Στον απόηχο της επίσκεψης Κίσινγκερ στην Μόσχα…
Πλέον ελάχιστοι αμφιβάλλουν ότι η Ρωσία αποτελεί αυτή την στιγμή το κύριο εμπόδιο στα σχέδια της Νέας Τάξης Πραγμάτων σε σχέση με την επιβολή ενός παγκόσμιου κέντρου εξουσίας και διαχείρισης του πλούτου, άρα και απόλυτου ελέγχου των λαϊκών μαζών.
Την εν λόγω πραγματικότητα έχει σαφώς αντιληφθεί ο γερόλυκος της παγκοσμιοποιητικής εξωτερικής πολιτικής, Χένρι Κίσινγκερ, ο οποίος εμπρός στις ραγδαίες εξελίξεις, με την Συρία να βρίσκεται στην παρούσα φάση στο επίκεντρο, έσπευσε στην Μόσχα να συναντήσει τον Πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Βλαντίμιροβιτς Πούτιν.
Η Νέα Τάξη Πραγμάτων ή έστω οι έμπειροι εκπρόσωποί της όπως ο Κίσινγκερ, γνωρίζουν πολύ καλά πως σε περίπτωση που ξεσπάσει παγκόσμια σύρραξη, τα σχέδια της «ειρηνικής» εγκαθίδρυσης παγκόσμιας κυβέρνησης θα πάνε πίσω. Ο πλανήτης θα οδηγηθεί στο χάος και τα θύματα θα είναι πολλά. Δεν θα υπάρχει λαός να κυβερνηθεί. Η τεχνολογία ελέγχου των πολιτών θα δεχθεί πλήγματα, καθώς τα περισσότερα, αν όχι όλα, δίκτυα θα καταρρεύσουν.
Από την άλλη υπάρχουν και εκείνες οι φωνές, στα δαιμονικά επιτελεία της Νέας Τάξης, που θεωρούν πως η Ρωσία δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με πολιτικοοικονομικά μέσα και άρα πρέπει να οδηγηθούν τα πράγματα στα άκρα. Κατά αυτόν τον τρόπο, ο παγκόσμιος ηγέτης, ο οποίος θα βρίσκεται στην κορυφή της παγκόσμιας χούντας, θα παρουσιαστεί ως σωτήρας στα τρομοκρατημένα και αιφνιδιασμένα πλήθη από το ξέσπασμα του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου αλλά και της οικονομικής κατάρρευσης που ενδεχόμενα θα έχει προηγηθεί. Σε αυτή την κατεύθυνση η Ρωσία θα εξακολουθήσει να δυσφημείται στην κοινή γνώμη, ώστε να κατηγορηθεί ότι εκείνη είναι υπαίτια για την σύρραξη που θα ξεκινήσει.
Ο Χένρι Κίσινγκερ δεν ανήκει στην δεύτερη κατηγορία και θεωρεί ότι η Ρωσία πρέπει να ληφθεί υπόψη και να υπάρξει προσέγγιση. Θεωρεί ότι η Νέα Τάξη Πραγμάτων πρέπει να αναγνωρίσει την νέα πολυκεντρική πραγματικότητα και να πάρει την Ρωσία βήμα-βήμα με το μέρος της.
Γι αυτό μετά την συνάντηση που είχε με τον Πούτιν κάλεσε τις Η.Π.Α. να αναπτύξουν καινούρια «στρατηγική αντίληψη» σε ό,τι αφορά τις σχέσεις με την Ρωσία, τονίζοντας, όπως αναφέρει το ρωσικό ενημερωτικό δίκτυο «TASS», πως, αυτή την στιγμή, οι ρώσο-αμερικανικές σχέσεις είναι οι χειρότερες από το τέλος τους «Ψυχρού Πολέμου».
Μάλιστα κατηγόρησε τους «συντρόφους» του που «αρνούνται την πιθανότητα Η.Π.Α και Ρωσία να δουλέψουν μαζί στον δρόμο για μια νέα παγκόσμια τάξη». «Στα μάτια τους η Ρωσία και οι Η.Π.Α. έχουν εισέλθει σε έναν νέο ψυχρό πόλεμο», τόνισε.
Ο Κίσινγκερ τους απαντά ότι ο διμερής διάλογος με την Ρωσία πρέπει να επικεντρωθεί σε ένα κοινό μέλλον παρά σε μία συνεχώς «αναπτυσσόμενη σύγκρουση». Σύμφωνα με τον πρώην ΥΠΕΞ των Η.Π.Α., αλλά ενεργό διπλωμάτη ακόμα και σήμερα, ενδεχόμενη σύγκρουση δεν συμφέρει καμία πλευρά.
Πράγματι πιθανή παγκόσμια σύρραξη λογικά δεν είναι προς το συμφέρον ούτε της Ρωσίας, καθώς κατέχει δεσπόζουσα θέση σε τομείς όπως η ενέργεια, η τεχνολογία, η επιστήμη, το Διάστημα κ.ο.κ. Ωστόσο, άπαξ και τα πράγματα «στριμώξουν» -και μάλλον προς τα εκεί οδεύουμε- οι ρωσικές δυνάμεις δεν θα διστάσουν να επιτεθούν, προκειμένου να προλάβουν δυσάρεστες για τον ρωσικό λαό καταστάσεις.
Ο Πούτιν γνωρίζει τις ανησυχίες του Κίσινγκερ και προσπαθεί να κερδίσει χρόνο, ώστε να προετοιμάσει τον στρατό της Ρωσίας όσο καλύτερα γίνεται. Τον διαβεβαιώνει ότι η διπλωματία θα λειτουργήσει και στο τέλος θα βρεθεί σημείο επαφής με την Δύση. Γνωρίζει όμως τις προθέσεις τόσο του Κίσινγκερ όσο και των υπόλοιπων.
Έτσι ελίσσεται τακτικά απέναντι στον «αγαπητό Χένρι», καθώς η «Αρκούδα» δεν πρόκειται να τα βρει εκ των πραγμάτων με την Νέα Τάξη. Τα συμφέροντα των δύο πλευρών είναι εκ διαμέτρου αντίθετα.Τα πάντα θα λυθούν στο πεδίο της μάχης…
0 comments
Δημοσίευση σχολίου