Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ: Η Ρωσία και η Κίνα «αμφισβητούν την παγκόσμια τάξη»

Παρά το γεγονός ότι ο στρατός των ΗΠΑ «δεν αναζητά" ένα νέο Ψυχρό Πόλεμο, είναι αποφασισμένος να αντιταχθεί στις αυξανόμενες παγκόσμιες δυνάμεις της Ρωσίας και της Κίνας - προκειμένου να προστατεύσει την κυριαρχία των ΗΠΑ στην «Διεθνή Τάξη," είπε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Ash Κάρτερ.

Ο Κάρτερ έκανε αυτή την εκπληκτικά άμεση και ειλικρινή δήλωση, γεμάτη με κατηγορίες κατά της Ρωσίας, για αυτό που αποκάλεσε «πυρηνική διάθεση εκδίκησης" και "παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας» των συμμάχων των ΗΠΑ, στην Προεδρική Βιβλιοθήκη Ronald Reagan, ανέφερε το AP.

Ο αξιωματούχος των ΗΠΑ για μία ακόμη φορά έβαλε την Ρωσία και την Κίνα στην ίδια θέση με το Ισλαμικό Κράτος (IS, πρώην ISIS / ISIL) κατά την απαρίθμηση των κορυφαίων φόβητρων της Αμερικής.

"Τρομοκρατικά στοιχεία, όπως το ISIL, φυσικά, στέκονται εντελώς αντίθετα με τις αξίες μας. Αλλά και άλλες προκλήσεις είναι πιο περίπλοκες, και με δεδομένο το μέγεθος και τις δυνατότητές τους, δυνητικά πιο επιζήμιες », είπε. "Κάποιοι ηθοποιοί εμφανίζονται με πρόθεση να διαβρώσουν αυτές τις αρχές και να αποδυναμώσουν τη Διεθνή Τάξη, που βοηθά στην εφαρμογή τους ... Φυσικά, ούτε η Ρωσία ούτε η Κίνα μπορούν να ανατρέψουν αυτή την Τάξη! Αλλά και οι δύο παρουσιάζουν διαφορετικές προκλήσεις για αυτό ", δήλωσε ο Κάρτερ.

Σύμφωνα με το ΑΡ, η Ρωσία και η Κίνα, ως σοβαρές στρατιωτικές δυνάμεις, αποτελούν πρόκληση στη διεθνή σκηνή, για "την Αμερικανική υπεροχή» και τη λεγόμενη «διαχείριση της παγκόσμιας τάξης» της Ουάσινγκτον, όπως οι ίδιοι επιβεβαιώνουν εκ νέου.. Σύμφωνα με τον Κάρτερ, «προκλητικές δραστηριότητες» τους μπορεί να δει κανείς σε κάθε δυνατό επίπεδο, στη θάλασσα, στον αέρα, στο διάστημα ή ακόμα και στον κυβερνοχώρο. "Πιο ανησυχητικοί" για την επίσημη Αμερική είναι οι «πυρηνικοί παλληκαρισμοί της Μόσχας», οι οποίοι κατά την άποψή του, «εγείρουν ερωτήματα, σχετικά με τη δέσμευση της ρωσικής ηγεσίας για μια στρατηγική σταθερότητα, και σεβασμό στους κανόνες κατά τη χρήση πυρηνικών όπλων, και αν τηρούν την ιδιαίτερη προσοχή που έδειξαν οι προηγούμενοι ηγέτες σε σχέση με την στρατηγική των πυρηνικών όπλων ».

Δεν είναι σαφές τι ακριβώς εννοεί ο Κάρτερ ήταν λέει στρατηγική, αλλά υπήρξε πράγματι, μια πρόσφατη ρωσική αντίδραση προς την νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ, που σχεδιάζει να αναπτύξει προηγμένες πυρηνικές βόμβες Büchel σε Αεροπορική Βάση στη Γερμανία. Η ανάπτυξη αυτή είναι η τελευταία κίνηση που σχεδιάζεται στο πλαίσιο του κοινού προγράμματος για την ανταλλαγή πυρηνικών του ΝΑΤΟ, η οποία περιλαμβάνει μη πυρηνικά κράτη που φιλοξενούν πάνω από 200 πυρηνικές κεφαλές των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ.

Το Κρεμλίνο δήλωσε, ότι τα νέα πυρηνικά των ΗΠΑ που αναπτύσσονται στην Ευρώπη θα καταστρέψουν την στρατηγική ισορροπία στην περιοχή και θα αναγκάσουν τη Ρωσία να λάβει παρόμοια μέτρα.
«Αυτό είναι άλλο ένα πολύ σοβαρό βήμα, προς την κατεύθυνση της αύξησης των εντάσεων στην ευρωπαϊκή ήπειρο ... Μπορεί να οδηγήσει στην καταστροφή της στρατηγικής ισορροπίας στην Ευρώπη. Ως εκ τούτου, θα προκαλέσει σίγουρα τη Ρωσία να λάβει αντίστοιχα βήματα και αντίμετρα προκειμένου να αποκατασταθεί η στρατηγική ισορροπία και η ισοτιμία, "δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ, γραμματέας Τύπου του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, στους δημοσιογράφους, τον Σεπτέμβριο.

Ειδικότερα, η Ρωσία και η Κίνα έχουν κατηγορηθεί για μη συμμόρφωση με τις αρχές της παγκόσμιας τάξης: την ειρηνική επίλυση των διαφορών, την ελευθερία από εξαναγκασμό, το σεβασμό για την κρατική κυριαρχία και την ελευθερία της ναυσιπλοΐας.
Για να αντιμετωπίσει την απειλή, το στρατιωτικό βιομηχανικό σύμπλεγμα των ΗΠΑ έκανε μεγάλες επενδύσεις σε πολεμικές τεχνολογίες αιχμής, που είναι πιο σχετικές με τις προκλήσεις της Ρωσίας." Όπως: "Νέα συστήματα μη επανδρωμένων οχημάτων, μια νέα μεγάλης εμβέλειας γενιά βομβαρδιστικών αεροπλάνων ... καινοτομία στον τομέα των τεχνολογιών, όπως ηλεκτρομαγνητικά όπλα, λέιζερ και τα νέα συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου, στο διάστημα και τον κυβερνοχώρο, συμπεριλαμβανομένων μερικών εκπλήξεων που πραγματικά δεν μπορώ να περιγράψω εδώ," είπε ο Κάρτερ - τα οποία φυσικά, σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσαν να ερμηνευθούν ως παλληκαρισμοί ή πρόκληση σε μια κούρσα εξοπλισμών.

Απαντώντας στη ρωσική "επιθετικότητα", οι ΗΠΑ έχουν εκσυγχρονίσει ολόκληρο το πυρηνικό τους οπλοστάσιο, συμπεριλαμβανομένων βομβαρδιστικών και υποβρυχίων, πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς, για να μην αναφέρουμε τα ίδια τα πυρηνικά.
Υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η παγκόσμια τάξη είναι ασφαλής κάτω από τέτοια διαχείριση;

Follow Share:

Post A Comment: 0

Blog

Disqus

O ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie,για να διασφαλίσουμε ότι έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία,με τη χρήση αυτού του ιστότοπου αποδέχεστε τη χρήση των cookie.Περισσότερα

_ Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications