Σόφια: Ελληνίδα φοιτήτρια σκοτώθηκε από ηλεκτροπληξία για να σώσει τον Βούλγαρο φίλο της..Σοκ και ερωτήματα για την τραγωδία

Πώς περιγράφει ο φίλος της τις τραγικές στιγμές - Γιατί η οικογένεια της ζητάει νέα ιατροδικαστική εξέταση..Σοκ έχει προκαλέσει ο απρόσμενος θάνατος της 23χρονης φοιτήτριας Σωτηρίας Σαλταρή, από τα Λιμενάρια Θάσου.

Η νεαρή κοπέλα που ήταν φοιτήτρια Iατρικής στην Αλεξανδρούπολη, βρισκόταν μαζί με τον 30χρονο σύντροφό της Bozhidar Gugushev (με το προσωνύμιο Τέο) στη Σόφια για διακοπές του Πάσχα. Ο σύντροφος της κοπέλας είναι γνωστός χορευτής στην Καβάλα.

Το τραγικό περιστατικό έγινε το βράδυ του Μ. Σαββάτου και σύμφωνα με την εκδοχή που δίνει ο νεαρός την ώρα που έκανε ντους άρχισε να τον χτυπά το ρεύμα. Τότε η κοπέλα προσπάθησε να τον βγάλει έξω, αλλά χτυπήθηκε η ίδια θανάσιμα.

Ο νεαρός Βούλγαρος χορευτής-χορογράφος έγραψε λίγα λόγια στο Facebook:
«Μου έσωσες τη ζωή. Ένα χρέος που δεν μπορώ να ξεπληρώσω. Σ' ευχαριστώ μωρό μου. Σ' αγαπώ". Γνωρίστηκαν στην Ελλάδα όταν εκείνος ήταν φοιτητής και όπως ο ίδιος περιγράφει την αδικοχαμένη κοπέλα "ήταν το πιο φωτεινό πρόσωπο της ζωής μου».

«Πήγα να κάνω μπάνιο και ξαφνικά νιώθω το ρεύμα να με χτυπά. Άρχισα να ουρλιάζω. Η Ρία με άκουσε και έτρεξε στο μπάνιο, με τράβηξε από το ντους, ενώ είχα μείνει αναίσθητος. Όταν ξύπνησα δεν μπορούσα να αναπνεύσω και πονούσε πολύ το στήθος μου. Νόμιζα ότι ήταν όνειρο. Μου πήρε ώρα να συνειδητοποιήσω ότι δεν ήταν. Την είδα πεσμένη και κατευθείαν άρχισα να της κάνω τεχνητές αναπνοές και καρδιακές μαλάξεις έως ότου φθάσει το ασθενοφόρο, δυστυχώς όμως ήταν αργά. Αν δεν ήταν μέσα στο δωμάτιο, θα ήμουν νεκρός», περιγράφει ο ίδιος.

Τα αίτια του θανάτου της κοπέλας διαπιστώθηκαν από την ιατροδικαστική εξέταση που έγινε στη Βουλγαρία αλλά οι γονείς της κοπέλας ζήτησαν να γίνει νέα ιατροδικαστική εξέταση στην Ελλάδα, όπως και έγινε τελικά.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Η Θασιακή», ο ιατροδικαστής Παύλος Παυλίδης επιβεβαίωσε πως ο θάνατος επήλθε από ηλεκτροπληξία, ωστόσο είπε πως «από την εξέταση προέκυψαν και άλλα ευρήματα», χωρίς να προβαίνει σε λεπτομέρειες, σεβόμενος την επιθυμία της οικογένειας. Οι πληροφορίες πάντως για το πώς ακριβώς προκλήθηκε η ηλεκτροπληξία, είναι ακόμη πολύ συγκεχυμένες. Η κηδεία της άτυχης κοπέλας πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη, στην εκκλησία της Αγίας Μαρίνας στον Μαΐστρο Έβρου.

Σύμφωνα με το kavalanews, στην οικογένεια της κοπέλας επικρατεί καχυποψία καθώς δεν μπορούν να εξηγήσουν πώς είναι δυνατόν να χτυπάει το ρεύμα τον φίλο της αλλά τελικά να σκοτώνεται εκείνη και να σώζεται το πρώτο θύμα της ηλεκτροπληξίας.

Ποια ήταν η 23χρονη Ρία
Η 23χρονη είχε καταγωγή από τα Λιμενάρια. Έλειπε πολλά χρόνια από την Θάσο και ζούσε μόνιμα στην Αλεξανδρούπολη. Συνήθιζε ωστόσο μαζί με την οικογένειά της να περνά τα καλοκαίρια στον τόπο καταγωγής της. Σπούδαζε Ιατρική στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και αποφάσισε να περάσει τις ημέρες του Πάσχα στην Βουλγαρία συνοδευόμενη από την παρέα της. Δυστυχώς χωρίς ευτυχή κατάληξη για την ίδια και την οικογένειά της.

Κάτοικος Καβάλας ο Βούλγαρος χορευτής
Τα βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης έδωσαν εκτεταμένη δημοσιότητα στο περιστατικό, φιλοξενώντας την εκδοχή που διηγήθηκε ο 30χρονος φίλος της Σωτηρίας, Bozhidar Gugushev, γνωστός χορευτής και δάσκαλος χορού (με το προσωνύμιο Τέο) τόσο στη Βουλγαρία όσο και στην Ελλάδα. Με την 23χρονη Σωτηρία Σαλταρή δεν ήταν παντρεμένοι και δεν είχαν αποκτήσει παιδί, όπως εσφαλμένα ανέφεραν τα βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης. Ο 30χρονος ήταν για αρκετά χρόνια μόνιμος κάτοικος Καβάλας, όπου εργαζόταν και είχε δημιουργήσει στο παρελθόν οικογένεια. Τον τελευταίο χρόνο είχε επιστρέψει στη Σόφια και κινούνταν τακτικά μεταξύ Σόφιας και Ξάνθης, όπου παρέδιδε μαθήματα χορού.

Η περιγραφή του δυστυχήματος
Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον Βουλγαρικό Τύπο, η Σωτηρία Σαλταρή «ήταν η σωτηρία του Μπόζινταρ» από το θάνατο που παραλίγο να τον βρει λόγω της ηλεκτροπληξίας. «Θυσιάστηκε» λένε «για να σώσει τη μεγάλη της αγάπη». Τα βουλγαρικά ΜΜΕ δημοσίευσαν φωτογραφίες του ζευγαριού, μία εκ των οποίων στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, λέγοντας ότι συχνά επισκέπτονταν ο ένας τον άλλο. Γνωρίστηκαν στην Ελλάδα, όπου ο Μπόζινταρ σπούδασε και τα πράγματα, σύμφωνα με τον ίδιο, εξελίχθηκαν πολύ γρήγορα.

Follow Share:

Post A Comment: 0

Blog

Disqus

O ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie,για να διασφαλίσουμε ότι έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία,με τη χρήση αυτού του ιστότοπου αποδέχεστε τη χρήση των cookie.Περισσότερα

_ Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications