Ρώσοι επιστήμονες σχεδιάζουν την μετατροπή ενός διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου (ICBM) με στόχο να τον εκτοξεύσουν εναντίον ενός αστεροειδή με διάμετρο μέχρι 50 μέτρα και πρόσθεση να τον καταστρέψουν. Η δοκιμή θα αφορά τον αστεροειδή Apophis ο οποίος πρόκειται να περάσει πολύ κοντά από τον πλανήτη μας το 2036.
Ο επικεφαλής της ρωσικής ομάδας επιστημόνων ο Sabit Saitgarayev του σχεδιαστικού γραφείου πύραυλων Kakeyev δήλωσε στο TASS γιατί ένας ICBM είναι η προτιμητέα λύση από ένα πυραυλικό φορέα. «Οι περισσότεροι πυραυλικοί φορείς υγρών καυσίμων είναι αναγκαίο να παραλάβουν καύσιμο τουλάχιστον 10 ημέρες πριν την επικείμενη εκτόξευσή τους.
Στην περίπτωση όμως αστεροειδών που παρουσιάζονται ξαφνικά όπως αυτός που έπεσε στο Chelyabinsk δεν υπάρχει τέτοια πολυτέλεια χρόνου. Αντίθετα ένας ICBM στερεών καυσίμων είναι πάντα έτοιμος για εκτόξευση, γεγονός όμως που απαιτεί κάποιες συγκεκριμένες μετατροπές», είπε ο Saitgarayev.
Οι προηγμένοι ICBM μπορεί να χρησιμοποιηθούν ως πύραυλοι δολοφόνοι αστεροειδών όπως ο Apophis ο οποίος αναμένεται επικίνδυνα κοντά στην Γη το 2036.Το ουράνιο σώμα εκτιμάται ότι έχει διάμετρο από 270 -350 μέτρα και οι επιπτώσεις σε περίπτωση σύγκρουσης με την Γη θα είναι δεκάδες χιλιάδες φορές περισσότερο από μια βόμβα υδρογόνου.
Για να καταλάβετε και τους συμβολισμούς, «Απόφις» ήταν το Ελληνικό όνομα μιας Αιγυπτιακής θεότητας που προσπαθούσε να καταστρέψει την Γη, καταστρέφοντας τον Ήλιο κατά την διάρκεια της Νύχτας.Και έτσι ονομάστηκε και ο Αστεροειδής!
0 comments
Δημοσίευση σχολίου