«Η Ουάσιγκτον έχει εξαπολύσει έναν «πρώτυπο-πόλεμο» κατά της Κίνας, χρησιμοποιώντας στρατιωτικά, οικονομικά, και … ενημερωτικά μέτρα, σύμφωνα με το «δόγμα Μπρεζίνσκι» (Brzezinski) και το «δόγμα Γούλφοβιτς» (Wolfowitz)».«Οι Ηνωμένες Πολιτείες παίζουν με τη φωτιά, όταν εισήγαγαν μέτρα που αποσκοπούν στην υπονόμευση της κινεζικής ηγεσίας και της κοινωνικής τάξης», αναφέρει ο ανεξάρτητος Καναδός δημοσιογράφος και ερευνητής Eric Sommer, υποστηρίζοντας ότι η Ουάσιγκτον έχει εξαπολύσει έναν «πρώτυπο-πόλεμο’ εναντίον του Πεκίνου.
«Αυτό ο πόλεμος φαίνεται να στοχεύει στον εκφοβισμό, την αποδυνάμωση, και ενδεχομένως ακόμη και στην ανατροπή της κινεζικής κυβέρνησης και διάλυση της κοινωνικής τάξης. Περιλαμβάνει στρατιωτικές, οικονομικές και πληροφορικές προσπάθειες για περικύκλωση και απομόνωση της Κίνας», τονίζει ο Eric Sommer.
Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, η στρατιωτική πτέρυγα του πρώτυπου-πόλεμου είναι μέρος του στρατηγικού σχεδίου που είναι γνωστό ως «Air-Sea Battle», το οποίο περιλαμβάνει τη συσσώρευση περίπου του 60 τοις εκατό των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, καθώς και στρατιωτική συγκέντρωση στις Φιλιππίνες, τη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία.
Την ίδια στιγμή, η εταιρική σχέση Trans-Ειρηνικού (TPP), προσδιορίζεται από τον ερευνητή ως «οικονομική πτέρυγα» αυτού του πρότυπου-πολέμου.
«Το TPP είναι μια προτεινόμενη περιφερειακή ρύθμιση και επένδυση συνθήκης που θα αποκλείσει την Κίνα και το οποίο περιλαμβάνει επί του παρόντος διαπραγματεύσεις μεταξύ της Αυστραλίας, του Μπρουνέι, του Καναδά, της Χιλής, της Ιαπωνίας, της Μαλαισίας, του Μεξικό, της Νέας Ζηλανδίας, του Περού, της Σιγκαπούρη, των ΗΠΑ και του Βιετνάμ».
«Η πληροφοριακή πτέρυγα» του πρώτυπου-πόλεμου, που ξεκίνησε από την Ουάσινγκτον εναντίον του Πεκίνου αποτελεί τον δρόμο απέναντι σε μια ανύπαρκτη «απειλή της Κίνας» και επαναλαμβάνεται συνεχώς από τους υπεύθυνους χάραξης αυτή πολιτικής και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.
Κατά ειρωνικό τρόπο, η Ουάσιγκτον παραμένει σιωπηλή για το γεγονός ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν σχεδόν 650 στρατιωτικές βάσεις σε όλο τον κόσμο και σήμερα εμπλέκεται σε μια σειρά από περιφερειακές συγκρούσεις, ενώ το Πεκίνο δεν βρίσκεται ούτε σε πόλεμο, ούτε αναπτύσσει στρατιωτικές βάσεις στο εξωτερικό.
Όλα αυτά τα μέτρα έχουν εισαχθεί από την Ουάσινγκτον, σύμφωνα με δύο διαβόητα δόγματα της – το «Μπρεζίνσκι» και το «Γούλφοβιτς», υπογραμμίζει ο ερευνητής υπογράμμισε. Αυτά τα δόγματα παροτρύνου την κυβέρνηση των ΗΠΑ να κάνει ό, τι χρειάζεται για να επιτύχει την κυριαρχία πάνω στην ευρασιατική ήπειρο.
«Εμμένοντας σε αυτά τα δόγματα, και προσπαθώντας να κυριαρχήσει σε βάρος της Κίνα μέσω πολέμου και άλλων μέσων, παίζει με τη φωτιά», προειδοποιεί ο δημοσιογράφος.
0 comments
Δημοσίευση σχολίου