Δεν είσαι ανθρωπιστής όσες κουβέρτες κι αν δίνεις κακομοίρη!!!!
Δεν είσαι ανθρωπιστής όσες κουβέρτες κι αν δίνεις κακομοίρη!!!!

Δεν είσαι ανθρωπιστής όσες κουβέρτες κι αν δίνεις όταν δεν μπορείς να διακρίνεις τους ανθρώπους. Άλλο ο πρόσφυγας, που αν γυρίσει πίσω απειλείται άμεσα η σωματική του ακεραιότητα, εξαιτίας της θρησκείας, της εθνικής του καταγωγής ή των πολιτικών πεποιθήσεων.

Της Μελίνας Κονταξή

Άλλο ο παράνομος οικονομικός μετανάστης, που θα ήθελε καλύτερη οικονομική τύχη στο εξωτερικό, ποιός δεν θα ήθελε άλλωστε, ρώτησε κανείς τους 20.000 Έλληνες άστεγους (σύμφωνα με έκθεση της κομισιόν το 2012 και δεν νομίζω να μειώθηκε ο αριθμός από τότε) αν δεν θα έδιναν τα πάντα για μια ευκαιρία στη Βόρεια Ευρώπη;
Γιατί ακριβώς θεωρούνται πρόσφυγες άλλοι από χώρες χωρίς πόλεμο;

Και τέλος, άλλο οι ισλαμοφασίστες που έρχονται κρυμμένοι ανάμεσα στους πρόσφυγες.
Δεν είσαι ανθρωπιστής αν δεν ξέρεις την ιστορία των τόπων των λαών.
Αν δεν ξέρεις γιατί έφυγαν και πως θα μπορέσουν να γυρίσουν, γιατί φτωχές πατρίδες δεν υπάρχουν και πατρίδες χωρίς τους λαούς τους μένουν έρμαια στα χέρια των φασιστών και του κεφαλαίου που δεν έχει πατρίδα.
Kαι ποιά είναι η ιστορία αυτών, που τα δεκανίκια του κεφαλαίου χαρακτηρίζουν συλλήβδην πρόσφυγες, σε βάρος των πραγματικών προσφύγων, που σιωπούν φοβισμένοι, βρισκόμενοι πολλές φορές ανάμεσα στους ισλαμοφασίστες, από τους οποίους προσπαθούν να ξεφύγουν.

Μπαγκλαντές
Δεν βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση. Δεν βασίζεται στην εθνική συνείδηση, δημιουργήθηκε ως ‘‘χατήρι’’ που αποφάσισαν να κάνουν οι ιμπεριαλιστές Άγγλοι στους μουσουλμάνους συμμάχους τους, σε βάρος της Ινδίας.
Έτσι, η ιστορική Βεγγάλη χωρίστηκε στο τμήμα που έγινε το Ανατολικό Πακιστάν μετέπειτα Μπαγκλαντές, και το δυτικό τμήμα που παρέμεινε στην Ινδία.

Το Μπαγκλαντές είναι η 4η μεγαλύτερη χώρα παραγωγής ρυζιού στον κόσμο, 2η στην εξαγωγή ρούχων μετά την Κίνα, εκμεταλλεύτηκε μάλιστα την άνοδο του εργατικού κόστους στην Κίνα. Είναι ο καθρέφτης στον οποίο μπορούμε να δούμε τα αποτελέσματα του νεοφιλελευθερισμού, όπου οι αριθμοί πάνε καλά και οι άνθρωποι πεινάνε. Το Μπαγκλαντές έχει Ειδική Οικονομική Ζώνη (ΕΟΖ) η ανάπτυξη που έφερε… ορατή.

Πακιστάν
Ουσιαστικά αποτελείται από εξισλαμισμένους Ινδούς. Η κυρίαρχη εθνότητα Παντζάμπι καταπιέζει στυγνά τις άλλες εθνότητες, ενώ χριστιανοί και ινδουιστές υπόκεινται σε διακρίσεις και διώξεις και γίνονται θύματα επιθέσεων. Το 2013 μουσουλμάνοι έκαψαν 100 σπίτια χριστιανών μετά από φήμη ότι ένας χριστιανός είχε κάνει βλάσφημες δηλώσεις, ενώ 15 άτομα σκοτώθηκαν σε δυο βομβιστικές επιθέσεις σε εκκλησίες. Και οι ινδουιστές του Πακιστάν, κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να βρουν καταφύγιο στην Ινδία. Το 1947 ο πληθυσμός των Ινδουιστών αποτελούσε το 15% του Πακιστάν ενώ το 1998 μόλις το 1,6%.
Το Πακιστάν καταπιέζει στυγνά ένα άλλο έθνος, το Βελουχιστάν, 18.000 άτομα σύμφωνα με την Φωνή του Βελουχιστάν για τα εξαφανισμένα πρόσωπα.
Εμείς εδώ θεωρούμε τους Πακιστανούς μουσουλμάνους πρόσφυγες. Γιατί; Από ποιόν κινδυνεύουν;

Οι Σύριοι είναι πρόσφυγες, αλλά όλοι οι Σύριοι δεν είναι το ίδιο. Η συντριπτική πλειοψηφία των Σουνιτών Αράβων προσχώρησε στην ISIS, δεν είναι λοιπόν κάτι ενιαίο, εδώ τους θεωρούμε.
Όχι δεν είναι όλοι οι Σύριοι το ίδιο.
Άλλο οι Αρμένιοι της Συρίας, άλλο οι Χαλδαίοι, άλλο οι Ασσύριοι, άλλο οι Ρουμ (ναι υπάρχουν και κει ξεχασμένοι Έλληνες) άλλο οι Κούρδοι και άλλο οι Άραβες Σουνίτες που πρέπει να ελέγχονται αυστηρά -το λιγότερο- και να ζητούνται πληροφορίες από τους Κούρδους, όχι ότι οι Σιίτες είναι πολύ καλύτεροι, κάνουν σε Σουνίτες ότι η ISIS χωρίς στοιχεία.

Αφγανιστάν
Το Αφγανιστάν έκανε το λάθος πριν την επέμβαση των Σοβιετικών, μετά των Αμερικανών και μετά πάλι των Αμερικανών… γιατί ένα λάθος, ένας εμφύλιος ή ένα πραξικόπημα αρκούν για να μπει η χώρα σε λάθος δρόμο.

Τέλη της δεκαετίας του 1920 ένας Αφγανός βασιλιάς που είχε θεσπίσει την απαγόρευση της μπούργκας, προώθησε και την ίδρυση μεικτών σχολείων, αναγκάστηκε όμως να παραιτηθεί ή μάλλον ανατράπηκε από σφοδρές αντιδράσεις που οδήγησαν σε πραξικόπημα το 73, αυτός που έκανε το πραξικόπημα αυτό ανακηρύχθηκε πρόεδρος.
Το 78 ανατράπηκε κι αυτός από το κομμουνιστικό κόμμα, το κόμμα των Δημοκρατών του λαού, μόνο που οι μεταρρυθμίσεις που προσπάθησαν να περάσουν με τον εξαναγκασμό, σε μια χώρα που ένας βασιλιάς της ανατράπηκε επειδή κατάργησε την μπούργκα και έκανε μεικτά σχολεία, δημιούργησαν πάλι μεγάλη αντίδραση.
Η εισβολή των Σοβιετικών έκανε τα πράγματα χειρότερα και οι Αμερικανοί, η Σαουδική Αραβία και το Πακιστάν τα αποτελείωσαν με τους Ταλιμπάν.

Οι Ταλιμπάν είναι δημιούργημα του Πακιστάν, χρηματοδοτούμενο από τις ΗΠΑ και την Σαουδική Αραβία.
Και πάλι το Πακιστάν μπλεγμένο… ποιός ανθρωπιστής που κλαίει για τους δύσμοιρους Αφγανούς κατήγγειλε το ρόλο του;
Οι Αφγανοί συλλογικά δεν είναι πρόσφυγες, ατομικές περιπτώσεις, ίσως.
Την δημοκρατία στο Αφγανιστάν θα την φέρουν άτομα σαν την γυναίκα που προπονεί την εθνική ομάδα ποδηλάτου του Αφγανιστάν, άτομα που σέβονται τους ρυθμούς τους αλλά δεν ονομάζουν την καταπίεση (όπως την μπούργκα) δικαίωμα. Αυτά τα άτομα θέλουν βοήθεια και για να νικηθούν οι Ταλιμπάν πρέπει να λογοδοτήσουν η Σαουδική Αραβία (που χρηματοδοτεί και την isis) και το Πακιστάν.

Είναι πολλά που πρέπει να μάθεις για τους λαούς, αν θέλεις να είσαι ανθρωπιστής και όχι να ικανοποιείς τον εγωισμό σου.
Οι άνθρωποι δεν είναι μάζα, ούτε ενιαίο συμπαγές «πράγμα» όπως ένας μεγάλος ανθρωπιστής είχε χαρακτηρίσει την μουσουλμανική μειονότητα στην Θράκη.

www.freepen.gr

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications