Αξιοποιώντας τις θεωρίες που θέτουν και άλλοι επιστήμονες, ο Δρ Hameroff εξηγεί ότι η συνείδηση είναι ένα μη-τοπικό φαινόμενο που μπορεί να είναι τόσο παλιό όσο και το φυσικό σύμπαν, και ενώ ένα άτομο είναι ακόμα ζωντανό, βρίσκονται στον εγκέφαλο μικροσωληνοειδής δομές παρέχοντας έτσι σύνδεση μεταξύ εγκεφάλου και ψυχής.
Ο Δρ Hameroff εξηγεί: «Ας πούμε ότι η καρδιά σταματά να χτυπά, το αίμα σταματά να ρέει, οι μικροσωληνίσκοι χάνουν την κβαντική τους κατάσταση. Η κβαντική πληροφορία εντός των μικροσωληνίσκων δεν καταστρέφεται όμως, δεν μπορεί να καταστραφεί, διανέμετε και διαλύεται στο σύμπαν γενικότερα «.
Ο Δρ Hameroff συνεχίζει να θεωρητικολογεί λέγοντας ότι οι κβαντικές πληροφορίες, η συνείδησή μας, μπορεί να υπάρχει σε αυτή την κατάσταση ανεξάρτητη από το σώμα, και μπορεί ακόμη να επικεντρωθούν εκ νέου στο αιθέριο σώμα ήταν βρίσκεται αυτό σε παράλληλα σύμπαντα.
«Η έρευνά μου περιλαμβάνει μια θεωρία της συνείδησης, που μπορεί να γεφυρώσει δύο προσεγγίσεις, μια θεωρία που αναπτύχθηκε τα τελευταία 20 χρόνια με τον επιφανή Βρετανό φυσικό Sir Roger Penrose και ονομάζεται «ενορχηστρωμένη αντικειμενική μείωση »(« Orch OR “), που προτείνει ότι η συνείδηση προκύπτει από κβαντικές δονήσεις σε πολυμερή πρωτεΐνες που ονομάζονται μικροσωληνίσκοι στο εσωτερικό των νευρώνων του εγκεφάλου, οι δονήσεις αυτές παρεμβαίνουν και αντηχούν σε όλη την «κλίμακα» του εγκεφάλου, ελέγχοντας τις απολήξεις των νευρώνων, τη δημιουργία της συνείδησης και συνδέουν τελικά στη «Βαθύτερη τάξη» κυματισμούς στη γεωμετρία του χωροχρόνου. Η συνείδηση είναι περισσότερο σαν μουσική
Ο Δρ Hameroff συνεχίζει: Θα μπορούσε να είναι η επιστημονική εξήγηση πίσω από τις επιθανάτιες εμπειρίες, την αστρική προβολή, ακόμα και τη μετενσάρκωση.
Με βάση τις επιστολές από μάρτυρες οι οποίες είναι γεμάτες με αναφορές από ανθρώπους που είδαν νεκρούς φίλους και συγγενείς κατά τη διάρκεια μιας επιθανάτιας εμπειρίας, η Anne Strieber ομολογεί ότι η θεωρία των δρ. Hameroff και Penrose μπορεί να είναι αληθής και και να περιγράφει ακριβώς τι συμβαίνει. Πρέπει όμως να γίνουν περισσότερες μελέτες για να βγάλουμε οριστικά συμπεράσματα.
Ηλίας Σιατούνης Πηγή: unknowncountry.com
0 comments
Δημοσίευση σχολίου