Ο Exomars ΣΥΝΟΔΕΥΕΤΑΙ από ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ (vid)

Πριν λίγο καιρό ξεκίνησε η αποστολή του ExoMars με προορισμό τον Άρη προκειμένου να ανιχνευτούν καλύτερα ίχνη ζωής στον κόκκινο πλανήτη. Όμως, μία περίεργη «σύλληψη» έγινε από ένα αστεροσκοπείο της Βραζιλίας…

Η προβλεπόμενη διαδρομή του ExoMars παρέχεται από την ESA (Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος) και ειδικότερα από το Space Debris Office στο κέντρο επιχειρήσεων του Οργανισμού, στο Darmstadt της Γερμανίας.

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Στην συνέχεια οι πληροφορίες μοιράζονται μεταξύ των συνεργαζομένων παρατηρητηρίων στο νότιο ημισφαίριο, από όπου ο ExoMars ήταν παρατηρήσιμος. Έτσι έχουμε και εξαιρετικές εικόνες.

Ωστόσο, οι πιο αξιόλογες από αυτές -και ίσως οι πιο μυστηριώδεις- αποκτήθηκαν λίγο πριν από τα μεσάνυχτα τοπική ώρα 17/3/2016, από το Observatorio Astronomicodo Sertão de Itaparica team στη Βραζιλία με επικεφαλής την Daniela Lazzaro και τον Sergio Silva στο τηλεσκόπιο.

https://youtu.be/

Στις εικόνες τους, το διαστημικό σκάφος εμφανίζεται ως ένα φωτεινό αντικείμενο που περιβάλλεται από τουλάχιστον έξι άλλα αμυδρά στοιχεία τα οποία φαίνεται να τον ακολουθούν (βλ κόκκινα βέλη):

Η επίσημη εκδοχή είναι πως πρόκειται για απορριπτόμενα στοιχεία του πυραύλου Proton, στο ανώτερο στάδιο. Γι’ αυτό τον λόγο κινούνται μαζί στο διάστημα.

Όμως, γιατί έχουν την ίδια ταχύτητα, όπως φαίνεται από το μικρό απόσπασμα; Μήπως λόγω αδράνειας; Ίσως, μα τότε δεν θα έπρεπε να βρίσκονται δίπλα στον Exomars και όχι τόσο πίσω και σε διαφορετικά επίπεδα; Και… πως γίνεται το ένα από αυτά προηγείται ! ! !

Δεν είναι εύκολο να απαντήσει κανείς με σιγουριά. Απλά το θέτουμε υπόψιν σας.Όμως σκεφτείτε το εξής παράδοξο στην αποστολή του: Να πηγαίνει για να βρει ίχνη ζωής στον Άρη και να τον συνοδεύουν κάποιες μορφές ζωής…

diadrastika
Follow Share:

Post A Comment: 0

Blog

Disqus

O ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie,για να διασφαλίσουμε ότι έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία,με τη χρήση αυτού του ιστότοπου αποδέχεστε τη χρήση των cookie.Περισσότερα

_ Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications