Phoenix Capital: ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ:Tο bail-in τύπου Κύπρου έρχεται σύντομα σε μια κοντινή μας χώρα!

Ένα bail-in τύπου Κύπρου έρχεται σύντομα σε μία κοντινή μας χώρα, προειδοποιεί η Phoenix Capital.

Ειδικότερα, σημειώνει ότι τους τελευταίους 24 μήνες πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων ο Καναδάς, η Κύπρος, η Νέα Ζηλανδία, οι ΗΠΑ, η Βρετανία, αλλά και η Γερμανία έχουν εισαγάγει και εφαρμόζουν νομοθεσία που επιτρέπει στις κυβέρνησης τους αρχικά να παγώνουν και σε δεύτερο επίπεδο να κατάσχουν τραπεζικά στοιχεία των τραπεζών σε περίπτωση νέας οικονομικής κρίσης.

Ή όπως χαρακτηριστικά σημειώνει η Phoenix Capital όταν ξεσπάσει η επόμενη κρίση.
Σημειώνεται ότι και η ελληνική κυβέρνηση έχει εφαρμόσει την ευρωπαϊκή νομοθεσία BRRD, ήτοι την οδηγία για την «ανάκαμψη και εξυγίανση πιστωτικών ιδρυμάτων και επιχειρήσεων επενδύσεων».

Αυτές οι κινήσεις (πάγωμα και κατάσχεση assets), αναφέρει η Phoenix Capital, θα παρουσιαστούν στους πολίτες, όταν συμβούν, ως «θετικές για το καλό κοινό»Στην πραγματικότητα, όμως, θα είναι κινήσεις με απώτερο σκοπό να σταματήσουν τους πολίτες από το να μεταφέρουν την κεφαλαιακή τους περιουσία σε πραγματικό ρευστό.

Αυτό συνέβη το 2013 στην Κύπρο, τονίζει η Phoenix Capital, κάνοντας μια μικρή αναδρομή στο πως έγινε το bail-in στη χώρα: • 25 Ιουνίου 2012: Η Κύπρος ζητά επίσημα πακέτο διάσωσης από την ΕΕ
• 24 Νοεμβρίου 2012: Η Κύπρος ανακοινώνει ότι έχει έλθει σε συμφωνία με την ΕΕ ως προς τη διαδικασία της διάσωσης, η οποία θα λάβει χώρα μετά την αξιολόγηση των κυπριακών τραπεζών από ευρωπαίους αξιωματούχους (στα 17,5 δισ. ευρώ υπολογίζονται οι κεφαλαιακές ανάγκες)

• 25 Φεβρουαρίου 2013: Ο Νίκος Αναστασιάδης κερδίζει τις κυπριακές εκλογές, κερδίζοντας τον αντίπαλό του, έναν κομμουνιστή που τάσσεται κατά της λιτότητας
• 16 Μαρτίου 2013: Η Κύπρος ανακοινώνει τους όρους του bail-in: κούρεμα 6,75% στις καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ και 9,9% στις καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ – Ανακοινώνεται τραπεζική
• 17 Μαρτίου 2013: Αναβάλλεται η έκτακτη συνεδρίαση της Βουλής για την ψήφιση του bailout/bail-in
• 18 Μαρτίου 2013: Η τραπεζική αργία επεκτείνεται ως τις 21 Μαρτίου 2013
• 19 Μαρτίου 2013: Η Βουλή της Κύπρου απορρίπτει το νόμο για το bail-in
• 20 Μαρτίου 2013: Η τραπεζική αργία επεκτείνεται ως τις 26 Μαρτίου 2013
• 24 Μαρτίου 2013: Τίθεται όριο 100 ευρώ στις ημερήσιες αναλήψεις στις μεγάλες τράπεζες της Κύπρου
• 25 Μαρτίου 2013: Επίτευξη συμφωνία για το bail-in – Κούρεμα 60% για τις καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ στη Λαϊκή και 40% στην Τράπεζα της Κύπρου.

Το πιο σημαντικό πράγμα στο οποίο η Phoenix Capital μας ζητά να επικεντρωθούμε είναι στο πως τα ψέματα και η προπαγάνδα διαδόθηκαν τους μήνες πριν την κατάρρευση στην Κύπρο.
Μετά, σημειώνουν οι αναλυτές της Phoenix Capital, μέσα σε ένα μόνο Σαββατοκύριακο, Then in the space of a single weekend, επήλθε το συνολικό χάος και οι καταθέσεις πάγωσαν.
Ένα μόνο Σαββατοκύριακο, επισημαίνει χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι η διαδικασία δεν έγινε σταδιακά, αλλά αντιθέτως ήταν ξαφνική, απότομη και συνολική.

«Όταν ξεκίνησε πραγματικά, οι τράπεζες έκλεισαν και απλώς δεν μπορούσες να βγάλεις τα χρήματα σου», προσθέτει η Phoenix Capital. Στη συνέχεια αναφέρει πως δεν υπήρξαν προειδοποιήσεις ότι κάτι τέτοιο θα συμβεί, καθώς όλοι όσοι βρίσκονται στην κορυφή της οικονομικής πυραμίδας είχαν κίνητρα να σιωπήσουν, όπως οι πολιτικοί, οι κεντρικές τράπεζες και τα διοικητικά στελέχη των τραπεζών. Όλοι αυτοί, συμπληρώνει, έχουν ως στόχο να διαφυλάξουν την εμπιστοσύνη των πολιτών στο σύστημα και όχι να διορθώσουν τα προβλήματα του συστήματος.

Πραγματικά, δεν μπορούν καν να συζητήσουν ανοιχτά για τα προβλήματα του συστήματος γιατί γρήγορα θα αποκαλυφθεί ότι είναι οι ίδιοι είναι οι κύριες αιτίες για αυτά τα προβλήματα! Για το λόγο αυτό ποτέ δεν θα δούμε έναν κεντρικό τραπεζίτη, διευθύνοντα σύμβουλο τράπεζας, ή πολιτικό να παραδέχεται ανοιχτά τι συμβαίνει στο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Ακόμη και τα μεσαία στελέχη και οι υπάλληλοι χαμηλότερων επίπεδων δεν θα μιλήσουν για αυτό, είτε διότι δεν ξέρουν την αλήθεια, είτε διότι θα απολυθούν, ώστε να γίνουν παράδειγμα και να σιωπήσουν και οι υπόλοιποι.
Η Phoenix Capital υπογραμμίζει πως ο απλός πολίτης δεν θα ενημερωθεί ποτέ για τους κινδύνους που ελλοχεύουν για την περιουσία του από ανθρώπους που βρίσκονται ψηλά στην πολιτική και οικονομική ιεραρχία, μόνον ίσως με εξαιρέσεις, που τα ΜΜΕ φιμώνουν.
Επιπλέον, προειδοποιεί πως όταν η κρίση χτυπήσει, τότε θα είναι πολύ δύσκολο να έχει κανείς πρόσβαση στα χρήματά του.

www.bankingnews.gr

Follow Share:

Post A Comment: 1

Blog

1 comment

Κρητη 1είπε...

Ας προσεχαν τι ψηφιζαν τα ζωα...εδω εκλεισαν οι τραπεζες και δεν ανοιξε ρουθουνι οποτε θα παρουν και τα φραγκα γιατι ξερουν οτι παλι ρουθουνι δε θα ανοιξει.Ετσι κοροιδα,οσοι προλαβαν (χαχαχαχα) τα επενδυσαν.Ζωα

Disqus

O ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie,για να διασφαλίσουμε ότι έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία,με τη χρήση αυτού του ιστότοπου αποδέχεστε τη χρήση των cookie.Περισσότερα

_ Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications