Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΟΔΗΓΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ
Αυτό που έφερε στη Βουλή για ψήφιση η κυβέρνηση δεν είναι απλά ένα πολυνομοσχέδιο, αλλά ένας οικονομικός Αρμαγεδώνας για τα ελληνικά νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις. Η «ταφόπλακα» για την ελληνική κοινωνία που επί πέντε χρόνια στενάζει στα μνημόνια που επιβάλουν οι δανειστές και τώρα δέχεται τη χαριστική βολή.
Οι αλλαγές που έρχονται στο ασφαλιστικό είναι ισοπεδωτικές, αφού γκρεμίζονται δικαιώματα που κατακτήθηκαν μετά από πολλά χρόνια, η επιβολή του πλαστικού χρήματος που η κυβέρνηση παρουσιάζει ως πάταξη της φοροδιαφυγής θα την αυξήσει ακόμη περισσότερο, ενώ σε οικονομικό επίπεδο αυτά που καλούνται να πληρώσουν οι Έλληνες πολίτες απλά είναι δυσβάσταχτα. Από τον ΕΝΦΙΑ μέχρι την αύξηση του ΦΠΑ και γενικά των καταιγισμό νέων φόρων.
Και το ερώτημα είναι πόσα πιστεύουν, κυβέρνηση και δανειστές, ότι μπορούν να πληρώσουν επιπλέον οι Έλληνες φορολογούμενοι; Ή το ακόμη πιο βασικό ερώτημα: Που μπορεί να οδηγήσει αυτή η κατάσταση; Σίγουρα δεν πρόκειται με αυτή την πολιτική να υπάρξει ανάπτυξη. Το αντίθετο. Με τη συνέχιση της λιτότητας από την κυβέρνηση της Αριστεράς η χώρα πλησιάζει όλο και πιο κοντά στην έξοδο από την Ευρωζώνη.
Το νομοσχέδιο που ήρθε στη Βουλή χθες το βράδυ και αναμένεται να ψηφιστεί έως την Παρασκευή στην Ολομέλεια δεν αφήνει τίποτα όρθιο. Θα προστίθενται δε, συνεχώς διατάξεις ή θα αφαιρούνται, όπως συνήθως γίνεται, προκειμένου η κυβέρνηση να δείξει πώς «παλαύει» να μην είναι μεγάλο το βάρος προς τους πολίτες και την ίδια στιγμή εμπαίζει το λαό κόβοντας 10% από τους μισθούς των βουλευτών.
Δίνει «μάχη» ακόμη και για τις 100 δόσεις, ενώ καταργεί τη σύνταξη για χιλιάδες ανασφάλιστους υπερήλικες που πέρασε στο πρώτο 7μηνό της θητείας της παρουσιάζοντας το ως μεγάλη επιτυχία. Θεωρεί δε πώς οι πολίτες θα πρέπει να είναι ευγνώμονες που αύξησε η κυβέρνηση την οφειλή προς το Δημόσιο προκειμένου κάποιος να φυλακίζεται. Διαβάστε λοιπόν τον Αρμαγεδώνα που έρχεται, αν και ακόμη δεν έχουν αναδειχθεί πλήρως τα 48 προαπαιτούμενα μέτρα και αυτά που κρύβονται πίσω από διατάξεις μίας γραμμής.
Σε σχέση λοιπόν με το κείμενο που δόθηκε σε διαβούλευση το Σαββατοκύριακο, εντοπίζονται κυρίως δύο αλλαγές:
-Αυξάνεται από τα 50.000 στα 100.000 ευρώ το όριο οφειλής προς το Δημόσιο που έμεινε απλήρωτο για περισσότερους από τέσσερις μήνες και για το οποίο επιβάλλεται ποινή φυλάκισης τουλάχιστον ενός έτους.
-Αυξάνεται από τα 150.000 στα 200.000 ευρώ το όριο οφειλής προς το δημόσιο που έμεινε απλήρωτο για περισσότερους από τέσσερις μήνες και για το οποίο επιβάλλεται ποινή φυλάκισης τουλάχιστον τριών ετών.
Οι αλλαγές αυτές ισχύουν αναδρομικά ακόμη και για ποινές που ήδη εκτίονται, που σημαίνει ότι μπορούν να οδηγήσουν σε αποφυλακίσεις οφειλετών οι οποίοι χρωστούν ποσά κάτω από τα νέα όρια οφειλών (κάτω από 100.000 και 200.000 ευρώ αντίστοιχα).Και αυτά είναι τα… θετικά του πολυνομοσχεδίου. Πάμε τώρα στα αρνητικά.
O ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie,για να διασφαλίσουμε ότι έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία,με τη χρήση αυτού του ιστότοπου αποδέχεστε τη χρήση των cookie.Περισσότερα
0 comments
Δημοσίευση σχολίου