Tον δολοφόνησαν οι Άγγλοι, διότι τα είχε βρεί με τους Γερμανούς.

29 Ιανουαρίου 1941. Ώρα 6 το πρωί. Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Ιωάννης Μεταξάς, αφήνει την τελευταία του πνοή, στο σπίτι του στην Κηφισιά. Αμέσως οι φήμες οργιάζουν. Ποιος ευθύνεται; Ανάμεσα στον λαό ακούγεται και η φράση «οι Άγγλοι τον έφαγαν».

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, που υπέγραφαν 12 Έλληνες γιατροί, ο Μεταξάς δέκα ημέρες νωρίτερα είχε εμφανίσει φλεγμονή στον φάρυγγα. «Παρά την έγκαιρον διάνοιξίν του, ως και την μετεγχειρητικήν κατάλληλον θεραπείαν, παρουσίασεν εν συνεχεία τοξιναιμικά φαινόμενα και επιπλοκάς, ως γαστρορραγίαν και ουρίαν και απέθανεν». Ο πόλεμος με την Ιταλία διεξαγόταν ήδη για 94η ημέρα και η απώλειά του, θεωρήθηκε εξαιρετικά σημαντική. Την προηγούμενη ημέρα, ο βασιλιάς Γεώργιος Β’ προέδρευσε στο υπουργικό Συμβούλιο, ανακοινώνοντας με συγκίνηση την κατάσταση της υγείας του Ιωάννη Μεταξά. Ζήτησε από τους Υπουργούς να «παραμείνουν εις τας θέσεις των υπηρετούντες την πατρίδα».

Γιατί όμως το έκαναν "σύμμαχοι" Αγγλοι Ρότσιλντ; Από τις πρώτες στιγμές, που μαθεύτηκε η είδηση του θανάτου του Ιωάννη Μεταξά, μέχρι και σήμερα, η φημολογία ότι ο δικτάτορας υπήρξε θύμα ξένων πρακτόρων, δεν σταμάτησε ποτέ. «Αν είχαμε βάλει τον Μεταξά σε ένα νοσοκομείο στην τρίτη θέση, θα είχε ζήσει», έλεγε αργότερα ο στενός του συνεργάτης και πανίσχυρος υπουργός ασφαλείας Μανιαδάκης.

Κατά την ασθένειά του, τον είδαν και Βρετανοί γιατροί, ενώ πολλοί υποστηρίζουν ότι του έκαναν και ενέσεις. Το σενάριο της ανεπιθύμητης ειρήνης Ο ισχυρισμός όσων θεωρούν υπεύθυνους του Άγγλους, είναι ότι οι Γερμανοί είχαν προτείνει ανακωχή και ειρήνη.

Αυτό δεν συνέφερε καθόλου τους Βρετανούς, που ήθελαν τις γερμανικές δυνάμεις να σπαταλάνε χρόνο και άνδρες στην Ελλάδα. Η λήξη του πολέμου στρατηγικά δεν τους ευνοούσε.

Ο Μεταξάς όμως, έβλεπε θετικά την ειρήνη. Άλλωστε ήταν αμυνόμενος. Κατά συνέπεια, οι Βρετανοί έπρεπε να τον βγάλουν από τη μέση.

Η σορός του εκτέθηκε στη Μητρόπολη της Αθήνας με τιμητική φρουρά τα μέλη της Ε.Ο.Ν. Πλήθος κόσμου πήγε να τον αποχαιρετίσει για τελευταία φορά, παρά τις πολιτικές διαφωνίες, καθώς θεωρείτο ως ο πολιτικός που είχε εκφράσει το λαϊκό αίσθημα απέναντι στον "εισβολέα"

Η ταφή έγινε την 31η Ιανουαρίου, από το Α” Νεκροταφείο και την ίδια ώρα πραγματοποιήθηκαν επιμνημόσυνες δεήσεις σε όλους τους ναούς της χώρας. Ιδιαίτερη τιμή απέδωσε και η Αγγλία (υποκριτές οπως πάντα έως και σημερα), καθώς η βρετανική κυβέρνηση έδωσε εντολή να κυματίζουν μεσίστιες οι σημαίες στα δημόσια κτίρια. «Ήταν μόλις η δεύτερη φορά που γινόταν παρόμοια τιμή για ξένο ηγέτη», μετέδιδε το πρακτορείο Ρόιτερς.

Ο βασιλιάς Γεώργιος Β’, διόρισε νέο πρωθυπουργό τον διοικητή της Εθνικής Τράπεζας Αλέξανδρο Κορυζή, που είχε διατελέσει υπουργός Εθνικής Οικονομίας. Η κίνηση αυτή, ερμηνεύθηκε ως στήριξη του παλατιού προς το καθεστώς της 4ης Αυγούστου, δεδομένου ότι δεν υπήρξε καμία αλλαγή στο κυβερνητικό σχήμα. Ο Αλέξανδρος Κορυζής, που διαδέχτηκε τον Μεταξά, "αυτοκτόνησε" μετά από 80 ημέρες, δηλ. την δωδέκατη μέρα της "γερμανικής εισβολής " για βγάλουν την λερά απο την Ελλάδα Άγγλους πράκτορες, δεν αυτοκτόνησε άπλα τον σκότωσαν και αυτόν οι Αγγλόφιλοι για μην πάει η Ελλάδα με την Γερμανία .

Follow Share:

Post A Comment: 1

Blog

1 comment

ΑΚΕΣΑΝΔΡΟΣείπε...

Η ΓΙΑΓΙΑ ΜΟΥ ΕΖΗΣΕ ΤΟ ΠΟΛΕΜΟ ΤΗ ΚΑΤΟΧΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΜΦΥΛΙΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΚΟΚΩΝΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ. ΑΠΟ ΤΑ ΛΙΓΑ ΠΟΥ ΑΝΤΕΧΕΙ ΝΑ ΘΥΜΗΘΕΙ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΕΜΦΥΛΙΟΥ ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ ΤΑ ΒΡΑΔΙΑ ΠΕΤΑΓΑΝΕ ΜΕ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΑ ΚΑΣΕΛΕΣ ΜΕ ΛΙΡΕΣ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΕΝΩ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΑΓΓΛΟΙ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ "ΒΟΗΘΟΥΣΑΝ" ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΝΑ ΕΞΑΛΗΨΕΙ ΤΟ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΙΟ.
ΑΠΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΤΗ ΘΥΜΑΜΑΙ ΝΑ ΛΕΕΙ. ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΦΑΡΑ.
ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΙΤΑΛΟΥΣ. ΚΑΙ ΑΠΟΡΟΥΣΑ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ
ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙ ΖΗΣΕΙ 2 ΛΑΟΥΣ ΩΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙ ΧΕΙΡΙΣΤΗ ΦΑΡΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟ ΛΑΟ ΣΥΜΜΑΧΙΚΟ.
ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΠΟΡΙΕΣ.

Υ.Γ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΘΗΡΙΩΔΙΕΣ ΑΝΤΑΡΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΘΗΡΙΩΔΙΕΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΚΤΗΤΩΝ.

ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΗΣ ΜΕΙΩΝΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΚΑΤΩ ΠΑΤΗΣΙΩΝ.

Disqus

O ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie,για να διασφαλίσουμε ότι έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία,με τη χρήση αυτού του ιστότοπου αποδέχεστε τη χρήση των cookie.Περισσότερα

_ Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications