Ελλάδα, χώρα χωρίς κράτος και χωρίς σύνορα, κάτι που θα πληρώσουμε ακριβά τα επόμενα χρόνια

Τα τρία ζητήματα που προέκυψαν κατά τη διάρκεια της επίσκεψης Τσίπρα στην Τουρκία

Επιτέλους, πρέπει η Ελλάδα να συνέλθει και η κυβέρνηση να αντιληφθεί ότι κυβερνά ένα κράτος και όχι μια Μη Κυβερνητική Οργάνωση. Με την ιδεοληψία της να καταργήσει από την πρώτη ημέρα ανάληψης της εξουσίας τα Κέντρα Κράτησης Μεταναστών, που ήταν ένα μέτρο αποτροπής, με τις δηλώσεις μελών της ότι «πρέπει να πέσει ο φράχτης στον Εβρο» και την εξαγγελία της πολιτικής των ανοικτών συνόρων, δημιουργήσαμε ένα τεράστιο πρόβλημα στην Ε.Ε. αλλά και στην ίδια την πατρίδα μας.

Την ίδια στιγμή, με την πολιτική της έδωσε τη δυνατότητα στην Τουρκία να μετατρέψει το ζήτημα των προσφύγων, που μέχρι τις 25 Ιανουαρίου ήταν σχετικά διαχειρίσιμο, σε ένα πυρηνικό όπλο στα χέρια της, το οποίο, σε συνδυασμό με την τρομοκρατική δράση των τζιχαντιστών στην Ευρώπη, απειλεί, από τη μία, τα -ούτως ή άλλως αδύναμα- θεμέλια της Ε.Ε. και, από την άλλη, τα συμφέροντα του Ελληνισμού σε Κύπρο και Ελλάδα.

Η Τουρκία, χρησιμοποιώντας με βυζαντινή μαεστρία τα όπλα «πρόσφυγες» και «ισλαμική τρομοκρατία», κατόρθωσε να εξασφαλίσει 3 δισ. ευρώ από την Ε.Ε. και πολιτικές υποσχέσεις για διευκόλυνση της βίζας, επιτάχυνση των ενταξιακών διαδικασιών και κοινές περιπολίες Ελλάδας - Τουρκίας στο Αιγαίο.

Κάτω από αυτές τις ασφυκτικές συνθήκες και ενώ ο Ερντογάν πριν από λίγες ημέρες ήταν γεωπολιτικά αναβαθμισμένος, συνομιλητής του Ομπάμα και του Πούτιν στη σύνοδο του G20 στην Αττάλεια, ενώ η Τουρκία θα συμμετέχει στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. με θέμα τον έλεγχο των προσφυγικών ροών, η επίσκεψη του Ελληνα πρωθυπουργού στην Τουρκία μόνο απώλειες επεφύλασσε στην ελληνική πλευρά.

Στην ουσία, δεν υπήρχαν θέμα και ατζέντα συζήτησης, ενώ πρέπει να σταθούμε σε τρία ζητήματα που προέκυψαν κατά τη διάρκεια της επίσκεψης Τσίπρα στην Τουρκία.

Την ημέρα που ο Ελληνας πρωθυπουργός πατούσε σε τουρκικό έδαφος, μαχητικά αεροσκάφη της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας παραβίαζαν τον ελληνικό εναέριο χώρο στο Αιγαίο. Από τη στιγμή που δεν διακόπτεις εκείνη τη στιγμή την επίσκεψη και συνεχίζεις, τότε στην ουσία δείχνεις εμπράκτως ότι αποδέχεσαι τις παραβιάσεις.

Το δεύτερο είναι η άσκηση έρευνας - διάσωσης που διεξήγαγαν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις (ΤΕΔ) στη θαλάσσια περιοχή του Καστελόριζου την ημέρα που ο Ελληνας πρωθυπουργός πατούσε τουρκικό έδαφος. Να σημειώσουμε ότι στην περιοχή όπου έγινε η τουρκική άσκηση, με βάση το Διεθνές Δίκαιο και τις διεθνείς συνθήκες, την ευθύνη για την έρευνα και διάσωση την έχει Ελλάδα, και άρα η άσκηση της Τουρκίας, παρουσία του Ελληνα πρωθυπουργού στην Τουρκία, δίνει ένα σαφές μήνυμα ότι αμφισβητεί ευθέως το δικαίωμα της Ελλάδας και απαιτεί διά τετελεσμένων να το αναλάβει αυτή.

Το τρίτο είναι η επιεικώς απαράδεκτη για Ελληνα πρωθυπουργό απάντηση, σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου αν η Ελλάδα προτίθεται να διευκολύνει την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, δεδομένης της άρνησης της κυβέρνησης της Κύπρου να άρει το βέτο για συγκεκριμένα κεφάλαια. Αντί ο κ. Τσίπρας να απαντήσει ότι η Κύπρος είναι ανεξάρτητο κράτος που έχει τη δική του πολιτική, έδωσε διαβεβαιώσεις για την αμέριστη ελληνική υποστήριξη στην ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας, μιλώντας, εμμέσως, και για την Κύπρο!

Οσο για τα κέρδη της επίσκεψης, «μηδέν στο πηλίκιον», όπως θα έλεγε κάποιος «όνομα και μη χωριό», που λέει και ο λαός μας... Ολα αυτά και μια σειρά από άλλα γεγονότα δείχνουν ότι η πατρίδα είναι σε φάση ελεύθερης πτώσης σε όλα τα ζητήματα που την απασχολούν. Το κυριότερο: Οι ιδεοληψίες, σε συνδυασμό με την ανικανότητα των κυβερνώντων, την έχουν καταστήσει μια χώρα χωρίς κράτος και χωρίς σύνορα, κάτι που είναι πολύ πιθανό να πληρώσουμε ακριβά τα επόμενα χρόνια.

Γι' αυτό ήλθε η ώρα να ξυπνήσουν η Ελλάδα και οι Ελληνες, να απαλλαγούμε από ιδεοληψίες που διαλύουν το κράτος και επιδεινώνουν τη θέση της πατρίδας μας στη διεθνή σκηνή και να ξανασταθούμε στα πόδια μας, αρχίζοντας από την προστασία των συνόρων μας έναντι οποιασδήποτε απειλής, έστω κι αν αυτή έχει μανδύα «προσφυγικό».

Σάββας Καλεντερίδης
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Follow Share:

Post A Comment: 0

Blog

Disqus

O ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie,για να διασφαλίσουμε ότι έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία,με τη χρήση αυτού του ιστότοπου αποδέχεστε τη χρήση των cookie.Περισσότερα

_ Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications