Το πρώτο  ανθρωποειδες ρομπότ γυναικά στη Σιγκαπούρη που δεν ειναι σαν τα αλλα! video
Ανθρωποειδή γυναικά ρομπότ στη Σιγκαπούρη που δεν ειναι σαν τα αλλα! video

Από το τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Nanyang (NTU Σιγκαπούρη). Η Ναντίν είναι σχεδόν σαν ένα ανθρώπινο ον, με λείο δέρμα και μακριά σκούρα μαλλιά. μπορεί να χαμόγελα, να θυμάται με ποιους μίλησε και τι είπε, να σε κοιτάει στα μάτια όταν σου μιλάει, και μπορεί επίσης να σου σφίξει το χέρι.

Σε αντίθεση με τα συμβατικά ρομπότ, η Ναντίν έχει την δική της προσωπικότητα, διάθεση και συναισθήματα. Μπορεί να είναι ευτυχείς ή λυπημένη. Έχει μια καλή μνήμη, και μπορεί να αναγνωρίσει τους ανθρώπους που έχει γνωρίσει και μιλήσει. Η Nadine (Ναντίν)είναι το τελευταίο κοινωνικό ρομπότ που αναπτύχθηκε από τους επιστήμονες του UNT, μπορεί να είναι ένας προσωπικός βοηθός σε γραφεία και σπίτια στο μέλλον. Και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως κοινωνική σύντροφος για τα παιδιά ή τους ηλικιωμένους.

Με τις νέες εξελίξεις στη ρομποτική από τις τεχνολογικές βελτιώσεις σε τσιπ πυριτίου, και αισθητήρες, τα φυσικά κοινωνικά ρομπότ σαν την Nadine πρόκειται να γίνουν πραγματικότητα σε γραφεία και σπίτια στο μέλλον. Ο καθηγητής Thalmann, διευθυντής του Ινστιτούτου,ο οποίος ηγήθηκε της ανάπτυξης της Ναντίν, πιστεύει ότι αυτά τα κοινωνικά ρομπότ είναι μία από τις πολλές συναρπαστικές καινοτομίες σε αυτόν τον τομέα που οι εταιρείες μπορούν να αξιοποιήσουν για το μάρκετινγκ και όχι μόνο (θα μείνουν πολλοί χωρίς δουλειά!). Απόδοση ©ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΕΤΟΣ

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications