Κινεζικά βραχογραφήματα 3.300 ετών ανακαλύφθηκαν στην Αμερική!

Επισήμως η ανακάλυψη της Αμερικής έγινε από τον Χριστόφορο Κολόμβο. Όμως ολοένα και περισσότερα αρχαία ευρήματα θα μπορούσαν να ξαναγράψουν την ιστορία.

Αυτή τη φορά οι ερευνητές ανακάλυψαν αρχαία εικονογράμματα χαραγμένα σε βράχους που φαίνεται να έχουν κινεζική προέλευση. Ο John Ruskamp, ​​ένας συνταξιούχος χημικός και ερασιτέχνης ερευνητής από το Ιλινόις, ανακάλυψε τις ασυνήθιστες ενδείξεις, ενώ περπατούσε στο Εθνικό μνημείο πετρογλυφικών στο Albuquerque του Νέου Μεξικού, σύμφωνα με την dailymail.

Ισχυρίζεται ότι οι αρχαίοι άνθρωποι από την Ασία ήταν παρόντες στην Αμερική γύρω 1300 π.Χ. - σχεδόν 2.800 χρόνια πριν από τα πλοία του Κολόμβου φτάσουν στο Νέο Κόσμο το 1492.

Οι συναλλαγές που πραγματοποιούνταν μεταξύ της Ανατολικής Ασίας και του Νέου Κόσμου, εκατοντάδες χρόνια πριν τον Χριστόφορο Κολόμβο βεβαιώνεται και από τους αρχαιολόγους μετά την ανακάλυψη μιας σειράς από χάλκινα αντικείμενα που βρέθηκαν στο «Rising Whale» στο ακρωτήριο Espenberg στην Αλάσκα που χρονολογούνται γύρω στο 600 μ.Χ. και τα οποία είναι κινεζικής προέλευσης. Από εκεί ήρθαν οι Ασιάτες όπως υποστηρίζουν οι αρχαιολόγοι.

Ο Ruskamp υποστηρίζει ότι βρήκε κινεζικά βραχογραφήματα σε Νεβάδα, Αριζόνα και αλλού όπως δείχνει και ο χάρτης.

«Οι αρχαίοι Κινέζοι στη Βόρειο Αμερική δεν είναι κάτι παράλογο», λέει ο John Ruskamp.
«Ως εκ τούτου τα ευρήματα αυτής της επιστημονικής μελέτης επιβεβαιώνουν ότι οι αρχαίοι Κινέζοι βρέθηκαν στην περιοχή και αλληλεπιδρούσαν με τους ιθαγενείς λαούς περισσότερο από 2500 χρόνια πριν. «Τα μοτίβα των ευρημάτων υποδεικνύουν περισσότερες από μια αποστολές.»

Βραχογραφήματα στην Αριζόνα
Δεν είναι ο πρώτος που ισχυρίζεται ότι οι Κινέζοι ήταν οι πρώτοι που ανακάλυψαν την Αμερική. Ένας συνταξιούχος πρώην κυβερνήτης υποβρυχίου ο Gavin Menzies ισχυρίστηκε ότι ένας στόλος κινεζικών πλοίων έπλευσε προς τη Βόρεια Αμερική το 1421, 70 χρόνια πριν από την αποστολή του Κολόμβου.

Ωστόσο, ο κ Ruskamp πιστεύει ότι η επαφή μεταξύ Κινέζων και ιθαγενών Αμερικανών έγινε σε πολύ παλαιότερο χρόνο.

Ισχυρίζεται ότι έχει εντοπίσει 84 εικονογράμματα που ταιριάζουν με την αρχαία κινεζική γραφή, σε διάφορες τοποθεσίες στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του Νέου Μεξικού, Καλιφόρνια, Οκλαχόμα, Γιούτα, Αριζόνα και Νεβάδα, που χρονολογούνται ως το 3.300 π.Χ.!

Το Μνημείο Πετρογλύφων στο Albuquerque του Νέου Μεξικού.
Λέει ότι πολλά από αυτά έχουν εξεταστεί από εμπειρογνώμονες και φαίνεται ότι οι μορφές γραφής είναι κινεζικές που χρησιμοποιούσαν χιλιάδες χρόνια πριν.

Τα εικονογράμματα φαίνεται να προέρχονται από ένα αρχαίο χειρόγραφο που χρησιμοποιήθηκε από τους Κινέζους μετά το τέλος της δυναστείας Shang.Ο Ruskamp υποστηρίζει τα βραχογραφήματα εικονίζουν σκυλιά, λουλούδια, ελέφαντα και που που χρονολογούνται στο 500 π.Χ.

Άλλο εικονόγραμμα που βρέθηκε στο Grapevine Canyon στη Νεβάδα, χρονολογείται στο 1,300 π.Χ.!

Τα αριστερά σύμβολα σημαίνουν «επιστρέφουμε όλοι μαζί» όπως υποστηρίζει ο Ruskamp.
Οι απόψεις του αρχίζουν να λαμβάνονται σοβαρά υπόψη από άλλους ακαδημαϊκούς και θυμίζουν κάποιες θεωρίες που προέβαλε ο ερευνητές Δρ Ντένις Στάνφορντ του Ινστιτούτου Σμιθσόνιαν, ο οποίος πίστευε ότι η Βόρειος Αμερική κατοικήθηκε πρώτη φορά από Ασιάτες που ήρθαν κατά τη διάρκεια της εποχής των παγετώνων.

«Μαζί για 10 χρόνια» φαίνεται να γράφει εδώ σύμφωνα με τον Ruskamp.
Σύμφωνα με το Epoch Times, ένας από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές του Ruskamp υπήρξε ο Δρ. David Keightley, ειδικός στο Νεολιθικό κινεζικό πολιτισμό στο Πανεπιστήμιο Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνια. Ο Keightley βοήθησε να αποκρυπτογραφήσουν τα σχέδια που βρέθηκαν λαξευμένα στους βράχους.

Ο Δρ Μάικλ Medrano, επικεφαλής του Τμήματος Διαχείρισης Πόρων στο Εθνικό Μνημείο Πετρογλύφων, μελέτησε επίσης τα βραχογραφήματα που βρέθηκαν από τον Ruskamp, λέγοντας: «Οι εικόνες αυτές δεν φαίνεται να σχετίζονται με τις τοπικές φυλετικές κοινότητες.»

Follow Share:

Post A Comment: 1

Blog

1 comment

Ανώνυμοςείπε...

Ο μαίανδρος είναι αρχαίο ελληνικό σύμβολο! προς πληροφόρηση!

Disqus

O ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie,για να διασφαλίσουμε ότι έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία,με τη χρήση αυτού του ιστότοπου αποδέχεστε τη χρήση των cookie.Περισσότερα

_ Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications