Το Λούναρ Όρμπιτερ προσεγγίζει το Νότιο πόλο της Σελήνης

Το Lunar Reconnaissance Orbiter (LRO) της NASA, έχει ολοκληρώσει έναν ελιγμό, πλησιάζοντας την σεληνιακή επιφάνεια, εντός 20 χιλιομέτρων πάνω από περιοχές κοντά στο Νότιο Πόλο του Φεγγαριού.

Την Δευτέρα, 4 Μαΐου του 2015 οι ελεγκτές πτήσης στο Κέντρο Διαστημικών Πτήσεων Goddard της NASA στο Greenbelt, Μέριλαντ έδωσαν εντολή στο LRO για να αλλάξει την τροχιά του. Η νέα τροχιά επιτρέπει στο διαστημοσκάφος να περάσει 20 χιλιόμετρα από το Νότιο Πόλο.

«Φέρνουμε το LRO πιο κοντά στο φεγγάρι από ό, τι έχουμε κάνει ποτέ πριν, αλλά ο ελιγμός είναι παρόμοιος με άλλους σταθμούς επικοινωνίας και έτσι οι ομάδες αποστολής ξέρουν ακριβώς τι πρέπει να κάνουμε», δήλωσε ο Steve Odendahl, ο διοικητής αποστολής της LRO στο Goddard της NASA.

Για τη βελτιστοποίηση της απόδοσης του διαστημικού σκάφους, τα μέλη της ομάδας πήραν αυτή την απόφαση να αλλάξουν την τροχιά και να μην ενέχει κανέναν κίνδυνο για το διαστημικό σκάφος. Το LRO μπορεί να λειτουργήσει για πολλά χρόνια σε αυτή την τροχιά.

Η νέα τροχιά θα βελτιώσει σημαντικά τις μετρήσεις κοντά στο Νότιο Πόλο. Ένα από αυτά το σήμα επιστροφής από το σεληνιακό Orbiter Laser (LOLA) όπου οι ακτίνες λέιζερ θα γίνουν ισχυρότερες, παράγοντας καλύτερο σήμα. Η LOLA θα αποκτήσουν καλύτερες μετρήσεις των συγκεκριμένων περιοχών κοντά στο Νότιο Πόλο με μοναδικές συνθήκες φωτισμού.

«Οι σεληνιακοί πόλοι είναι ένα μυστήριο όπου το εσωτερικό κάποιων κρατήρων δεν βλέπουν ποτέ το άμεσο Ηλιακό φως και εκεί έχουν καταγραφεί οι πιο κρύες θερμοκρασίες του Ηλιακού μας συστήματος,» δήλωσε ο John Keller, LRO επιστήμονας του έργου της NASA Goddard.

«Μειώνοντας την τροχιά πάνω από το Νότιο Πόλο, μεγαλώνουμε ουσιαστικά την ευαισθησία των μέσων επικοινωνίας του LRO ώστε αυτά να μας βοηθήσει να κατανοήσουμε τους μηχανισμούς μέσω των οποίων το νερό ή άλλα υλικά έχουν παγιδευτεί εκεί.»

Το πρόγραμμα LRO ξεκίνησε στις 18 του Ιουνίου του 2009 και έχει συγκεντρώσει ένα θησαυρό δεδομένων, καθιστώντας, ανεκτίμητη τη συνεισφορά του σχετικά με τη Σελήνη.

Follow Share:

Post A Comment: 0

Blog

Disqus

O ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie,για να διασφαλίσουμε ότι έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία,με τη χρήση αυτού του ιστότοπου αποδέχεστε τη χρήση των cookie.Περισσότερα

_ Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications