Ο Κινέζος επιστήμονας Xu Xiaochun, που ηγήθηκε την ανάπτυξης του πρώτου εργοστασίου κλωνοποίησης στον κόσμο, ισχυρίζεται πως πλέον η επιστημονική του ομάδα είναι έτοιμη να κλωνοποιήσει έναν άνθρωπο.Ο μόνος φόβος του, όπως είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο, είναι κατά πόσο η κοινωνία είναι έτοιμη να το δεχτεί.
Η γιγαντιαία εγκατάσταση κλωνοποίησης πρόκειται να ανοίξει μέσα στους επόμενους επτά μήνες και βάσει του σχεδίου στόχος είναι η κλωνοποίηση 1.000.000 αγελάδων ετησίως από το 2020. Ακόμη, σύμφωνα με τον σχεδιασμό, στο εργοστάσιο θα κλωνοποιηθούν άλογα και σκυλιά για την αστυνομία. Μιλώντας για το εγχείρημα του ο Xu Xiaochun δηλώνει στο Γαλλικό Πρακτορείο:Δείτε για παράδειγμα το σούπερ μάρκετ. Τα πάντα μέσα σε αυτό είναι λαμπερά, ωραία και ομοιόμορφα. Τώρα με το εργοστάσιο κλωνοποίησής μπορούμε να το πετύχουμε αυτό και με τα ζώα
Πίσω από το εργοστάσιο κλωνοποίησης βρίσκεται η ομάδα «Boyalife», η οποία συνεργάζεται με την Sooam Biotech Research Foundation, μια εταιρεία από τη Νότια Κορέα. Η εν λόγω εταιρεία, όπως αναφέρουν τα διεθνή μέσα, έχει ήδη αναπτύξει την κλωνοποίηση Μαμούθ, αλλά και κατοικίδιων ζώων. Μάλιστα όπως αναφέρεται το τελευταίο είναι αρκετά προσοδοφόρο καθώς μερικοί είναι πρόθυμοι να πληρώσουν έως και 100.000 ευρώ για να αποκτήσουν έναν κλώνο του κατοικίδιού τους που πέθανε.
Η επιστημονική ομάδα σε συνεργασία με την Sooam και την Κινεζική Ακαδημία Επιστημών εργάζεται και για την ανάπτυξη κλωνοποίησης πρωτευόντων. «Αυτό σημαίνει ένα βήμα παραπέρα για την κλωνοποίηση ανθρώπων», σημειώνει ο Xu Xiaochun και προσθέτει: «Έχουμε τη τεχνολογία. Αν αυτό επιτραπεί δεν νομίζω πως μπορεί κάποιος να το κάνει καλύτερα από εμάς».
Ωστόσο όπως σημειώνει «το έργο του παρεμποδίζεται από ηθικά ζητήματα», ενώ και η εταιρεία δηλώνει πως «πρέπει να επιδεικνύει αυτοσυγκράτηση για να αποφευχθεί η δημόσια αντίδραση». Όμως ο Xu Xiaochun δηλώνει «αισιόδοξος» πως οι άνθρωποι θα αλλάξουν απόψεις και θα αφήσουν να προχωρήσουν οι έρευνες. «Θέλουμε το κοινό να δει ότι η κλωνοποίηση δεν είναι κάτι τόσο τρελό, ότι οι επιστήμονες δεν είναι κάτι παράξενοι τύποι, ντυμένοι με παλτά εργαστηρίων, που κρύβονται πίσω από μια σφραγισμένη πόρτα και κάνουν περίεργα πειράματα», λέει.
0 comments
Δημοσίευση σχολίου