Η σοβαρή ασθένεια της Βασίλισσας της Βρετανίας πυροδότησε ήδη τις διαδικασίες διαδοχής, η οποία είναι συγκεκριμένη, και πολλοί αναρωτιούνται αν ο πρίγκιπας Κάρολος ή ο πρίγκιπας Γουίλλιαμ θα γίνει βασιλιάς, όταν η βασίλισσα πεθάνει μιας και είναι σε πολύ μεγάλη ηλικία.
Πολλοί ειδικοί επί των θεμάτων που σχετίζονται με την βασιλική οικογένεια αναφέρουν ότι η βασίλισσα Ελισάβετ «είχε πεθάνει από την ασθένειά της στις 29 Δεκεμβρίου», και τώρα απλά προσπαθούν να διαχειριστούν οι οικείοι την διάδοχη κατάσταση.
Το θέμα όμως είναι η μεγάλη μυστικοπάθεια εδώ και δύο εβδομάδες από το παλάτι η οποία έχει προκαλέσει πολλά αναπάντητα ερωτήματα . Η βασίλισσα εδώ και 13 ημέρες δεν έχει αναρρώσει μετά από ένα σοβαρό κρυολόγημα που έπαθε λίγο πριν τα Χριστούγεννα. Υπενθυμίζουμε ότι πριν λίγες ημέρες, το BBC πέθανε την Ελισάβετ σε ένα περιστατικό το οποίο αποδόθηκε σε «φάρσα» αλλά το ίδιο το BBC είχε δυο διαφορετικές εκδοχές για το τι συνέβη.
Σε ανακοίνωσή του, ανέφερε ότι επρόκειτο για μια «τεχνική πρόβα» που έγινε για το τι θα κάνουν σε περίπτωση που πεθάνει η βασίλισσα και ότι αυτό προκάλεσε την… αποστολή των tweets. Ο Guardian ενστερνιζόμενος το δεύτερο σενάριο και γνωρίζοντας το τι κάνει το BBC σε αντίστοιχες περιπτώσεις έγραψε ότι το εν λόγω μέσο κάνει «πρόβες νεκρολογιών», δηλαδή προβάρει το τι θα κάνει στην περίπτωση του θανάτου γνωστών δημοσίων προσώπων. Τέτοιες πρόβες το BBC, σημειώνει ο Guardian, τις κάνει συνήθως Σαββατοκύριακα, αλλά για κάποιο άγνωστο λόγο έγινε και σήμερα.
Ποιος όμως βάσει του πρωτοκόλλου θα είναι ο νέος βασιλιάς της Βρετανίας… ο πρίγκιπας Κάρολος ή ο πρίγκιπα Γουιλίαμ ; Υπάρχουν πολλοί που εκτιμούν ότι ο πρίγκιπας Κάρολος κύριος διάδοχος του θρόνου, θα κάνει στην άκρη για χάρη του υιού του Γουιλίαμ .Παρά το γεγονός ότι ο Κάρολος είναι ο νόμιμος κληρονόμος, πολλά έχουν ειπωθεί και αφορούν στο κατά πόσο θα μπορούσε να παραμερίσει και να στεφτεί ο γιός του βασιλιάς.
Ο 68 ετών πρίγκιπας της Ουαλίας είναι ο μεγαλύτερος σε ηλικία κληρονόμος στην ιστορία του Ηνωμένου Βασιλείου και θα γίνει ο μεγαλύτερος Βρετανός μονάρχης εφόσον τελικά αναλάβει το θρόνο . Τα τελευταία χρόνια, υπήρξε το αντικείμενο της έντονης διαμάχης με το διαζύγιό του από την Νταϊάνα, και με την σχέση του με την Parker-Bowles .
Πηγές υποστηρίζουν ότι ο Κάρολος σχεδιάζει να κάνει μια «ειλικρινή παρέμβαση» στις δημόσιες υποθέσεις, όταν γίνει βασιλιάς, κάτι που οδηγεί σε «φόβους» (!!) ότι θα μπορούσε να προκαλέσει πλήγμα στην εικόνα της μοναρχίας και να ωθήσει τους Βρετανούς να την απαρνηθούν πλήρως ζητώντας δημοκρατία.
Πολλοί πιστεύουν ότι ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και η δούκισσα του Cambridge θα ήταν καλύτεροι μονάρχες ως βασιλιάς και βασίλισσα και θα μπορούσαν να βοηθήσουν να εδραιωθεί το μέλλον των βασιλιάδων στην χώρα . Άλλωστε ο Γουίλιαμ απολαμβάνει μεγαλύτερα ποσοστά αποδοχής από τον πατέρα του και είναι σχεδόν τόσο δημοφιλής όσο και η νυν βασίλισσα.
Ανεξάρτητα από τα προσωπικά συναισθήματα του, εάν ο Κάρολος κάνει τελικά στην άκρη για το γιο του, θα μπορούσε να προκαλέσει ακόμα και συνταγματική κρίση. Ο Βρετανός ειδικός Vernon Bogdanor εξήγησε: «Δεν μπορείς απλά να αποφασίσεις να παραλείψεις μια γενιά, δεν πρόκειται να συμβεί». Είμαστε σίγουροι ότι ο Βασιλιάς της Βρετανίας αποτελεί ένα ακόμη επεισόδιο της νέας τάξης πραγμάτων απλά διότι ο Κάρολος θέλει να πράξει το αυτονόητο και να ασκήσει μια πιο δραστήρια πολιτική σε σχέση με την μητέρα του. Δεν πρέπει να ξεχνάμε επίσης τα ταξίδια στο Άγιο Όρος και τις επισκέψεις του στην Ελλάδα καθώς και ότι ο πατέρας του αν και ήταν Έλληνας πρίγκιπας και ορθόδοξος, άλλαξε τα πάντα για χάρη του θρόνου στην Βρετανία. Τίποτα δεν είναι τυχαίο.
0 comments
Δημοσίευση σχολίου