Πούτιν: Λύστε το πρόβλημα των θεωρήσεων, για να στείλω 3.000.000 Ρώσους στην Ελλάδα

Πούτιν: Λύστε το πρόβλημα των θεωρήσεων, για να στείλω 3.000.000 Ρώσους στην Ελλάδα - Στρατηγική επιλογή η ενίσχυση των σχέσεών μας με τη Ρωσία, είπε ο πρωθυπουργός

Προσοχή το ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΕΤΟΣ δεν υιοθετεί ειδήσεις απο το protothema.gr και τέτοιου τύπου "έγκυρες" ιστοσελίδες! απο οπού ειναι και το άρθρο που ακολουθεί,εχουμε επίγνωση πως γράφουν τέτοιου είδους ειδήσεις και όχι μόνο, όλες αυτές οι μεγαλες πήγες χειραγώγησης μυαλών!αλλα δεν υπάρχει τρόπος να επιβεβαιώσουμε οτι είπε αυτά ούτε οτι δεν είπε! φαίνεται κάπως γελοίο να κατέθεσε να συζητάς με ενα κράτος Προτεκτοράτο του εχθρού σου!εκτός και αποσκοπεί άλλου ο Πούτιν! και τους δουλεύει κανονικά !

Για επανεκκίνηση των σχέσεων Ελλάδας - Ρωσίας, με αιχμή τις δυνατότητες επενδύσεων σε σειρά τομέων της ελλληνικής οικονομίας, μίλησε κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας μίλησε για διαχρονικές σχέσεις των δύο χωρών και για περαιτέρω προσέγγιση των δύο λαών.Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε εκ νέου ότι είναι στρατηγική επιλογή η ενίσχυση των σχέσεων της Ελλάδας με τη Ρωσία και παρατήρησε πως η επίσκεψη του Βλαντιμίρ Πούτιν πραγματοποιείται σε μια πολύ επιτυχή συγκυρία που η χώρας μας, με την επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης, αφήνει πίσω της την περίοδο της αβεβαιότητας και δημιουργεί προϋποθέσεις για ανάπτυξη.

Αιχμή της συζήτησης μας ήταν η αξιοποίηση επενδύσεων στους τομείς μεταφορών, λιμένων, μεταλλευτικής βιομηχανίας,
φαρμακοβιομηχανίας, τουρισμού και οι συμπράξεις στον αγροτοδιατροφικό τομέα και σε άλλους τομείς, είπε ακόμη ο πρωθυπουργός.

Στο πλαίσιο αυτό τονίσαμε τη σημασία των μνημονίων που υπεγράφησαν και τη συμφωνία διαπεριφερειακής συνεργασίας, τόνισε επίσης. Συζητήσαμε παράλληλα για την ενίσχυση των ροών τουριστών προς τη χώρα μας και την προβολή εναλλακτικών μορφών τουρισμού, συνέχισε ο πρωθυπουργός, παραδεχόμενος πως «ο τουρισμός είναι ο κεντρικός πυλώνας της οικονομίας της Ελλάδας».

Συζητήσαμε πώς θα αξιοποιήσουμε την παραδοχή που δημιουργείται στους τομείς του πολιτισμού και συμφωνήσαμε στην ανάγκη περαιτέρω αναβάθμισης του πολιτικού μας διαλόγου, πρωτοβουλία με ιδιαίτερη σημασία σε ένα περιβάλλον ευρύτερης αποσταθεροποίησης, ανέφερε ακόμη.Υποστήριξε, δε, ότι η αναβάθμιση του διαλόγου μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας μπορεί να συμβάλει στην ενίσχυση του διαλόγου ΕΕ-Ρωσίας και ΝΑΤΟ-Ρωσίας.

Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο κ. Τσίπρας έκανε ιδιαίτερη μνεία στην σταθερή υποστήριξη της Ρωσίας για λύση σύμφωνη με το διεθνές δίκαιο και τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Μια λύση χωρίς στρατεύματα και αναχρονιστικά συστήματα εγγυήσεων, όπως χαρακτηριστικά είπε.Μιλώντας για τη Συρία, ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την ελληνιλή στήριξη στις προσπάθειες της Ρωσίας για άμεση κατάπαυση των εχθροπραξιών και την επίλυση του Συριακού με όρους που θα ενισχύουν τη δημοκρατία και τη συμφιλίωση.

Για την Ουκρανία, δε, εξέφρασε την ελληνική θέση υπέρ της εξασφάλισης της ειρήνης στη βάση εφαρμογής συμφωνιών του Μινσκ.
«Θα ήθελα για άλλη μια φορά να καλωσορίσω τον πρόεδρο Πούτιν και να εκφράσω την πεποίθησή μου ότι η ελληνορωσική συνεργασία θα ενισχυθεί ακόμη περισσότερο, προς όφελος των δύο λαών, της ειρήνης και της συνεργασίας» κατέληκε ο κ. Τσίπρας.

Πούτιν: Εδώ και 20 χρόνια η Ρωσία καλύπτει ενεργειακές ανάγκες της Ελλάδας «Μαζί με τον πρόεδρο Παυλόπουλο και τον πρωθυπουργό Τσίπρα είχαμε πολύ ουσιαστικές συνομιλίες» σημείωσε στην έναρξη των δηλώσεών του ο Ρώσος πρόεδρος.«Παρ' όλες τις αρνητικές επιδράσεις, οι ρωσοελληνικές σχέσεις συνεργασίας συνεχίζουν να καταγράφουν θετική τάση» υπογράμμισε, κάνοντας αναφορά στο αφιερωματικό έτος Ελλάδας-Ρωσίας και τις 170 εκδηλώσεις σε παιδεία, επιστήμη, εμπόριο, αθλητισμό και πολιτισμό, τις οποίες νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας «είδε» ως ευκαιρία για περαιτέρω οροσέγγιση των δύο λαών.

Είπε ακόμη πως είναι πολύ σημαντική η συμπλήρωση της χιλιετηρίδας παρουσίας Ρώσων μοναχών στο Άγιο Όρος. Αναφερόμενος στην οικονομική συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών, ο κ. Πούτιν είπε ότι ο τζίρος από το διμερές εμπόριο ανήλθε πέρυσι σε 2,7 δισ. δολάρια. Συζητήσαμε τις προοπτικές για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες, εξήγησε, προαναγγέλοντας ότι τον Σεπτέμβριο στη Θεσσαλονίκη θα διεξαχθεί μεικτή σύνοδος διυπουργικής συνεργασίας.

Ακόμη, ευχαρίστησε για το καθεστώς τιμώμενης χώρας που δίνει η ΔΕΘ στη Ρωσία και υπογράμμισε πως υπάρχουν μεγάλα περιθώρια συνεργασίας στην ενέργεια. Εδώ και 20 χρόνια η Ρωσία καλύπτει ενεργειακές ανάγκες της Ελλάδας -60% καλύπτουμε τις ανάγκες της Ελλάδας σε φυσικό αέριο και 15% σε πετρέλαιο, είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, επανέλαβε το ενδιαφέρον των ρωσικών σιδηροδρόμων για τον ΟΣΕ, αλλά και για τον λιμένα Θεσσαλονίκης, καθώς και για προμήθεια ρωσικών ελικοπτέρων και ενεργειακού εξοπλισμού
Ακόμη, είπε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο αδελφοποίησης Αθήνας και Σότσι και αναφέρθηκε στις εκθέσεις στην Αγία Πετρούπολη και την Αθήνα, στο πλαίσιο του αφιερωματικού έτους.

Είμαστε ευγνώμονες στην ελληνική ηγεσία για την προσοχή στους αναμνηστικούς τόπους, ιδιαίτερα ευγνώμονες στον Δήμο Πειραιά που μας επέτρεψε εργασίες αναστήλωσης, είπε ακόμη και μίλησε για τη συνεργασία στην Παιδεία, δεδομένου ότι εκατοντάδες Έλληνες φοιτητές σπουδάζουν στη Ρωσία.

Λύστε το πρόβλημα των θεωρήσεων, για να στείλω 3.000.000 Ρώσους στην Ελλάδα
Ο ίδιος είπε ότι κατά 523% αυξήθηκε τον Μάρτιο το τουριστικό ρεύμα από τη Ρωσία προς την Ελλάδα, η οποία κατέχει την πρώτη θέση στις κρατήσεις για τους Ρώσους. Φέτος, είπε, 1.000.000 Ρώσοι αναμένεται να επισκεφθούν την Ελλάδα, δεδομένων και των περιορισμών που υπάρχουν για ταξίδια στην Τουρκία και στην Αίγυπτο. Εάν τάχιστα επιλυθεί το πρόβλημα των θεωρήσεων, θα είναι πριπλάσιος αυτός ο αριθμός, σημείωσε.

Τσίπρας: Ενεργειακός κόμβος η Ελλάδα
Απαντώντας εν συνεχεία σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είπε ότι, στον τομέα της ενέργειας, που αποτελεί κεντρικό τομέα οικονομικής ανάπτυξης, «έχουμε την επιδίωξη η Ελλάδα να αποτελέσει ενεργειακό κόμβο».

«Με ξεκάθαρο τρόπο έχουμε δηλώσει ότι είμαστε ανοιχτοί στη δυνατότητα συνεργασίας και στο βαθμό που υπάρχουν δυνατότητες, θα τις αξιοποιήσουμε, κοιτάζοντας το εθνικό μας συμφέρον, αλλά και θεωρώντας ότι οι αγωγοί είναι γέφυρες φιλίας και όχι αφορμή για αντιπαραθέσεις» σημείωσε ακόμη ο κ. Τσίπρας.
Εμείς αυτό που μπορούμε να κάνουμε, είναι να λειτουργούμε στο πλαίσιο της ΕΕ και του ΝΑΤΟ και να εξηγούμε στους εταίρους μας πόσο σημαντικό είναι να έχουμε μια πολυδιάστατη ενεργειακή πολιτική, υπογράμμισε.

Ακόμη, εστίασε στην ανάγκη η περιοχή μας να καταστεί γέφυρα συνεργασίας και όχι εφαλτήριο συγκρούσεων. Πούτιν: Απειλή για τη Ρωσία η αμερικανική αντιπυραυλική ασπίδα στη Ρουμανία
Ως προς την ενέργεια, η συνεργασία είναι η καλύτερη εγγύηση, γιατί δημιουργεί προϋποθέσεις για την καλή συνεργασία των ανθρώπων, είπε από την πλευρά του ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Και συνέχισε: Εμείς είχαμε την πρόθεση να υλοποιήσουμε τον South Stream, αλλά δεν μας άφησαν να το κάνουμε λόγω πιέσεων των ΗΠΑ. Η Βουλγαρία υπαναχώρησε και αναγκαστήκαμε να σταματήσουμε αυτό το έργο
Εμείς είμαστε έτοιμοι να εξετάσουμε οποιοδήποτε έργο, ανεξάρτητα από το πολιτικό πλαίσιο, είμαστε έτοιμοι για οποιοδήποτε έργο, αλλά χρειαζόμαστε από πριν εγγυήσεις. Αν δεν παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον, δεν θα ξοδέψουμε λεφτά γι' αυτό, ξεκαθάρισε.

Αφού αναφέρθηκε στη συνεργασία ΔΕΠΑ-Gazprom, μίλησε για την αντιπυραυλική ασπίδα στη Ρουμανία και είπε ότι μονόπλευρα οι ΗΠΑ αποχώρησαν από τη συμφωνία για την αντιαεροπορική άμυνα.
«Από τις αρχές της δεκαετίας του 2000 λέμε τα ίδια. Κανείς δεν θέλει να κάνει διαπραγματεύσεις μαζί μας, το μόνο που ακούμε είναι ότι δεν είναι ενάντια στη Ρωσία και το μόνο που μας έλεγαν είναι ότι είναι για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν (σ.σ. η αντιπυραυλική ασπίδα» υπογράμμισε.

Και συμπλήρωσε με νόημα: «Δεν υπάρχει πυρηνική απειλή από το Ιράν, αλλά οι εγκαταστάσεις αντιπυραυλικής άμυνας στη Ρουμανία υπάρχουν. Τι είναι αυτό; Είναι ραντάρ και εγκαταστάσεις αντιπυραυλικής άμυνας με βεληνεκές 1.000 χιλιομέτρων. Βεβαίως αυτό απειλεί εμάς και δεν είναι δύσκολο να γίνει η αλλαγή των όπλων σε αυτά τα συστήματα. Αποτελεί απειλή για εμάς και γι' αυτό αναγκαζόμαστε να αντιδράσουμε».

Τώρα θα προβούμε σε ενέργειες, με τις οποίες θα εξασφαλίσουμε την ασφάλειά μας. Επαναλαμβάνω, είναι απατητικά αυτά τα μέτρα, τόνισε ακόμη.Στη Συρία όλος ο κόσμος είδε τις ικανότητές μας, τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στα συστήματα Ισκαντέρ (Μέγας Αλέξανδρος). Το μόνο που μπορεί να γίνει, είναι όλες οι πλευρές να καθίσουν σε συνομιλίες, υπογράμμισε.

Πούτιν: Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί έριξαν το αεροσκάφος μας οι Τούρκοι
Σε ερώτηση για το ρωσικό αεροσκάφος που έριξαν οι Τούρκοι, το ανεξάρτητο κουρδικό κράτος και τις κυρώσεις στη Ρωσία, ο Βλαντιμίρ Πούτιν υπογράμμισε: «Ως προς το αεροσκάφος που συνετρίβη: οι δυνάμεις μας δεν πολεμούν ενάντια στις τακτικές δυνάμεις, αλλά ενάντια σε εξτρεμιστές. Αν το ξέραμε ότι θα εμπλακούν τακτικές δυνάμεις, θα το κάναμε αλλιώς από την αρχή. Πυροβόλησαν και τον πιλότο. Αυτό είναι έγκλημα πολέμου. Δεν ακούσαμε εξηγήσεις, ούτε ετοιμότητα για αποζημίωση».

«Εμείς κάνουμε το παν για να έρθουν οι ρωσοτουρκικές σχέσεις σε υψηλό επίπεδο. Ακόμη και τώρα, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το έκαναν αυτό. Δεν αρκεί η επιθυμία για αποκατάσταση των σχέσεων, πρέπει και να κάνεις κάτι. Ακόμη περιμένουμε. Ακόμη δεν υπάρχουν εξηγήσεις» προσέθεσε.

Αναφορικά με το Κουρδικό, είπε ότι η Ρωσία δεν ασχολείται και πως αυτό είναι θέμα του κουρδικού λαού.
Η Ελλάδα είναι εξαιρετικά χρήσιμη και στην Ευρώπη και στη Ρωσία, είπε από την πλευρά του ο κ. Τσίπρας, τονίζοντας ότι δεν μπορεί να υπάρξει μέλλον για την ήπειρό μας, με την ΕΕ και τη Ρωσία σε αντιπαλότητα. «Η Ελλάδα είναι γέφυρα συνεργασίας. Λύση είναι ο διάλογος και όχι οι κυρώσεις. Δεν υπάρχει αρχιτεκτονική ασφάλειας στην Ευρώπη, χωρίς να είναι μέλος η Ρωσία».

Follow Share:

Post A Comment: 0

Blog

Disqus

O ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie,για να διασφαλίσουμε ότι έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία,με τη χρήση αυτού του ιστότοπου αποδέχεστε τη χρήση των cookie.Περισσότερα

_ Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications