Σε απόγνωση η Τουρκία θεωρεί-έχει εντολές ότι πρέπει να εισβάλει στην Συρία - Την περιμένει αγριεμένη η Ρωσία

Σίγουρα η Ρωσία επιθυμεί να εξαντλήσει τα όποια περιθώρια διπλωματίας σε σχέση με την περιοχή της Μέσης Ανατολής, πριν χρειαστεί να στείλει τον στρατό της μακριά από τα σύνορά της, όπου είναι ανίκητη. Άλλωστε το Κρεμλίνο δεν έχει λόγο να επιζητά τον πόλεμο, καθώς στον τομέα της γεωοικονομίας και της τεχνολογίας η χώρα βρίσκεται στην κορυφή.

Αντίθετα οι ΗΠΑ βλέπουν στην σύγκρουση στην μόνη λύση αποδυνάμωσης της Ρωσίας, έχοντας βάλει την Τουρκία να προκαλεί την «Αρκούδα» στην Συρία.

Ο πρεσβευτής της Ρωσίας στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών στην Γενεύη, Αλεξέι Μποροντάβκιν δήλωσε ότι η Μόσχα αναμένει ότι οι διαπραγματεύσεις θα επαναληφθούν το αργότερο μέχρι τις 25 Φεβρουαρίου, όπως μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων. Σύμφωνα με τον Ρώσο διπλωμάτη, ο λόγος για τη διακοπή των ειρηνευτικών συνομιλιών ήταν η μη εποικοδομητική στάση της αντιπροσωπείας της φιλοισλαμιστικής συριακής αντιπολίτευσης, η οποία «τορπιλίζει» τις διαπραγματεύσεις εκ μέρους Η.Π.Α. και Τουρκίας.

Στο μέτωπο της Συρίας, ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Igor Konashenkov αναφέρει πως οι τουρκικές δυνάμεις, εμπρός στον κίνδυνο εξολόθρευσης των ισλαμιστών περιφέρειες της Λαττάκειας και του Χαλεπίου και ενίσχυσης των Κούρδων, σχεδιάζουν να εισβάλλουν μαζικά στην Συρία.

«Η Τουρκία ετοιμάζει στρατιωτική εισβολή στην Συρία, μια εισβολή μεγαλύτερης κλίμακος και σαφώς μονιμότερη από αυτές που έχουμε δει μέχρι τώρα» ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας παρουσιάζοντας στοιχεία που δείχνουν τις στρατιωτικές προετοιμασίες των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων και πρόσθεσε: «Αυτό που συμβαίνει στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας μας δείχνει ότι η Άγκυρα προετοιμάζει στρατιωτική εισβολή και στρατιωτική κατοχή συριακού εδάφους».

«Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας έδειξε στην διεθνή κοινότητα απτές αποδείξεις και βίντεο τουρκικών μονάδων πυροβολικού να σφυροκοπούν θέσεις του συριακού Στρατού στη βόρεια Λαττάκεια και έίμαστε σαστισμένοι από το γεγονός ότι οι συνήθως ομιλητικοί εκπρόσωποι του Πενταγώνου του ΝΑΤΟ και των ομάδων που υποτίθεται πως προστατεύουν τα δικαιώματα του συριακού λαού παραμένουν σιωπηλοί παρά τις κλήσεις μας να αντιδράσουν σε αυτές τις πράξεις», τόνισε ο Konashenkov.

«Έχουμε ενισχύσει όλων των ειδών των δραστηριοτήτων συλλογής πληροφοριών και επιτήρησης στην Μέση Ανατολή. Έτσι αν η Άγκυρα πιστεύει ότι με το να ακυρώνει την ρωσική πτήση παρατήρησης που απορρέει από τις υποχρεώσεις της στην συνθήκη CFE θα μπορέσει να κρύψει τις προετοιμασίες της, αυτό είναι σημάδι ερασιτέχνη..», κατέληξε.

Είναι βέβαιο πως η Ρωσία είναι πανέτοιμη για ενδεχόμενη τουρκική επέμβαση στην Συρία και έχει ήδη διαμηνύσει στην Άγκυρα, πως αν πάθει κάτι έστω και ένας Ρώσος στρατιώτης, τα αντίποινα θα είναι τεραστίου μεγέθους.

prisonplanet.gr
Follow Share:

Post A Comment: 0

Blog

Disqus

O ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie,για να διασφαλίσουμε ότι έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία,με τη χρήση αυτού του ιστότοπου αποδέχεστε τη χρήση των cookie.Περισσότερα

_ Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications