη για την κάλυψη των αναγκών μίσθωσης των πολιτικών γραφείων και λοιπών αναγκών άσκησης του βουλευτικού λειτουργήματος.
Το ποσό που εκπίπτει αφαιρείται από την καθαρή φορολογητέα βουλευτική αποζημίωση ανέρχεται σε 17.445 ευρώ. (69.360 x 25% = 17.445 ευρώ!
Επίσης κατά την εκκαθάριση του φόρου εισοδήματος αφαιρείται ως επιπλέον αφορολόγητο ένα ποσό της τάξης των 10.868 ευρώ, το οποίο αντιστοιχεί στο μηνιαίο επίδομα βιβλιοθήκης ύψους 905,66 ευρώ!
Επιδόματα
Πέραν της βουλευτικής αποζημίωσης σε καθε βουλευτή χορηγούνται και τα επιδόματα, που είναι αφορολόγητα και χωρίς παραστατικά:
Επίδομα οργάνωσης γραφείου – 936 ευρώ/μήνα = 11.230 το έτος
Αποζημίωση εξόδων μετακίνησης – 364 ευρώ/μήνα = 4.368 το χρόνο
Ταχυδρομικά τέλη – 1.136,64/μηνα = 13.632 το χρόνο
Αποζημίωση συμμετοχής σε κοινοβουλευτικές επιτροπές, θερινά τμήματα, επιτροπές ελέγχου των οικονομικών των κομμάτων, βουλευτών και δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης.
Με βάση τα παραπάνω το τελικό φορολογητέο μπορεί να περιοριστεί μόλις στις 17.217 ευρώ και το αφορολόγητο ποσό να φτάσει στις 54.543 ευρώ!
Δηλαδή το φορολογητέο μπορεί να περιοριστεί μόλις στο 23% του συνολικού ετήσιου καθαρού εισοδήματος και το αφορολόγητο να φθάσει στο 77%
Σε κανέναν άλλο φορολογούμεβνο δεν αναγνωρίζεται ωβς αφορολόγητο κάποιο τμήμα του εισοδήματος του με τη νέα μείωση που συμμφώνησε η κυβέρνηση με τους Θεσμούς να επιβάλλει σε σκληρή και ανέντιμη φορολόγηση και τα πολύ φτωχά κοινωνικά στρώματα.
0 comments
Δημοσίευση σχολίου