ΑΚΡΑΙΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ!!!Μέτρα αυτοπροστασίας κατά τη διάρκεια ακραίων καιρικών φαινομένων!
Καθώς τα φαινόμενα στην πατρίδα μας όλο και γίνονται πιο ακραία υπάρχουν κάποιες μικρές συμβουλές και κινήσεις που μπορούν να σώσουν ακόμα και τη ζωή μας.Σε κάθε περίπτωση οφείλουμε πάντα να δίνουμε σημασία σε όλα εκείνα τα σημάδια που μας δείχνουν ότι τα επερχόμενα καιρικά φαινόμενα μπορεί να μας απειλήσουν και να λαμβάνουμε μέτρα αυτοπροστασίας

κατά τη διάρκεια καταιγίδας με κεραυνούς το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι να μειώνουμε μέσα σε κλειστό χώρο. Κάθε δραστηριότητα στο ύπαιθρο μπορεί να αποφέρει ανεπιθύμητες καταστάσεις. μέσα στο σπίτι δεν χρησιμοποιούμε ποτέ ηλεκτρικές συσκευές ούτε υδραυλικές σε καμιά περίπτωση.

Σε εξωτερικούς χώρους προσπαθούμε πάντα να είμαστε όσο πιο κοντά στο έδαφος γίνετε και να αποφεύγουμε ψηλά κτίρια,δέντρα κτλ.

Όσο αφορά ανεμοστρόβιλους/υδροστρόβιλους το πρώτο και βασικό είναι ότι αποφεύγουμε όσο και αν μας τραβάει την περιέργεια το φαινόμενο κάθε επαφή. Δεν πλησιάζουμε αντιθέτως φροντίζουμε άμεσα να βγούμε από την πορεία του φαινομένου και να ακολουθήσουμε την ακριβώς αντίθετη πορεία. Αν πάλι είμαστε σε κτίριο μέσα διαλέγουμε το κεντρικότερο δωμάτιο και αποφεύγουμε εντελώς παράθυρα , πόρτες. Δεύτερη επιλογή για μέσα στο σπίτι είναι η μπανιέρα και καλυπτόμαστε με κουβέρτες για να αποφύγουμε τα θραύσματα.

Σε περίπτωση πλημμυρικών φαινομένων αποφεύγουμε κάθε ρέμα ελαφρώς έστω φουσκωμένο. Άν οδηγάμε αλλάζουμε άμεσα πορεία και ποτέ δεν διασχίζουμε ρεματιές έστω και αν δεν δείχνουν πλημμυρισμένες. Στην περίπτωση που βρεθούμε σε πλημμυρισμένο δρόμο η ρεματιά εγκαταλείπουμε άμεσα το αυτοκίνητο και ψάχνουμε το πλησιέστερο υψηλό σημείο. Ένα αυτοκίνητο μπορεί να παρασυρθεί ακόμα και να πλημμυρίσει ολοκληρωτικά σε λιγότερο από 2 λεπτά σύμφωνα με ειδικούς.

Και σαφώς δείχνουμε μέγιστη προσοχή τη νύχτα όταν είναι πολύ δύσκολο να εκτιμήσουμε το μέγεθος των υδάτων. Με λίγη προσοχή κάθε ακραίο καιρικό φαινόμενο μπορεί να είναι απλά μια παρένθεση στη καθημερινότητα μας . Μικρές συμβουλές και ωριμότητα στη λήψη αποφάσεων είναι αρκετά για να μην έχουμε δυσάρεστες εξελίξεις.

Επιμέλεια: Κεσσεδάκης Σταύρος

Follow Share:

Post A Comment: 0

Blog

Disqus

O ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie,για να διασφαλίσουμε ότι έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία,με τη χρήση αυτού του ιστότοπου αποδέχεστε τη χρήση των cookie.Περισσότερα

_ Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications