ΠΆΜΕ για 3 παγκόσμιο! Πράσινο φως σε Βρετανούς πιλότους να καταρρίψουν ρωσικά αεριωθούμενα αεροπλάνα

Ρώσοι αξιωματούχοι ζητούν διευκρινίσεις από στρατιωτικούς ακόλουθους στη Μόσχα Ο στρατιωτικός ακόλουθος της βρετανικής πρεσβείας στη Μόσχα κλήθηκε να δώσει εξήγηση, μετά από μια έκθεση στην οποία Βρετανοί αξιωματούχοι άμυνας έχουν δώσει οδηγίες σε πιλότους μαχητικών αεροσκαφών για να καταρρίψουν ρωσικά αεριωθούμενα αεροπλάνα πάνω από τη Συρία.

Σύμφωνα με μια έκθεση του Press TV "Δόθηκε σε στρατιωτικό ακόλουθο της βρετανικής πρεσβείας στη Μόσχα ένα σημείωμα με το αίτημα, για παροχή επίσημων εξηγήσεων σχετικά με τις πληροφορίες, που δημοσιεύθηκαν στα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία επικαλούνταν υψηλόβαθμες πηγές του υπουργείου Άμυνας της χώρας, σχετικά με εικαζόμενες οδηγίες στο να χρησιμοποιούν όπλα εναντίον των ρωσικών αεροσκαφών «σε περίπτωση απειλής για την τη ζωή τους,» που έλαβαν από πιλότους της Royal Air Force" ανέφερε η δήλωση.

Την Κυριακή η Daily Star ανέφερε ότι μαχητικά αεροσκάφη της RAF θα είναι οπλισμένα με βλήματα αέρος-αέρος και έχει δοθεί το πράσινο φως για να καταρρίψουν «εχθρικά» ρωσικά αεροπλάνα. "Πρέπει να προστατεύσουμε τους πιλότους μας, αλλά ταυτόχρονα είμαστε ένα βήμα πιο κοντά στον πόλεμο. Αρκεί ένα αεροπλάνο μόνο να καταρριφθεί σε μια αερομαχία και το όλο τοπίο θα αλλάξει », δήλωσε μια πηγή στην εφημερίδα.

"Κανείς δεν ξέρει τι θα κάνουν οι Ρώσοι στη συνέχεια. Δεν ξέρουμε πώς θα ανταποκριθούν εάν έρθουν σε επαφή με ένα δυτικό τζετ. "Όταν αεροπλάνα πετούν με υπερηχητικές ταχύτητες ο εναέριος χώρος γεμίζει πολύ γρήγορα. Θα μπορούσε να υπάρξει μια σύγκρουση ή ένας Ρώσος πιλότος θα μπορούσε να καταρριφθεί κατά λάθος», είπε η πηγή.

Νωρίτερα αυτό το μήνα τα ρωσικά και αμερικανικά αεροσκάφη ήρθαν πιο κοντά από κάθε άλλη φορά σε απόσταση 20 μιλίων κοντά στα τουρκικά σύνορα. Οι Αμερικανοί πιλότοι ήταν σε θέση να προσδιορίσουν τα ρωσικά αεροσκάφη με τις κάμερες στόχευσης που διαθέτουν.

Ο Πρέσβης της Ρωσίας στο Ηνωμένο Βασίλειο Αλέξανδρος Yakovenko ζήτησε από Βρετανικό Υπουργείο Εξωτερικών να παράσχει διευκρινίσεις. "Μας ανησυχούν οι αναφορές των μέσων ενημέρωσης, που αναφέρονται σε ανώτερα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου.

Ζητήσαμε επειγόντως διευκρινίσεις από το Βρετανικό Υπουργείο Εξωτερικών. Ταυτόχρονα, η ίδια η υπόθεση της πιθανής σύγκρουσης μεταξύ βρετανικών και ρωσικών αεροσκαφών στον ουρανό πάνω από το Ιράκ είναι ακατανόητη. Όπως είναι γνωστό, τα ρωσικά αεροσκάφη δεν συμμετέχουν σε επιθέσεις εναντίον στόχων του ISIL στο ιρακινό έδαφός του», δήλωσε ο Yakovenko.

Follow Share:

Post A Comment: 0

Blog

Disqus

O ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie,για να διασφαλίσουμε ότι έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία,με τη χρήση αυτού του ιστότοπου αποδέχεστε τη χρήση των cookie.Περισσότερα

_ Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications