ΣΟΚ! Βρέθηκε ο θρόνος του Αγαμέμνονα και τον έχουν κρυμμένο εδώ και ενάμιση χρόνο!
ΣΟΚ! Βρέθηκε ο θρόνος του Αγαμέμνονα και τον έχουν κρυμμένο εδώ και ενάμιση χρόνο!

Ένα μεγάλο μέρος από το βασιλικό θρόνο που βρισκόταν πριν από τρεις χιλιετίες στο ανάκτορο της Ακρόπολης των Μυκηνών ανακάλυψαν Έλληνες και Αμερικανοί αρχαιολόγοι.

Σύμφωνα με την «Real News», το τμήμα του βασιλικού θρόνου βρέθηκε σε απόσταση μόλις λίγων μέτρων από την Ακρόπολη των Μυκηνών. Το βάρος του ξεπερνά τα 50 κιλά και χρονολογείται από τον 13ο αιώνα π.Χ.

Το τμήμα του θρόνου, το οποίο βρίσκεται κρυμμένο ενάμιση χρόνο στις αποθήκες του Αρχαιολογικού Μουσείου των Μυκηνών, βρέθηκε τυχαία τον Ιούνιο του 2014 στο περιθώριο της ανασκαφής της Κάτω Πόλης των Μυκηνών.

Η σημασία του ευρήματος είναι ανεκτίμητη γιατί πρόκειται για τον πρώτο θρόνο μυκηναϊκού ανακτόρου που έχει ανακαλυφθεί μέχρι σήμερα στον ηπειρωτικό χώρο της Ελλάδας.

Η σπουδαία ανακάλυψη για την οποία έχει ενημερωθεί το υπουργείο Πολιτισμού, ενδέχεται να αναδειχθεί σε ένα από τα πιο λαμπρά κληροδοτήματα του μυκηναϊκού πολιτισμού.Το τμήμα του θρόνου βρέθηκε στην κοίτη του αρχαίου ποταμού Χάβου.

Post A Comment:

1 comment

Ανώνυμοςείπε...

προφανως εχουν βρει παμπολλα πραγματα σχετικα με την πρωτοιστορια των αρχαιων Ελλανων που αποκρυπτουν, υποθετω εχουν βρει αρχαια πρωτοελληνικα κειμενα σε γραμμικες συλλαβικες και ελληνικες ιερογλυφικες γραφες, εχουν αποκρυπτογραφησει την γραμμικη α που ειναι ΕΛΛΑΝΙΚΑ και το αποκρυπτουν, εχουν βρει κατασκευες προηγμενης τεχνολογιας απο το 5000 πχ και βαλε ελληνικης εμπνευσεως και τεχνογνωσσιας και το αποκρυπτουν, εχουν βρει υποθαλασσιες ελλανικες πολεις και το αποκρυπτουν! ενα αλλο βασικο προβλημα ειναι οτι ελλανικα εδαφη, βρισκονται προς το παρον εκτος ελλανικης επικρατειας... αν ενας αλβανος, βουργαρος γυφτοσκοπιανος η και τουρκος "αρχαιολογος" βρη ελληνικες επιγραφες θα κανει το παν η να το αποκρυψη η θα σβηση τις επιγραφες ετσι για να μη φαινονται τα ελληνικα! αν σας ελεγα οτι ΕΛΛΑΣ και ΙΛΛΥΡΙΑ σημαινουν το ιδιο πραγμα θα με πιστευατε, και ομως αμφοτερες λεξεις προερχονται απο την αρχαια ελλανικη ριζα CEΔ το C ειναι συρριστικος φθογγος μεταξυ σ και χι. CΕΔΛΗΝ CΕΔΛΑΝ CΕΔΛΑΝΙΑ η CΕΛΛΑΝΙΑ δηλαδη χωρα των CΕΛΛΑΝΩΝ δηλαδη CΕΛΛΑΣ. CΕΛΛΗΝ CΕΛΛΑΝ CΕΛΛΑΡ CΕΛΛΟΥΡ CΙΛΛΟΥΡ CΙΛΛΟΥΡΙΑ CΙΛΛΥΡΙΑ δηλαδη χωρα των ΙΛΛΥΡ ΕΛΛΑΝ δηλαδη παλι ΕΛΛΑΣ, Cελλας... και ομως οι αρχαιολογοι ισχυριζονται οτι οι Ιλλυροι οι Θρακες οι Πελασγοι οι Φρυγες ηταν ξεχωριστες εθνεοτητες, αν και η ιδια ελληνικη μυθολογια το απορριπτει, ασχετα αν οι αθηναιοι του 4 πχ αιωνα θεωρουσαν το 70 τε. των ελληνων ως βαρβαρους.

ιδου ενα κειμενο απο την καινη διαθηκη μεταφρασμενο στα Πρωτοελληνικα:

FIIΔΟΥ ΠΡΟFΕΡFΗΚΑΜ HΥΝ ΕFΑΝ ΟΥΝ FΕΚFEΩΝΤΙ HΥΝ FIΙΔΕΣΤΕ ΤΑΜΕΙJΟΙΣΙΝ ΜΙΗ ΦΙΣΤΕΥΣΙΗΤΕ. ΑΣΤΡΑQFΗΔΑΗ ΕΞΕΡΧΕΤΟΙ ΑFΕΣΕΩΘΕΝ ΗΕFΩΣΤ ΚFΕ ΗFΕΣΠΑΡΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΗΕΙΤΑΗ ΕΣΤΑΙ ΠΑΡΕCΟΝΤΙΑ ΑΝΘΡΩΚFΟΥ CFΙJΟCΙΟ ΗJΟΚFΩΔ ΕΙFΑΝ ΕCΙΗΤ ΠΤΩΜΑΝ @ΕΚΕΙ ΚΑΑΧΘΗΣΟΝΤΑΙ ΑΙFΕΤΟΙ ΤΕ

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications