Παρά τα πολλαπλά …επίγεια μέτωπα, η Μόσχα κοιτάζει και προς το Διάστημα. Συγκεκριμένα, προγραμματίζει διαδοχικές αποστολές, με στόχο τη δημιουργία μίας μόνιμης βάσης στη Σελήνη έως το 2030, σύμφωνα με το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS.
Αν και οι Αμερικανοί «κέρδισαν» την πρώην Σοβιετική Ένωση, πετυχαίνοντας την πρώτη προσσελήνωση, οι Ρώσοι φιλοδοξούν να «απαντήσουν»- με περίπου πέντε δεκαετίες καθυστέρηση- κάνοντας το επόμενο βήμα.
Τα τελευταία σχέδια της Ρωσίας αφορούν έως και έξι εκτοξεύσεις πυραύλων με αυτό το σκοπό. Η Σοβιετική Ένωση προσπάθησε, αλλά απέτυχε, να στείλει πυραύλους Ν1 στη Σελήνη αρκετές φορές τη δεκαετία του ’70, πριν τελικά εγκαταλείψει την προσπάθεια το 1976, σύμφωνα με τον Independent.
Οι νέοι πύραυλοι Angara A5 έχουν περάσει το στάδιο των δοκιμών και θα εκτοξευτούν ανά δύο σε τρεις διαφορετικές αποστολές, για τη δημιουργία μίας μόνιμης βάσης στην επιφάνεια της Σελήνης. Αυτή θα περιλαμβάνει σταθμούς ηλιακής ενέργειας, τηλεπικοινωνιών, έναν τεχνολογικό, έναν επιστημονικό, ένα όχημα ερευνών μεγάλης εμβέλειας, περιοχή προσσελήνωσης και εκτόξευσης και έναν δορυφόρο σε τροχιά. Κάποιοι έχουν επικρίνει αυτό το πλάνο, εξαιτίας του πρωτοφανούς κόστους του σε μία εποχή που η ρωσική οικονομία δεν έχει διόλου καλές επιδόσεις.
Τελικά δεν μας έχουν πει οι ζώνες βανγκ αλεν περιέχουν και την Σελήνη, πάντως ένα ειναι σίγουρο με δίκη μας ερευνά, οι Αμερικανοί δεν πήγαν τότε που διδάσκουν στα σχολειά!
0 comments
Δημοσίευση σχολίου