Σε μια μυστηριώδη πυραμίδα στην Κίνα στην επαρχία Qinghai κοντά στο Όρος Baigong υπάρχουν τρεις σπηλιές γεμάτες με σωλήνες που οδηγούν σε μια κοντινή λίμνη με θαλασσινό νερό.
Υπάρχουν επίσης σωλήνες κάτω από το πυθμένα της λίμνης και στην ακτή. Είναι σωλήνες από σίδηρο που κυμαίνονται σε μέγεθος. Κάποιες, μάλιστα, είναι μικρότερες από ό,τι μια οδοντογλυφίδα! Αλλά δεν είναι το μοναδικό μυστήριο.
Αποτέλεσμα εικόνας για Qinghai Baigong
Μία έρευνα που ξεκίνησε από μια ομάδα επιστημόνων που στάλθηκε να ερευνήσει εκεί, το 2002.
Σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο του Πεκίνο, με τη χρήση θερμοφωταύγειας, χρονολογούνται ως 150.000 ετών.
Οι σωλήνες BaigongΟι σωλήνες οδηγούν σε μια αλμυρή λίμνη, αν και μία δίδυμη λίμνη σε κοντινή απόσταση περιέχει γλυκό νερό. Το γύρω τοπίο είναι διάσπαρτο με ό,τι το πρακτορείο Xinhua περιγράφει ως "πέτρες παράξενου σχήματος." Βράχοι προεξέχουν από το έδαφος σαν σπασμένες κολόνες.
Ο επικεφαλής του τμήματος διαφήμισης στην τοπική αυτοδιοίκηση Delingha είπε στο Xinhua ότι οι σωλήνες αναλύθηκαν σε τοπικό χυτήριο και δεν μπορούσε να εντοπιστεί το 8 τοις εκατό του υλικού. Το υπόλοιπο αποτελείται από οξείδιο του σιδήρου, διοξείδιο του πυριτίου και οξείδιο του ασβεστίου. Το διοξείδιο του πυριτίου και το οξείδιο του ασβεστίου είναι προϊόντα μεγάλης αλληλεπίδρασης μεταξύ του σιδήρου και τον περιβάλλοντα ψαμμίτη, που δείχνει την αρχαία ηλικία των σωλήνων.
Ο Liu Shaolin, ο μηχανικός που έκανε την ανάλυση, είπε στο Xinhua: "Το συγκεκριμένο αποτέλεσμα παρουσιάζει την περιοχή ακόμη πιο μυστηριώδη"
Για να προσθέσουμε επιπλέον μυστήριο, ο Zhang Jiandong, ερευνητής γεωλογίας του China Earthquake Administration είπε στην εφημερίδα People’s Daily το 2007 ότι ορισμένοι από τους σωλήνες, βρέθηκαν να είναι άκρως ραδιενεργοί.
Θεωρίες Κάποιοι βλέπουν πως πλούσιο σε σίδηρο μάγμα, μπορεί να βγήκε βαθιά μέσα από τη Γη, φέρνοντας το σίδερο σε σχισμές όπου στερεοποιήθηκε σε σωλήνες.
Άλλοι έχουν πει ότι ιζήματα σιδήρου μπορεί να έχουν ξεπλυθεί μέσα σε σχισμές, μεταφερόμενες από το νερό κατά τη διάρκεια των πλημμυρών.
Μια άλλη θεωρία υποστηρίζει ότι οι σωλήνες είναι απολιθωμένες ρίζες δέντρων. Η εβδομαδιαία Xinmin Weekly ανέφερε το 2003 ότι οι επιστήμονες διαπίστωσαν φυτική ύλη σε μια ανάλυση των σωλήνων, και βρήκαν επίσης ό,τι έμοιαζαν με δακτυλίους των δέντρων.
Μία θεωρία που βασίζεται σε μια άλλη γεωλογική θεωρία ότι σε ορισμένες θερμοκρασίες και υπό ορισμένες χημικές συνθήκες, οι ρίζες των δέντρων μπορεί να υποβληθούν σε διαγένεση (μετασχηματισμός του εδάφους σε βράχο) και άλλες διαδικασίες, που μπορούν να παράγουν σχηματισμούς σιδήρου.Αλλά είναι ασαφές το πώς ακριβώς υποστηρίζεται η θεωρία αυτή σε σχέση με τους σωλήνες Baigong.
0 comments
Δημοσίευση σχολίου