Ισραήλ: «Ένας μεγάλος πόλεμος στον Καύκασο για να απεμπλακεί η Ρωσία από την Συρία εδώ και τώρα»

Σε έναν τρομερό πόλεμο, «καθοδηγείται» από το Τελ Αβίβ το Αζερμπαϊτζάν με σκοπό να εισβάλει στην Αρμενία με αφορμή το Ναγκόρνο/Καραμπάχ για να ενεργοποιηθεί μια ολόκληρη σειρά κινήσεων και να αποσύρει η Ρωσία τελικά τις δυνάμεις της από την Συρία.. Υπενθυμίζουμε ότι πριν μερικές ημέρες η χώρα αυτή παρέλαβε ισραηλινά αντιπυραυλικά συστήματα Barak -8 ενώ μόλις προχτές υπήρχαν νεκροί Αζέροι σε νέες συγκρούσεις. Πρόσφατα, οι ένοπλες δυνάμεις του Αζερμπαιτζάν δοκίμασαν με επιτυχία σε βολή το νέο σύστημα αεράμυνας της χώρας ισραηλινής κατασκευής Barak 8 που είναι σύστημα αναχαίτισης μεγάλης εμβέλειας σε μια απάντηση να απαντηθεί η στρατιωτική γιγάντωση της Αρμενίας.

Πλέον ο νέος θάνατος Ρώσου αξιωματούχου στο Ερεβάν αποκτά άλλες διαστάσεις όπως είχαμε αναφέρει στο άρθρο μας Προς Γ” Παγκόσμιο Πόλεμο σπρώχνει η Δύση! Δολοφονία Ρώσου αξιωματικού στο Ερεβάν της Αρμενίας – Εξοργισμένος ο Β. Πούτιν με τις συνεχόμενες απώλειες . Μόνο το Ισραήλ αποκλειστικά θα ωφελούνταν ουσιαστικά μετά τους Αζέρους από έναν πόλεμο κατά της Αρμενίας .

Το Ισραήλ «χτίζει» ένα νέο σύστημα συμμαχιών στην ευρύτερη Μέση Ανατολή. Η σιωπηρή πολιτική συμμαχία με τις εθνοτικές κοινότητες στην Μέση Ανατολή, επιτρέπει στο εβραϊκό κράτος όχι μόνο να λύσει το πρόβλημα της ενεργειακής του ασφάλειας, αλλά και να εξισορροπήσει την θέση του στον αραβικό κόσμο.

Όσον αφορά την κόντρα του με το Ιράν, από την πλευρά του Ισραήλ, «εισέρχεται» στο παιχνίδι και το Αζερμπαϊτζάν.Τούρκοι εμπειρογνώμονες, παρακολουθούν στενά την πολιτική του Ισραήλ. Στην ανάλυση με τίτλο «αρμενικό ζήτημα και Εβραίοι», που δημοσιεύθηκε το 2003 στο Λονδίνο, οι ειδικοί αναλυτές S. Lachiner και I. Kagia, έγραψαν ότι το Ισραήλ θεωρεί ότι, το Αζερμπαϊτζάν αποτελεί μία δύναμη που είναι ικανή, να «κρατήσει» το Ιράν στον Καύκασο και την Μέση Ανατολή. «Στο Αζερμπαϊτζάν υπάρχουν αρκετοί λόγοι για μια συμμαχία με το εβραϊκό κράτος:

1) Η κοινή «συγκράτηση» του Ιράν (με το βλέμμα στραμμένο στο ιρανικό Αζερμπαϊτζάν) 2) πρόσβαση στην ισραηλινή υψηλή στρατιωτική τεχνολογία 3) «Έλεγχος» της αρμενικής διασποράς στην Αμερική από το εβραϊκό λόμπι.

Και οι τρεις λόγοι, εμφανίσθηκαν μόνο μετά την κατάρρευση του σοσιαλιστικού συστήματος της ΕΣΣΔ. Το Ισραήλ είναι μία από τις πρώτες χώρες που αναγνώρισαν την ανεξαρτησία του Μπακού, στις 27 Δεκ 1991, μετά την παρέλευση 19 ημερών, από την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης. Το Αζερμπαϊτζάν ανταποκρίθηκε με την σειρά του με την εγκατάσταση διπλωματικών σχέσεων με το Ισραήλ, στις 7 Απριλίου 1992.

Το σχέδιο αυτό του Τελ Αβίβ έχει τεθεί σε πλήρη ισχύ από τις 29 Δεκεμβρίου του 2016 , δηλαδή, ακριβώς την ημέρα της υπογραφής της συμφωνίας για τις ειρηνευτικές συνομιλίες στην Συρία, είχαμε σαμποτάζ των ενόπλων δυνάμεων του Αζερμπαϊτζάν στην περιοχή των αρμενικών συνόρων, που βρίσκονται νοτιο-ανατολικά του χωριού Chinari της Αρμενίας.

Στις 30 προς 31 Δεκεμβρίου πάνοπλες δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν εισέβαλαν στα σύνορα με το Ναγκόρνο-Καραμπάχ Δημοκρατίας , ενώ βομβάρδιζαν τις γειτονικές περιοχές χρησιμοποιώντας όλμους και πυροβόλα όπλα μεγάλου διαμετρήματος. Ήταν ένα ατύχημα; Φυσικά όχι.
Για να κατανοήσουμε την κατάσταση, υπενθυμίζουμε ότι στις αρχές του Απριλίου οι ένοπλες δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν επιτέθηκαν στο αρμενικό έδαφος της δημοκρατίας του Αρτσάχ, με σκοπό να προκαλέσουν ένοπλη σύγκρουση, πρώτα με την Αρμενία, και στη συνέχεια με την Ρωσία. Αλλά αυτό το σχέδιο δεν λειτούργησε.

Διαβάστε περισσότερα

Έτσι, τώρα το Μπακού αποφάσισε να δράσει άμεσα μεταφέροντας αμέσως τον πόλεμο στο έδαφος της Αρμενίας, σε μια προσπάθεια να σύρουν την Ρωσία σε αντιπαράθεση στα νότια σύνορά της. Γιατί όμως;Κατ “αρχάς, οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους στο ΝΑΤΟ, ήταν οι μεγάλοι χαμένοι στο Χαλέπι, και τώρα επιδιώκουν να υπονομεύσουν την νίκη της Μόσχας .

Δεύτερον, ο αεροδιάδρομος μεταξύ Μόσχας και Δαμασκού μέσω της Τουρκίας αποδείχθηκε αναξιόπιστος όταν στις 24 Νοεμβρίου του 2015, με την έγκριση της Άγκυρας και του αρχηγείου του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες καταρρίφθηκε ρωσικό Su-24.Από τότε, γίνεται χρήση του εναέριου χώρου της Γεωργίας και του Αζερμπαϊτζάν , μέσω των οποίων ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη αποστέλλονται στην ιρανική αεροπορική βάση Hamedan για ανεφοδιασμό, για πετάξουν στην Συρία μέσω βορείου Ιράκ.

Αυτή η στρατιωτική-μεταφορική σύνδεση μεταξύ της Ρωσίας και του Ιράν είναι αντίθετη με τα σχέδια του Πενταγώνου, στην ευρύτερη περιοχή.Ως εκ τούτου, στην περίπτωση αυτή το Αζερμπαϊτζάν εισέρχεται και αυτό στο παιχνίδι

Το σύστημα Barak-8 φέρεται επί οχήματος 6×6 MAZ.Το νέο σύστημα Barak 8 που παρέλαβαν οι Αζέροι, είναι σχεδιασμένο να αμύνεται κατά στόχων όπως μαχητικά, ελικόπτερα, πύραυλοι κρουζ και UAV σε αποστάσεις μέχρι και 70χλμ με κάποιες πηγές να αναφέρουν τα 90χλμ. το σύστημα είναι κοινή ανάπτυξη των ισραηλινών Israel Aerospace Industries (IAI), Elta Systems, Rafael και άλλων εταιρειών.
Το Αζερμπαϊτζάν έχει προμηθευτεί 12 εκτοξευτές της χερσαίας έκδοσης με 75 πυραύλους ενώ όλα είναι μεταφερόμενα από οχήματα MAZ 6×6 μαζί με ραντάρ EL/M-2248 MF-STAR AESA.

«Έτσι εάν το Αζερμπαϊτζάν επιτεθεί στο Ιράν , το ίδιο θα πάψει να υπάρχει ως κράτος, και στη θέση του θα προκύψουν πέντε νέες χώρες (σενάριο Ιράκ)», είχε απειλήσει την Τεχεράνη ο αναπληρωτής πρόεδρος των Τάταρων Milli Mejlis της Κριμαίας Gudrat Hasanguliyev, υπενθυμίζοντας σχετικά με την αζερο-ισραηλινή στρατιωτική συνεργασία.
Δεύτερον, η αψιμαχία Μπακού και Τεχεράνης, η οποία συνέπεσε με την επιδείνωση στα σύνορα Αζερμπαϊτζάν-Καραμπάχ δεν υποκρύβει παρέμβαση μόνο της Ουάσιγκτον, αλλά και του Τελ Αβίβ.

Το κίνητρο του Ισραήλ είναι να δημιουργήσει στο Αζερμπαϊτζάν μια βάση που θα χρησιμοποιηθεί στην περίπτωση ενός πολέμου των ΗΠΑ με το Ιράν. Η κυβέρνηση του Τραμπ είναι σφόδρα ενάντια του Ιράν και ανήκει στο μπλοκ του δεξιού συντηρητικού κατεστημένου.
Χρησιμοποιώντας το Μπακού ως «μοχλό σύγκρουσης», το Τελ Αβίβ επιδιώκει να ξεκινήσει μια σύγκρουση συμπαρασύροντας τη Μόσχα, την Τεχεράνη και την Ουάσινγκτον ταυτόχρονα.
Ο υπολογισμός των Εβραίων είναι ο εξής: ένας μεγάλος πόλεμος στον Καύκασο θα αποσύρει τις δυνάμεις του ρωσικού στρατού στο συριακό μέτωπο, στο οποίο θα αλωνίζει πλέον ελεύθερα το Ισραήλ.

Οι Ισραηλινοί δεν ανέχονται σε καμία περίπτωση την παρουσία των Ρώσων στην Συρία , και οι πρόσφατες φωτογραφίες Ρώσων Spetsnaz με σήμα της Χεζμπολάχ στο χέρι έχει ανοίξει πλέον τους ασκούς του Αιόλου στην περιοχή, από την Συρία μέχρι το Καύκασο, από όπου θα διέρχεται και νέος κινεζικός «δρόμος του μεταξιού».
Πρόσφατα το Ισραήλ παρέλαβε τα πρώτα αμερικανικά αεροσκάφη 5ης γενιάς F-35 , τα οποία οι Τούρκοι δεν πρόκειται να τα δουν με Ερντογάν στην εξουσία. Τα αεροσκάφη αυτά προορίζονται για να αντιμετωπίσουν τα αντίστοιχα ρωσικά που αλωνίζουν την περιοχή. Η σύγκρουση όμως Ρώσων και Εβραίων με τον έναν ή τον άλλο τρόπο είναι αναπόφευκτη.

Πηγή: pentapostagma.gr

Follow Share:

Post A Comment: 0

Blog

Disqus

O ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie,για να διασφαλίσουμε ότι έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία,με τη χρήση αυτού του ιστότοπου αποδέχεστε τη χρήση των cookie.Περισσότερα

_ Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications