Το New Horizons κάνει ένα ταξίδι περίπου 4,6 δισεκατομμυρίων χιλιομέτρων στο διάστημα και είναι έτοιμο να επιτελέσει το κύριο μέρος της αποστολής του. θα περάσει πάνω από τον Πλούτωνα στις 14 Ιουλίου του 2015.
Το σκάφος διαθέτει επτά επιστημονικά όργανα, μεταξύ των οποίων φασματογράφους υπέρυθρης και υπεριώδους ακτινοβολίας, κάμερες υψηλής ανάλυσης και ανιχνευτή διαστημικής σκόνης.
Για πρώτη φορά στην ιστορία θα δούμε φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης και άλλα πολύτιμα στοιχεία για την επιφάνεια του πλανήτη νάνου. Όλα τα όργανα τροφοδοτούνται με ενέργεια από μια θερμοηλεκτρική γεννήτρια ραδιοϊσοτόπων, που παράγει λιγότερο ρεύμα από δύο λαμπτήρες των 100 βατ.
Η μελέτη του Πλούτωνα θα αρχίσει στα μέσα Ιανουαρίου, όταν το New Horizons θα βρίσκεται σε απόσταση περίπου 260 εκατομμυρίων χιλιομέτρων.
Ο Πλούτωνας, που ανακαλύφθηκε το 1930, έχει διάμετρο περίπου 2.350 χιλιομέτρων, όντας μικρότερος από τη Σελήνη, ενώ η μάζα του είναι σχεδόν 500 φορές μικρότερη της Γης.
Η ατμόσφαιρα του εκτείνεται σε μια απόσταση 10.000 χιλιομέτρων από την επιφάνειά του. Η τροχιά του, όπως και των πέντε μικρών δορυφόρων που τον συνοδεύουν, γύρω από τον Ήλιο ολοκληρώνεται κάθε 247,7 χρόνια.
0 comments
Δημοσίευση σχολίου